To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Nasze Miśki - Czerwona strzała :)

idas - 22-02-2010, 19:35

Może to przez to że tych przewodów się nie lutuje!:) Na pewno z sondą dostałeś 4 opaski które trzeba zacisnąć szczypcami.
tomekk - 22-02-2010, 19:37

no ja je skręciłem i polutowałem, sugerujesz, że źle kontaktuje? do tego na każdy przewodzik opaska termokurczliwa i wyszło solidnie
idas - 22-02-2010, 19:40

podobno się nie lutuje. po pierwsze to cyna chyba słabiutko zwilża ten materiał z którego są zrobione przewody po drugie krążą takie opinie iż kabelki muszą przewodzić powietrze (tylko się nie śmiej:D poczytaj sobie o tym:D ) może coś w tym jest...kto wie:) Generalnie co do sondy uniwersalnej zalecenia są następujące-długość przewodów jak najbliższa ori (czyli utnij przy samej wtyczce prawie) i nie lutuj tylko użyj kostek elektrycznych lub tych opasek zaciskowych co dostałeś:)
tomekk - 22-02-2010, 19:41

w sumie możesz mieć rację, ale na stronce Krzyżaka było, że lutował :p
idas - 22-02-2010, 19:45

Cytat:
ale na stronce Krzyżaka było, że lutował :p

Wiem, ale sporo o tym poczytałem przed montażem i w 90 procentach opinii nie zalecają lutowania. Chyba że masz dostępne inne spoiwa niż cyna. Spróbuj z tymi opaskami z zestawu. U mnie to połączenie nie sprawia problemów już prawie rok.

tomekk - 22-02-2010, 19:51

jutro rano wstanę i ją wykręcę, sprawdzę jak to faktycznie wygląda i połączę na te złączki.
Kupiłem dzisiaj alufelgi :) (w sumie to jeszcze nie do końca) od dobrego kolegi, z wieśwagena, ale co tam. Muszę jeszcze przymierzyć i jak wszystko będzie ok, to sfinalizujemy transakcję;)
Felunki 15cali (7 cali szerokości :/ szkoda, że nie 6,5) i do tego oponki Toyo 195/50 (2 dobre, 2 średnie) i et mają chyba 26 albo 28 i mam nadzieję, że nie będą za mocno wystawać;) bo na pewno trochę poszerzą;) jeżeli przymierzę, to wstawię fotki

tomekk - 23-02-2010, 08:40

o cholera, wykręciłem sondę, wyciąłem luty i połączyłem na złączki z zestawu, ale myślę zobaczę miernikiem czy dobrze kontaktuje zanim zamontuję i co?

!!! nie ma żadnego oporu między kablami od grzałki !!!

i to nie jest wina połączeń, ehh i co teraz? reklamować sondę? pewnie nie rozpatrzą reklamacji, bo montowałem samodzielnie:/ chociaż w sumie mam jakieś tam uprawnienia do prac z elektryką, bo w końcu mam technika elektronika :)
jak radzicie?

tomekk - 23-02-2010, 09:28

nie chcą uwzględnić reklamacji bez paragonu za montaż :/ ehh, muszę coś wykombinować
KaWu - 23-02-2010, 09:57

tomekk, pogadaj z jakimś mechanikiem. Daj mu na "Vat" i niech Ci wystawi rachunek.
Sonda firmy NTK :?:

harpagan - 23-02-2010, 09:59

Cytat:
Felunki 15cali (7 cali szerokości :/ szkoda, że nie 6,5) i do tego oponki Toyo 195/50 (2 dobre, 2 średnie) i et mają chyba 26 albo 28

Bedzie obcierac o nadkola i to mocno

KaWu - 23-02-2010, 10:04

harpagan napisał/a:
Cytat:
Felunki 15cali (7 cali szerokości :/ szkoda, że nie 6,5) i do tego oponki Toyo 195/50 (2 dobre, 2 średnie) i et mają chyba 26 albo 28

Racja. Przy 6,5" i ET chyba 35 :?: było w sam raz. Więc tutaj raczej nie łakomiłbym się na te kółka.

tomekk - 23-02-2010, 10:19

KaWu, no właśnie tak kombinuję, a sonda NTK:
http://allegro.pl/item911...k_ntk_nowa.html

tomekk - 23-02-2010, 10:24

harpagan napisał/a:
no a et? będą przecież wysunięte
harpagan - 23-02-2010, 11:39

No beda wysuniete wiec beda obcierac.
Jakby byly schowane i nie oparłyby się o wahacz to wtedy jest szansa
Piszę oczywiście z perspektywy colta ...

tomekk - 23-02-2010, 12:32

mam dzisiaj na 14 wykłady, więc zdążyłem przymierzyć, i elegancko pasują z tyłu, ale za to z przodu mam wrażenie, jakby kilka mm wystawały poza obrys auta - może tak być, czy nie za bardzo? nie mam pierścieni centrujących, więc nie jeździłem dużo, przejechałem się tylko powoli po podwórku i nic nie obcierało, ale ciekawe jakby to wyglądało w normalnej eksploatacji?
i z tyłu jest do wymiany jedna szpilka, bo jest ukręcona i za krótka do alu - do stalówek styka, więc tym bardziej nie mogłem pojeździć :/