To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

[07-XX]Lancer CYxA Ogólne - Lancer vs. Reszta Swiata.

10wojtek10 - 13-12-2009, 22:16

... albo poprzedni lancer CS-
mazin - 13-12-2009, 22:17

bastek1 napisał/a:
kurcze, czy możecie mnie uświadomić, na czym polega ta twardośc plaskików?
nie kumam

przed kupieniem samochodu oglądłem kilka, wszędzie plastik był twardy. fakt, oglądłem klasę lancera (skoda, fiat, hyundai, nissan, toyota, honda) wszędzie było twardo. droższych nie oglądłem, francuskich też nie

możecie dać przykłąd samochodu, gdzie plastiki nie są twarde? tzn jakie? miękkie?nacisnę palcem, i wgłobienie się robi, czy jak?

Corolla - przynajmniej e11, mniej więcej tak, choć może wgłębienie nie jest widoczne, ale plastik w dotyku jest przyjemny, coś jak skóra mulatki na {ocenzurowano} ;-) .

macior - 13-12-2009, 22:18

gdzieś Ty dotykał {ocenzurowano} mulatki?...
mazin - 13-12-2009, 22:43

macior napisał/a:
gdzieś Ty dotykał {ocenzurowano} mulatki?...

Chodzi Ci o miejsce geograficzne, czy anatomiczne? ;-)

macior - 14-12-2009, 08:00

a jakież to miejsce geograficzne należałoby ocenzurować?
Pizzę? :rolleyes:
(c)hono - lulu?
Suchą bez Kicka?

jaca71 - 14-12-2009, 08:03

bastek1 napisał/a:
kurcze, czy możecie mnie uświadomić, na czym polega ta twardośc plaskików?
nie kumam

Już wcześniej pisałem. tak ze dwie generacje temu Japończycy deskę wykładali czymś na kształt skaju obciągniętego na cienkiej warstwie pianki/gąbki.
Przykłady: Mazda 626, Civic 6gen.
Obecnie wszyscy praktycznie robią twarde, ale jedni twarde i szorstkie jak Lancer, a drudzy twarde i miłe w dotyku jak gdyby pogumowane np. Golf 5 i 1/4 (zwany golfem 6) w wyższej wersji wyposażenia.

Wczoraj wracając w nocy pomacałem deskę pierwszy raz poza odkurzaniem i jest ok, albo się przyzwyczaiłem :)

Anonymous - 14-12-2009, 08:32

jaca71 napisał/a:
a drudzy twarde i miłe w dotyku jak gdyby pogumowane np. Golf 5 i 1/4 (zwany golfem 6)

ostatnio posiedzialem sobie w VI przy okazji odbioru swego auta z przegladu i bezposrednio po wyjechaniu z aso pojechalem do jacka na "bajere" i posiedzialem sobie w lancerze, czulem sie jakbym sie cofna w czasie :) (jakosciowo oczywiscie i sporo lat wstecz), niestety tak jest i z cala moja sympatia dla lancera ktory "dzwigna" mitsu w polsce i jest ladny :wink:

Lestat - 14-12-2009, 12:36

Jak bede mial czas to moze dzisiaj obejrze o ile bedzie powtorka...dla mnie wnetrze lancera jest na prawde zrobione rewelacyjnie, ja rowniez nie lubie 1001 przyciskow na panelu srodkowym tak jak to jest np w Oplu albo w Audi. Wiec dla mnie panel srodkowy w Lancerze jest idealny. Siedzenia kurcze musze sobie znalezc dobre ustawienie bo jak wczoraj jechalem do i z wroclawia to pod koniec trasu musialem sie poprawiac bo juz tam ledzwia dawaly zanc o sobie ale mysle ze nie jest to efekt niewygodnych foteli a lepszego ich ustawienia...zawieszenie?Powiem tak jak sie montuje zawieszenie typu multilink ~ wielowahaczowe to musi byc ono dobre to jesli chodzi o tyl, jesli chodzi o przednie zawieszenie to uwazam ze jest rowniez w porzadku mozna by rzec ze ustawione jest na poziom komfort ;-) Dla mnie porownywanie Mitsubishi z Chevroletem jest no troche nie na miejscu...nie umieli znalezc lepszego konkurenta...??
Anonymous - 14-12-2009, 13:11

ulrik napisał/a:
Jak bede mial czas to moze dzisiaj obejrze o ile bedzie powtorka...dla mnie wnetrze lancera jest na prawde zrobione rewelacyjnie, ja rowniez nie lubie 1001 przyciskow na panelu srodkowym tak jak to jest np w Oplu albo w Audi.

nikt w tym tescie i wogle na forum nie ma nic do zarzucenia ergonomi lub samej desce (projekt) tylko chodzi o materialu uzyte do jej wykonania.

[ Dodano: 14-12-2009, 13:16 ]
ulrik napisał/a:
Dla mnie porownywanie Mitsubishi z Chevroletem jest no troche nie na miejscu...nie umieli znalezc lepszego konkurenta...??

tu fakt, ale moze ze wzgledu na cene nie ma innej konkurencji :?
jesli zas chodzi o sam fakt to tez uwazam ze taki test jest troche nie na miejscu bo osoby niezaznajomione z motoryzacja wykreuja sobie wizerunek lancera na poziomie chevrolet/daewoo,
napewno lepiej gdyby byl porownany z toyota, honda lub jakims niemieckim autem.

el_diablo - 14-12-2009, 13:32

arturro napisał/a:
jesli zas chodzi o sam fakt to tez uwazam ze taki test jest troche nie na miejscu bo osoby niezaznajomione z motoryzacja wykreuja sobie wizerunek lancera na poziomie chevrolet/daewoo,

Ale nie oszukujmy się - Lancer i Cruze to samochody budżetowe. Zresztą, miałem DU Nubirę, kupioną w wieku lat 5, sprzedaną w wieku lat 9 i naprawdę nie byłbym zmartwiony gdyby Lancer miał zbliżony poziom awaryjności.

arturro napisał/a:
napewno lepiej gdyby byl porownany z toyota, honda lub jakims niemieckim autem.

Dla kogo lepiej?

macior - 14-12-2009, 13:36

arturro napisał/a:
osoby niezaznajomione z motoryzacja wykreuja sobie wizerunek lancera na poziomie chevrolet/daewoo

albo odwrotnie i tym gorzej dla tych osób :twisted:

Anonymous - 14-12-2009, 13:46

el_diablo napisał/a:
Dla kogo lepiej?

dla wizerunku, no chyba zeby mial przegrac z kretesem w co watpie.

el_diablo napisał/a:
Zresztą, miałem DU Nubirę, kupioną w wieku lat 5, sprzedaną w wieku lat 9 i naprawdę nie byłbym zmartwiony gdyby Lancer miał zbliżony poziom awaryjności.

no widzisz bo polska to taki kraj gdzie bmw = dres, vw = buc, deawoo = szmelc itd. itd. malo kto docenia auto jako srodek transportu.

Anonymous - 14-12-2009, 15:12

Paweł_BB napisał/a:
kaeres, szukaj powtórek przez cały tydzień, dzisiaj była premiera więc do kolejnej niedzieli pewnie złapiesz gdzieś powtórkę.

Źle zapytałem.
Gdzie mogę to zobaczyć na internecie ?
Nie mam TVN Turbo.

Trik - 14-12-2009, 17:16

dzisiaj 20:45
banzajek - 14-12-2009, 17:28

jaca71 napisał/a:
Dla równowagi napiszę że w Antyradiu dzisiaj słyszałem opinie Starego Zientarskiego i jego córki na temat nowego Lancera.
Oboje pieli z zachwytu na jego temat. na temat 1.5 że taki oszczędny a na temat 1.8 że całkiem dynamiczni i nieźle jeździ. I że różnica w dynamice jest znaczna.
Co do zawiasu twierdzili że idealny a młodzi dziennikarze motoryzacyjni się nie znają.
Wnętrze że może smutne i czarne ale że zrobione solidnie, dokładnie i genialnie ergonomiczne.
Abstrachując od Lancera to Zientarski i ten jego program w AntyRadio to jakaś masakryczna porażka!! obejmuje głównie cytaty z AutoŚwiata/Motoru.... czasem naprawdę żal go słuchać!