To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Mazowieckie - A może urozmaicić miejsca spotów warszawskich?

cns80 - 10-03-2010, 07:49

Zaraz po spocie pójdzie korespondencja masowa. Ale nie liczę na jakąś wielką frekwencję.

koszmarek napisał/a:
a mody mazowieckie jak się opowiadają? :twisted:
Tak się opowiadają jak to uczyniły w ankiecie ;)
Moja opinia jest taka że mogę podyskutować o konkretnych planach, ale nie wypalić w ciemno "Tak chcę" gdy nie padła żadna sensowna propozycja.
Przypominam też że mamy całkiem fajną letnią miejscówkę na Młocinach, gdzie robiliśmy ogniska, grille i bawiliśmy się z dziećmi i psami.

koszmarek - 10-03-2010, 07:54

cns80 napisał/a:
mamy całkiem fajną letnią miejscówkę na Młocinach, gdzie robiliśmy ogniska, grille i bawiliśmy się z dziećmi i psami.

ale to jest jednak kawał drogi dla niektórych(mnie, Ciebie np DJ Wiewiórki) a w weekend zawsze były chore tłumy ;/

cns80 - 10-03-2010, 08:01

koszmarek napisał/a:
ale to jest jednak kawał drogi dla niektórych(mnie, Ciebie np DJ Wiewiórki) a w weekend zawsze były chore tłumy ;/
Chyba nie chcesz mi powiedzieć że pomysły typu Imola w Piasecznie, Carrefour na Bródnie, albo nawet Sulejówek nie są kawałem drogi ? Chyba zawsze ktoś będzie miał kawał drogi, a że czasem to będziesz Ty i ja to już trudno. Dlatego szukamy optymalnych miejsc żeby wszyscy mieli tak samo blisko/daleko. I dlatego mimo że zagłosowałem że jest mi obojętne to czytając tą dyskusję utwierdzam się w przekonaniu że jestem przeciwny zmiennym miejscom spotów.
koszmarek - 10-03-2010, 08:10

padło imola w piasecznie? Sulejówek to chyba żart był, z tego co zrozumiałam ;)

jedziesz na spota? Można by spróbować to obgadać w gronie spotowiczów.

czarnuch23 - 10-03-2010, 08:29

Tak na poczatku chcialbym zwrocic uwage na ankiete:
Czy robic spoty w jednym miejscu czy co miesiąc w innym?
NA to pytanie da sie odpowiedziec tylko i wylacznie : JEST MI TO OBOJETNE
Tak lub nie sa odpowiedziami bez sensu.

Po 2 kiedys ustalone byly spoty w 1 miejscu Cafee 66 w stalym terminie i pojawiali sie ludzie byl klimat i jakos to wygladalo. (podobalo sie nawet nowym niezrzezonym ).
W tej chwili niejezdze a zloty z 2 powodow: co to za spot w centrum handlowym? i po drugie nie znam juz wiekszosci ludzi bo dziwnym trafem stara gwardia wypiela sie na zloty (nie cala ale...)

To chyba powinno dac do myslenia.
Poza tym nie rozumiem chorego parcia na szklo niektorych osob. Gdzienie spojrze powtarzaja sie pewne nicki... osoby ktore sa nowe chcialy by najchetniej zaczac wszytko po swojemu wprowadzac zmiany ulepszenia, tylko ze to co bylo sprawdzalo sie a te nowosci jakos sie nie przyjmuja.....

koszmarek - 10-03-2010, 08:38

czarnuch23, a cafe66 nie odpadło przypadkiem z konkretnego powodu zamykania knajpy i nie informowania o tym np na stronie ? :roll:
Manuela - 10-03-2010, 08:39

czarnuch23 napisał/a:
osoby ktore sa nowe chcialy by najchetniej zaczac wszytko po swojemu

a kolega się od razu napina :) nie trzeba, bo co pęknie. Nikt nie chce zaczynać nic od początku, po prostu padła LUŹNA PROPOZYCJA.

Co do jakiejś fajnej knajpy- też jestem na tak, bo na pewno byłoby przyjemniej niż w GM.

czarnuch23 - 10-03-2010, 08:52

To ze padlo Cafee nie oznacza ze mamy zaraz latac jak kot z pecherzem od miejsca do miejsca. Bylo pare spotkan w pizzerni niedaleko placu Bankowego i bylo klimatycznie( a przynajmniej bardziej niz w GM)
Poza tym :
http://cafe66.pl/
Jak na moje oko to dziala :) sezon moze juz zaczynaja

CO do zmian i propozycji:
Lepsze jest wrogiem Dobrego.
Pewne rzeczy zostaly wypracowane przez grupe ludzi tzw droga prob i bledow. Zmiany z tego co widze dzialaja na niekorzysc bo wiele osob ktore przyjezdzaly nawet 60km w jedna strone teraz nawet nie odzywaja sie na podforum....
Chyba jednak cos poszlo nie tak z atrakcjami.....

koszmarek - 10-03-2010, 18:11

czarnuch23 napisał/a:
http://cafe66.pl/
Jak na moje oko to dziala :)

Strona działa, ale jakoś po którymś spocie sprawdzałam czemu zamknięte to nawet o tym info nie było

czarnuch23 napisał/a:
cos poszlo nie tak z atrakcjami.....

o jakich atrakcjach mówisz?

GM jest o tyle dobra, że miał być parking, żeby mitsumaniaki mogły w jednym miejscu się skomresować, miejsce gdzie można w ciepełku usiąść czy nawet zjeść i pogadać. Chyba o to chodziło w ostatnim szukaniu miejsca?

A
czarnuch23 napisał/a:
w pizzerni niedaleko placu Bankowego

Odpadło ze względu parkingu.

czarnuch23 - 10-03-2010, 20:44

Atrakcja w przenosni miala oznaczac szukanie miejsc ktore beda "super"

Nie wiem dlaczego ten caly parking jest takim strasznym problemem bo ostatnio "frekwencje" nie sa gigantyczne.
Wole miec problem z zaparkowaniem pod knajpa niz byc zagluszanym przez tlum ludzi w "zakupowym amoku"

Jesli chcemy zrobic spot typowo motoryzacyjny umowmy sie na parkingu, pobawimy sie pogadamy, poogladamy swoje autka- do tego nie trzeba knajpy-

Jestem mitsumaniakiem juz jakis czas i z kazdym dniem mniej mam ochote spotykac sie z ludzmi z forum... (chodz jest stara gwardia ktora chetnie spotkam)
Coraz mniej tutaj pasuje... czuje sie czasmi jakbym byl otoczony przez dzieci neo i grupe troli uzupelnianych przez ludzi ktorzy probuja sie wykazac we wszytkim i wszedzie.

Mnie kreca samochody i wszytko co dookola nich a tu toczy sie puste dyskusje gdzie by usiasc albo gdzie by zaparkowac....

Pewnie czytajac to wiele osob pomysli ze cos ze mna nie tak ze szukam dziury w calym a znam wiele osob ktore sie pod tym podpisza.....

koszmarek - 10-03-2010, 21:17

czarnuch23 napisał/a:
Nie wiem dlaczego ten caly parking jest takim strasznym problemem bo ostatnio "frekwencje" nie sa gigantyczne.

Mylisz się, ostatnio przyjeżdża spora grupka ludzi, nawet jeśli nie deklarują się na forum :)

Anonymous - 11-03-2010, 00:22

czarnuch23 napisał/a:
Jesli chcemy zrobic spot typowo motoryzacyjny umowmy sie na parkingu, pobawimy sie pogadamy, poogladamy swoje autka- do tego nie trzeba knajpy-

...tylko, że przy obecnej pogodzie postać na powietrzu można niezbyt długo - rączki marzną, nóżki marzną (i nie tylko kobitkom :x ), więc jakieś schronienie jest potrzebne...
więc...aby do wiosny/lata!!!

cns80 - 11-03-2010, 07:57

czarnuch23 napisał/a:
Pewnie czytajac to wiele osob pomysli ze cos ze mna nie tak ze szukam dziury w calym a znam wiele osob ktore sie pod tym podpisza.....
Ja się pod tym podpiszę (przynajmniej w sporej części).

czarnuch23 napisał/a:
Coraz mniej tutaj pasuje... czuje sie czasmi jakbym byl otoczony przez dzieci neo i grupe troli uzupelnianych przez ludzi ktorzy probuja sie wykazac we wszytkim i wszedzie.
Niestety nie tylko Ty. Obserwuję sobie to zjawisko na forum i mam takie samo wrażenie. Podejrzewam że jest to powód wykruszania się starej gwardii, bo brak czasu jeśli się naprawdę chce przestaje być przeszkodą. Wiadomo, żona/mąż, dzieci, praca dom, obowiązki na pewno powodują że czasu ma się coraz mniej, ale nawet tacy ludzie potrafią przyjeżdżać na spoty (patrz: akbi).
Proble "zOnetyzowania" dotyczy nie tylko mazowsza, ale większości działów na forum. Ginie klimat :(

Jassmina - 11-03-2010, 08:27

"Stara gwardia"...

To może po prostu zablokować możliwość dołączania "nowych" do forum?
Wtedy za 10 lat wszyscy będziemy "starą gwardią", będziemy się kochać i szanować, cudownie czuć w swoim towarzystwie i zaczniemy chętnie przyjeżdżać na spoty?????

cns80 - 11-03-2010, 08:49

Jassmina napisał/a:
To może po prostu zablokować możliwość dołączania "nowych" do forum?
Nie o to chodzi. Bardziej chodzi o to żeby utrzymać pewien klimat, a on się baaarrrdzo zmienił przez te lata. Niestety też jestem temu winny :( Było wielu userów starszych stażem ode mnie, którzy już się nie pojawiają, bo klimat im nie odpowiada.
Coraz bardziej nasze spotkania odchodzą od spotów motoryzacyjnych w kierunku kawiarnianym.