Eclipse - Techniczne - [1G 90-94] 4G37 Problem z obrotami przy klimie + tempomat
zenek_bb - 20-02-2010, 17:40
bardzo dobre podejscie do sprawy mariano jak coś oryginalnie jest to ma być i działać oby więcej takich właścicieli ecli było na świecie to by nie było takich złomów na allegro za 3 tysie...
mariano - 22-02-2010, 10:36
Po prostu jesli cos nie chodzi to trzeba to naprawic a nie dojechac a potem sprzedac bo sie psuje.ja to sie tylko boje o nadwozie po tej zimie bo to jego 1 zima w moich ręcach i niewiem czy kliperwk cos bieze czy nie.
zenek_bb - 22-02-2010, 10:50
ja mam rdze za sobą, zrobiłem przed zimą i zabezpieczyłem profile zamknięte, teraz był u lakiernika i wiem że nic nie ma więcej, lakiernik był zdziwiony strasznie ;p tylko źle zamontował uszczelki szyb w drzwiach i tam woda podchodzi za głęboko i będę musiał to zrobić, problem w tym że koszt nowych to podobno 1000zł więc raczej wyciągnę z drugiej ecli co na części kupiłem, tam są w idealnym stanie i super siedzą
[ Dodano: 22-02-2010, 10:53 ]
no i tempomat mi działa ;p teraz jestem na etapie podejmowania decyzji co do czujnika spalania stukowego, tylko to mi zostaje do ideału bo albo kupię nówkę za 4 bańki + zrobię uszczelniacze w głowicy albo uda mi się dorwać silnik 4g63turbo na swapa bo po co kupować czujnik i uszczelniacze jak wywale silnik ;p tak to pozatym mam igłę chyba ;p
mariano - 23-02-2010, 14:40
To morze powiesz mi cos na temat 5 biegu da sie go gdzies kupic czy nie bo jest mi potszebny albo morze wiesz gdzie takie cos naprawiają.a co ci sie dzieje ze potszebujesz ten czujnik.
zenek_bb - 23-02-2010, 22:15
wykrywa false knocki i trace moc czasem
niewiem jak z 5tym biegiem, nie wypowiem się
Mitsudomin - 02-03-2010, 23:34
Dzisiaj z okazji chwilki wolnego czasu troszkę przyglądnąłem sie tempomatowi. Sprawdziłem wyłączniki na pedale sprzęgła- sprawne-troszkę rozregulowane ale działają właściwie. co do przełącznika pedału hamulca mam wątpliwości- jest ale nie wiem czy oryginał-na pewno na dziko podłączony jest jakiś kabelek (wzięte zasilanie spod bezpiecznika, przez ten wyłącznik i kabelek przeciągnięty do bagażnika do świateł stop czyli tzw dzika instalacja) Podejrzewam że tu tkwi problem- Ktoś sie orientuje ilu pinowy ma być wyłącznik świateł stop?
[ Dodano: 27-04-2010, 22:58 ]
Dzisiaj Przy okazji montowania alarmu natknąłem się na takie coś:)
Wychodzi na to że to powód nie działającego tempomatu;) Mam do wszystkich prośbę. Czy zrobił by mi ktoś zdjęcie orginalnego przełącznika stop? chodzi mi też o wygląd wtyczek, bo u mnie pozostała tylko jedna a jeszcze 6 przewodów wisi. Wydaje mi się że sterowniczek w tle Jest od tempomatu. Mam rację?
[ Dodano: 06-08-2010, 23:32 ]
Moje przypuszczenia się potwierdziły:) Dzięki szanownemu Koledze (forumowiczowi), zdobyłem przełacznik stop wraz z kawałkiem instalacji:) Połaczyłem przewody i tempomat ożył:) przy okazji dowiedziałem się dlaczego poprzedni właściciel się poddał, uciął kable i pociągnął nowe:D:D:D Bo kierunki z tyłu się zaświecały:D poza jednym przeciętym przeze mnie kabelkiem już mam wszystko ori:D
|
|
|