Outlander II GEN Techniczne - nowe intense plus
sylb - 19-01-2010, 12:30
Spoko na głowę nie upadłem, wymienię chyba tylko klocki na EBC Greenstuff. Bo mnie z deka denerwują brudne przednie felgi.
rezon - 19-01-2010, 12:32
TRW czyli dawny Lucas też nie pylą i nie buczą tak jak ori
bonito - 19-01-2010, 14:01
mitsu, jedno pytanie - gdzie nabyłeś te cudowne (cenowo) tarcze i klocki - w Norauto, czy trzeba je gdzieś osobno zamawiać?
bonito
mitsu00 - 19-01-2010, 14:05
bonito napisał/a: | mitsu, jedno pytanie - gdzie nabyłeś te cudowne (cenowo) tarcze i klocki - w Norauto, czy trzeba je gdzieś osobno zamawiać?
bonito |
Odpowiedź znajdziesz w wątku "Buczące i piszczące hamulce....". Przypominam że dla Mitsumaniaków obowiazuje znizka 30% na zamienniki i 15% na części oryginalne
Pozdr.
bonito - 19-01-2010, 14:14
Wielkie dzięki, na przyszłość będzie jak znalazł (ostatnio przepłaciłem tragicznie), stawiam duże piwo Amber jeżeli będziesz w okolicy (Trójmiasta).
bonito
mitsu00 - 19-01-2010, 16:36
Znalazłem samościemniające się lustro z USA. Cena smiesznie niska w porownaniu do tego z Japanparts, bo tylko 67 USD + 12USD za adapter + 6 USD za maskownice kabelków. Czytałem na forum amerykańskim www.mitsubishiforum.com że to lustereczko działa i pasuje idealnie w Outlanderach. Chyba nawet sam się skuszę i zamówię.
http://shop.autodimmingmi...cts-genk2a.asp#
Pozdr.
Komandor - 19-01-2010, 21:19
Mam dokładnie to lusterko ale kupione w innym sklepie (dane strony podałem wczoraj).
Jest cooool. Przy zamawianiu trzeba podać typ/rocznik auta. Podłączyłem sam - montaż 30 minut (nie jestem elektrykiem). Odpala razem z zapłonem. Ogólnie polecam.
Pozdro.
mitsu00 - 19-01-2010, 21:36
Komandor napisał/a: | Mam dokładnie to lusterko ale kupione w innym sklepie (dane strony podałem wczoraj).
Jest cooool. Przy zamawianiu trzeba podać typ/rocznik auta. Podłączyłem sam - montaż 30 minut (nie jestem elektrykiem). Odpala razem z zapłonem. Ogólnie polecam.
Pozdro. |
Fakt, nie zauważyłem że podałeś linka. Tam gdzie ja znalazłem jest trochę taniej. Mam kilka pytań: a) potrzebny był dodatkowy adapter?
b) jak i skąd poprowadzileś prąd?
c) jakiej długości maskownicę kabelków zamówiłeś?
Pozdr.
[ Dodano: 19-01-2010, 21:38 ]
Aha, bo bym zapomniał: Ile wyniusł frakt i ew. oplaty celne?
Pozdr.
rezon - 19-01-2010, 21:49
Komandor, co masz na myśli "wyjęciu lusterka"- sam wkład czy też łącznie z obudową? Ściągałeś przez net?
Komandor - 20-01-2010, 00:26
Zacznę od końca. Lusterko kupiłem będąc za Wielką Wodą. Jeżeli zamówisz lusterko do Outka II to adapter nie jest potrzebny, gdyz pasuje ono na miejsce fabrycznego. Adapter to nic innego jak metalowy element oraz klej do jego zamocowania do szyby. Montaż polega na zdjęciu kompletnego lusterka fabrycznego (najpierw zdejmujesz osłonę plastikową uchwytu, potem podważasz zabezpieczenie na dole uchwytu lusterka i wysuwasz lusterko ku górze) i przykręceniu zakupionego lusterka. Nie ma możliwości wymiany samego wkładu. Kabel poprowadziłem bez maskownicy, częściowo chowając w osłonie sensora deszczu, dalej wsunąłem go pod podsufitkę (bez demontażu). Następnie trzeba odsunąć górną część osłony słupka A po stronie kierowcy (uwaga na poduszkę pow.), dalej wsunąlem kabel pod uszczelki przy drzwiach. Potem trzeba wyjąć ruchomy schowek aby dostać się do bezpieczników. Podłączenie zasilania "+" do dowolnego kabla konektora C317 - terminal 7 (lewy) za pomocą dołączonego w zestawie T konektora. Jeżeli chodzi o "-" to możliwości jest wiele. Ważne aby połączenie było solidne. Ja wybrałem podłączenie do śruby za wykładziną dywanową na lewo od sprzęgła - w tym celu trzeba zdemontować plastikową osłonę. Polecam forum amerykańsko kanadyjske http://www.mitsubishiforum.com/gdzie jest dokładniejsza instrukcja montażu i fotki. Niestety nie mogę teraz odnależć bezpośredniego linka do tego tematu (temat chyba - Replace your OE Rearview Mirror)
Pozdro.
rezon - 20-01-2010, 07:05
Dzięki Komandor. Jak rozwiążę swoje problemy z dealerem to pewnie się skuszę.
mitsu00 - 20-01-2010, 22:26
Właśnie zamówiłem lusterko z USA. Cena 67 USD+7 USD za maskownice przewodów+32 USD frakt. Razem 106 USD, czyli prawie 3 razy taniej niż z Japonii. W przyszłym tygodniu powinienem już mieć je u siebie
Pozdr.
rezon - 21-01-2010, 07:51
mitsu00, maskownica chyba nie będzie Ci potrzebna - masz czujnik zmierzchowy
mitsu00 - 21-01-2010, 11:49
rezon napisał/a: | mitsu00, maskownica chyba nie będzie Ci potrzebna - masz czujnik zmierzchowy |
Faktycznie, nie zauważylem że można tam to dzisiaj upchać. Ale teraz to już po ptokach Zanim wczoraj zamówilem to lusterko to bylem nawet na etapie wymontowania lusterka z auta narzeczonej (w Corolli w wersji SOL samościemniające lusterko jest standardem) i zamontowania tego z Outka, ale pewnie by zauważyła bo nie jest blondynką
Pozdr.
rezon - 21-01-2010, 15:01
Daj znać jak przyjdzie.
|
|
|