To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

[97-04]Galant EAxA/W - [EAxx] Kody lakieru

SPIDER-ek - 10-05-2011, 10:56

malina_drizzt, Kolor jest ładny i bardzo rzadko spotykany, i faktycznie z dobraniem to nie takie proste. Ale za to oryginalny i wiem że sąsiad takiego nie ma:)
badmdfk - 10-05-2011, 11:42

Takiego koloru jaki ja mam nie ma nawet na liście swinks_UK, :biggrin:
Kolor z zewnątrz: U54B Millenium-Silver

Jeszcze nie widziałem drugiego Gala w takim kolorze :wink:

Anonymous - 10-05-2011, 13:34

malina_drizzt napisał/a:
osobiście widziałem tylko dwa auta w takim kolorze galant mój i sąsiada
tzn ze njeszcze malo widziales :wink: , moj byl chyba pierwszy na forum w tym kolorze :twisted: . we Wrocku jezdzi tez taki sedan... i jeszcze gdzies ale nie pamietam w tej chwili. w Poznaniu kombiak

malina_drizzt napisał/a:
Kolega kilka lat pracuje w mieszalni i zna się na rzeczy kolor z numeru wychodzi bardziej niebieski i ma większe i wyraźniejsze ziarno, stary lakier nie wiem na ile to zasługa tego że z wiekiem wyblakł jest bardziej szary i ma niewyraźne ziarno metaliczne.
jak malowalem pakiet avancea to wyszlo ze aktualnie lakier D91 (chyba byla jeszcze literka B) i napewno T1

malina_drizzt napisał/a:
W planach miałem przemalowanie na czarno
:axe: oszalales ? taki piekny kolor chciales zamalowac
Tomek - 06-07-2011, 14:34

mam takie pytanie:

czy kolor czarny w galu wystepowal tylko jeden??

Juiceman - 06-07-2011, 14:38

Tomku gdybyś łaskawie przerzucił się na stronę trzecią uzyskałbyś odpowiedź :wink:
radek79 - 06-07-2011, 14:38

chyba 10 różnych naliczyłem
Tomek - 06-07-2011, 14:45

Juiceman napisał/a:
Tomku gdybyś łaskawie przerzucił się na stronę trzecią uzyskałbyś odpowiedź :wink:

poszedlem po latwosci
no to widze, ze jednak bylo wiecej niz 1 :)
ciekawe

Anonymous - 06-07-2011, 14:47

cuuube napisał/a:
. we Wrocku jezdzi tez taki sedan... i jeszcze gdzies ale nie pamietam w tej chwili. w Poznaniu kombiak

w szczecinie ostatnio widziałem kombi :)

Tomek - 06-07-2011, 14:51

po VINie mam X08C, to "C" ma jakies znaczenie?
Juiceman - 06-07-2011, 15:19

Ostatnia literka dotyczy prawdopodobnie części plastikowych które są pomalowane w kolorze nadwozia. Np u mnie T09B kolor to "Violett-Blau, B = Standard-Spoiler/Standard-Front
Tomek - 06-07-2011, 15:25

Juiceman napisał/a:
Ostatnia literka dotyczy prawdopodobnie części plastikowych które są pomalowane w kolorze nadwozia. Np u mnie T09B kolor to "Violett-Blau, B = Standard-Spoiler/Standard-Front

należy ci się pomógł

kub - 07-07-2011, 00:26

Pytanie od laika - czy te kody, które podane były wcześniej są kodami UNIWERSALNYMI, czy dotyczą tylko mitsubishi? Kwestia jest taka, że odstawiam auto do lakiernika w przyszłym tyg. i zastanawiam się, czy to, że mu powiem, że mój kolor to X08 będzie dla niego zrozumiałe czy tylko dziwnie się na mnie popatrzy. :)
Juiceman - 07-07-2011, 00:34

kub napisał/a:
Pytanie od laika - czy te kody, które podane były wcześniej są kodami UNIWERSALNYMI, czy dotyczą tylko mitsubishi? Kwestia jest taka, że odstawiam auto do lakiernika w przyszłym tyg. i zastanawiam się, czy to, że mu powiem, że mój kolor to X08 będzie dla niego zrozumiałe czy tylko dziwnie się na mnie popatrzy. :)

Jeśli się pokrywają z rozpiską wcześniej to prawdopodobne. Zresztą masz kalkulatory do koloru:
http://www.qnetonline.nl/...guration/Select

bongo_22 - 07-07-2011, 09:16

kub, kody podane wcześniej są kodami mitsubishi. Jeśli oddajesz miśka do lakiernika z własna mieszalnią a nie do malarza pokojowego, to wystarczy jak podasz kod (a właściwie powinien sam go sczytać) z tabliczki znamionowej znajdującej się po wewnętrznej stronie maski. Powinien zapytać się też o rok produkcji auta.
robertdg - 07-07-2011, 09:17

kub, lakiernik sobie odczyta z tabliczki i pewnie jeszcze sprawdzi próbke na elemencie auta.