Mazowieckie - Przeprowadzka...
cns80 - 04-03-2010, 13:01
xor napisał/a: | Cns80 -> tyle za wodę to za całą rodzinę + podlewania/mycia auta ipt, jak rozumiem ??? Dużo. | Tak
I teraz policz sobie ile kosztowałaby mnie kanalizacja. Podobno zaczęli już budować, ale ja im chodzę w nocy wykop zasypywać i od 20 lat nie moga kolektora zrobić
Anonymous - 15-03-2010, 20:41
tak się wtące szukasz mieszkania czy imprezowni
??Jka mieszkania to moe spytac znajomej dwupokojowe z garażęm na gocławku
(moim zdaniem najlepsza opcja) 20 minut do centrum tramwajem i to na siedząco bo z pętli
koszmarek - 15-03-2010, 20:49
U mnie na gocławiu jest do wynajmu mieszkanko 50m2 dwa pokoiki. Na przeciwko promenady- 10 minut do przystanku na Ostrobramskiej(20 minut do ścisłego centrum), może z 5-7 minut na przystanek na umińskiego(509- 20 minut na wileński, 10 minut na kładkę na saskiej).
na PW nazwa ulicy
xor - 16-03-2010, 15:16
Mieszkania.
Nie przepadam za 'imprezami', nie licząc nasiadówek ze znajomymi - na taką zapraszam jak już się przeprowadzę
Bardzo chętnie zaznajomię się z tymi ofertami, tylko odpadają 2 pokoje z aneksem kuchennym, muszą być minimum 2 osobne pokoje (czyli mogą być 3 i 1 z aneksem). Jeśli macie dane i numery kontaktowe, to podzwonię i pogadam.
W zeszłym tygodniu w środę byłem w Wa-wie, oglądałem 2 mieszkania. Jedno na Gocławiu, ale nie podpadło. Drugie Wawer, i bardzo podpadło, tylko trochę daleko do autobusu - ok12min piechotą. Samym autobusem potem 20-25 min i jestem w centrum. Nie jest źle.
Za to spokojnie, w życiu bym nie powiedział, że to Warszawa.
W ten weekend będę znowu na spotkaniu z właścicielem.
[ Dodano: 21-03-2010, 11:43 ]
Właśnie jestem w Warszawie, wczoraj ostatnie 2 mieszkania obejrzałem, i zdecydowaliśmy się. Od kwietnia będziemy sąsiadami cns80. No, prawie Wawer, Anin. Dziękuję wszystkim za podpowiedzi i rady, do zobaczenia wkrótce gdzieś w stolicy
Jak sie daje punkty 'pomógł' ? Bo nie widzę nigdzie tej opcji.
EDIT: ok, już wiem, że się nie da w tym dziale, więc po prostu jeszcze raz dziękuję Wam za sugestie
Teraz zostało przewieźć meble 370km, i znaleźć pracę w stolicy
Chooper - 26-03-2010, 09:31
podepnę się pod temat
Poszukuję niewielkiego mieszkania pod siebie w przyzwoitej cenie. Może być kawalerka, może być małe M2. Nie wymagam luksusów nie musi być jak w hotelu. Preferowana okolica: Praga Południe, Gocław i okolice. Zależy mi na szybkim i łatwym dostaniu się na saską kępę w okolice ul. Zwycięzców. Po mieście i tak będę się poruszał samochodem, więc komunikacja miejsca jest sprawą drugorzędną.
Zależy mi na wprowadzeniu się 6.04.2010
około 31.03 będę pewnie w warszawie, więc mógłbym podjechać i co nieco obejrzeć
może znacie kogoś, kto ma takie lokum do wynajęcia ?
pozdrawiam
Manuela - 26-03-2010, 09:59
Chooper napisał/a: | może znacie kogoś, kto ma takie lokum do wynajęcia ? | jak już pisałam gdzieś, mój sąsiad z góry bedzie wynajmował kawalerkę. W poniedziałek ma mi dać znać, ile chce- jest to Grochów, ul. Kickiego - dojazd na zwycięzców cudo Ja bym pomykała rowerkiem jakbym miała tak blisko
Chooper - 26-03-2010, 10:17
Manuelko, w takim razie z niecierpliwością czekam na jakieś bliższe info, jak się czegoś dowiesz
harpagan - 26-03-2010, 10:18
Chooper napisał/a: | może znacie kogoś, kto ma takie lokum do wynajęcia ? |
Tu nie pomoge, ale jakby Ci sie nie udalo nic ciekawego znalesc, a sytuacja bedzie wymagac pobytu w Warszawie to na pare dni sluze swoim pokojem
Manuela - 22-04-2010, 15:48
Chooper napisał/a: | Manuelko, w takim razie z niecierpliwością czekam | Hej, no lipa, podobno mój sąsiad z góry wydumał cenę 1200 + media. Nie skomentuję, bo dostanę RB......
Chooper - 23-04-2010, 21:42
Cytat: | Hej, no lipa, podobno mój sąsiad z góry wydumał cenę 1200 + media. Nie skomentuję, bo dostanę RB......
_________________ |
wcale mnie taka cena nie dziwi
niemniej jednak już mieszkam tu od dwóch tygodni, więc nie ma problemu
mlun - 23-04-2010, 22:27
No to jakaś parapetówa może:)?
xor - 27-04-2010, 23:05
Cierpliwości, cierpliwości Na razie mały remont się robi.
Ale już od 3 tygodni jestem mieszkańcem Warszawy, i muszę podziękować za sugestię nie odrzucania z góry Wawra ze względu na odległość - jak na razie z lokalizacji jestem cholernie zadowolony
Co do samej Warszawy... eh. Nie bierzcie do siebie, ale Bielsko i okolice pod względem kultury motoryzacyjnej to inny, lepszy świat. Tutaj, w stolicy, jakieś prawa dżungli panują
mkrawcz1 - 27-04-2010, 23:16
Welcome to the JUNGLE
romero - 28-04-2010, 07:12
xor napisał/a: |
Co do samej Warszawy... eh. Nie bierzcie do siebie, ale Bielsko i okolice pod względem kultury motoryzacyjnej to inny, lepszy świat. Tutaj, w stolicy, jakieś prawa dżungli panują |
Bo tutaj w stolicy ścierają się "kultury" motoryzacyjne z całego kraju i stąd problem.
Pozdrawiam.
Bartek - 28-04-2010, 08:18
Chooper, xor, widzimy się 12 maja na spocie regionalnym - PRAWDA?
|
|
|