Outlander II GEN Techniczne - Zmieniacie już opony....??????
13zbyszek13 - 10-03-2010, 18:36
są różni frustraci , zazdrośnicy,złośliwcy
Anonymous - 13-03-2010, 18:38
Jednak to był świetny manewr.Dzisiaj ponad 300 km i drogi suchutkie.Od razu ciszej niż na czołgach.
mitsu00 - 13-03-2010, 19:40
AlCapone napisał/a: | Jednak to był świetny manewr.Dzisiaj ponad 300 km i drogi suchutkie.Od razu ciszej niż na czołgach. |
Też już przecinakiem zasuwam na letnich i jest duuuuuża różnica w halasie. Zrób tylko kolego miśkowi generalne sprzątanie: progi, dolne części drzwi etc. Inaczej ta cholerna sól zje ci blachy jak korniki starą topolę
Steff - 13-03-2010, 20:05
ja znowu mam wrażenie że te moje letnie micheliny są dużo głośniejsze niż zimówki tej samej firmy
13zbyszek13 - 14-03-2010, 06:58
Fajna pogoda prawie lato , tylko żeby nie ten śnieg który pada i temperatura -2
Anonymous - 14-03-2010, 09:28
13zbyszek13 napisał/a: | :D Fajna pogoda prawie lato , tylko żeby nie ten śnieg który pada i temperatura -2 |
Faktycznie jak wczoraj wracałem wieczorkiem to trochę posypało.....
Ale luzik....żadnego poślizgu....spokojnie jechałem max.120...
[ Dodano: 14-03-2010, 09:29 ]
mitsu00 napisał/a: | AlCapone napisał/a: | Jednak to był świetny manewr.Dzisiaj ponad 300 km i drogi suchutkie.Od razu ciszej niż na czołgach. |
Też już przecinakiem zasuwam na letnich i jest duuuuuża różnica w halasie. Zrób tylko kolego miśkowi generalne sprzątanie: progi, dolne części drzwi etc. Inaczej ta cholerna sól zje ci blachy jak korniki starą topolę |
Sie będzie tzreba wzionść....
[ Dodano: 14-03-2010, 09:30 ]
Steff napisał/a: | ja znowu mam wrażenie że te moje letnie micheliny są dużo głośniejsze niż zimówki tej samej firmy |
Może ty mylisz te gumy i zakładasz letnie na zimę a zimówki na lato......
13zbyszek13 - 14-03-2010, 09:42
Ja myślę ze trzeba się jeszcze ze zmianą wstrzymać , bo jak zmieniać już na lato to po co było zmieniać lato na zimę. Według niektórych głosów trzeba tylko bardziej uważać tylko na co uważać
mitsu00 - 14-03-2010, 11:03
Jezuuuuu Panowie, przestańcie zrzędzić jak te stare, emerytowane dziadki na poczcie...... Taaaak jest nadal zima, pada śnieg i jest zimno.... I co z tego ze wieczorem i w nocy trochę posypało skoro w dzień jest na plusie i wszystko co spadło juz stopnialo i drodi sa czarne?????? Mam to w nosie ze w nocy jest -10. W nocy nie jeżdżę. jakbym mieszkał w górach to bym pewnie nie zmienial do Wielkanocy. W śtolycy natomiast szkoda mi gum bo się tylko niepotrzebnie ścierają.
13zbyszek13 - 14-03-2010, 11:10
mitsu00 napisał/a: | Wysłany: Dzisiaj 11:03
Jezuuuuu Panowie, przestańcie zrzędzić jak te stare, emerytowane dziadki na poczcie...... Taaaak jest nadal zima, pada śnieg i jest zimno.... I co z tego ze wieczorem i w nocy trochę posypało skoro w dzień jest na plusie i wszystko co spadło juz stopnialo i drodi sa czarne?????? Mam to w nosie ze w nocy jest -10. W nocy nie jeżdżę. jakbym mieszkał w górach to bym pewnie nie zmienial do Wielkanocy. W śtolycy natomiast szkoda mi gum bo się tylko niepotrzebnie ścierają. |
E tam mitsu00 przy tym podejściu zimówki powinieneś zakładać tylko na wyjazdy w góry w komplecie z boxem , bo przecież mieszkasz w Warszawie i tu ulice bardzo rzadko są innego koloru niż czarnego . A że masz to w nosie to twoja indywidualna sprawa , a co letnie się nie ścierają ?
Co za dziwna oszczędność
mitsu00 - 14-03-2010, 11:23
13zbyszek13 napisał/a: | bo przecież mieszkasz w Warszawie i tu ulice bardzo rzadko są innego koloru niż czarnego . A że masz to w nosie to twoja indywidualna sprawa , a co letnie się nie ścierają ? |
NIe będę się wdawał w polemikę bo nic to nie wniesie..... Proponuję koledze w takim razie dla porównania zrobić test hamowania awaryjnego z próbą gwałtownego wymijania przeszkody, i na zimówkach i na letnich. Chodzi oczywiście o czarny, mokry asfalt....... Zobaczymy co wtedy powiesz? I proszę nie oceniaj mnie jako osobę która jest nieodpowiedzialna zmieniając ogumienie na letnie kiedy jeszcze ostatni śnieg przy plusowej temperaturze pada. na czwartek w Stolycy zapowiadają + 8 st więc jak miałem czas to już zmienilem........ Amen
13zbyszek13 - 14-03-2010, 11:28
Nie oceniam zrób jak chcesz , miłego dnia
jaca71 - 14-03-2010, 13:15
mitsu00, Zimowe opony utrzymują swoje właściwości przez 3, max 4 sezony. Po co więc je oszczędzać?
sylb - 14-03-2010, 15:57
Kiedyś czytałem test opon zimowych + jedna letnia w jakiejś gazecie motoryzacyjnej. Wnioski są Take (potwierdzają moje odczucia), firmy oponiarskie robią nas w bambuko z tymi +7 stopni. Opona letnia hamowało o wiele lepiej od zimowych na mokrej nawierzchni przy 0 jak i na suchej w temp. poniżej zera. Bez dyskusyjne pozostaje, że każda zimowka bije na głowę letnią oponę na śniegu i w błocie pośniegowym, ale po to w końcu są.
mitsu00 - 14-03-2010, 16:10
sylb napisał/a: | Kiedyś czytałem test opon zimowych + jedna letnia w jakiejś gazecie motoryzacyjnej. Wnioski są Take (potwierdzają moje odczucia), firmy oponiarskie robią nas w bambuko z tymi +7 stopni. Opona letnia hamowało o wiele lepiej od zimowych na mokrej nawierzchni przy 0 jak i na suchej w temp. poniżej zera. Bez dyskusyjne pozostaje, że każda zimowka bije na głowę letnią oponę na śniegu i w błocie pośniegowym, ale po to w końcu są. |
Popieram w 100%. Dlatego szkoda mi GrandTreków bo są cudowne na śniegu i blocie. Na suchym takie sobie, szczególnie przy awaryjnym hamowaniu i uniku.
Steff - 14-03-2010, 20:22
zimo wonnnn
|
|
|