To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Outlander I Ogólne - [II 2.0 DID] myjnia ręczna czy automatyczna

rezon - 31-03-2011, 16:23

mitsu00 napisał/a:
bez maszyny polerskiej to takiego rezultatu nigdy nie osiągniesz...
coś mi tam leży podobnego w garażu od kilku lat nie używane, bo jakoś nie ma czasu albo chęci aby robić coś więcej niż szybkie sprzątanie, ale raz na kilka lat można się poświęcić ;) zrób proszę zestawienie co po czym, bo widziałem, że odszedłeś od Meguirsa
mitsu00 - 31-03-2011, 16:35

rezon napisał/a:
mitsu00 napisał/a:
bez maszyny polerskiej to takiego rezultatu nigdy nie osiągniesz...
coś mi tam leży podobnego w garażu od kilku lat nie używane, bo jakoś nie ma czasu albo chęci aby robić coś więcej niż szybkie sprzątanie, ale raz na kilka lat można się poświęcić ;) zrób proszę zestawienie co po czym, bo widziałem, że odszedłeś od Meguirsa
Sprawdź najpierw czy masz oscylujacą, czy rotacyjną. Bo jeśli ten 2-gi rodzaj to narobisz sobie masę niepotrzebnych rys kolistych.
rezon - 31-03-2011, 16:37

kółeczka z mimośrodem - jak Ziemia wokół Słońca tylko 2D ;)
mitsu00 - 31-03-2011, 16:40

rezon napisał/a:
kółeczka z mimośrodem - jak Ziemia wokół Słońca tylko 2D ;)
Nie uzywaj :finga: Kup na początek 2 opakowania białych ściereczek z mikrofibry SONAXa np na Statoilu, Cleaner, Polish i Wosk SONAXA i potestuj czy ci się spodoba ręczna robota. Najpierw oczywiście umyj o osusz cara :wink:
rezon - 31-03-2011, 19:31

mitsu00 napisał/a:
Kup na początek 2 opakowania białych ściereczek z mikrofibry SONAXa np na Statoilu, Cleaner, Polish i Wosk SONAXA i potestuj czy ci się spodoba ręczna robota. Najpierw oczywiście umyj o osusz cara
to ostatnie to oczywista oczywistość. A odnośnie ręcznej roboty, to mnie nie przeraża. Czasami lubię, tylko rzadko mam dużo czasu.
lexus - 31-03-2011, 20:02

Ja też się pochwale dzisiaj outek przeszedł małe spa ,ręczna polerka troche mnie kosztowała zdrowia ,ale co tam autko napewno się odwdzięczy :badgrin:

Uploaded with ImageShack.us

Kemot - 04-04-2011, 21:59

Ja też w sobotę spędziłem 6 godzin na "kosmetyce" auta, a tu leje i prognozy kiepskie...
xylen - 07-02-2012, 07:55

mitsu00 napisał/a:
Balugass napisał/a:
od nowosci jeszcze nie zawitałem na myjni automatycznej troszke sie boje ze szczoty porysuja mi lakier a ze jest czarny bedzie wszystko widac a potem juz tylko polerka ciezko jest utrzymac "czarnucha"w czystości

Bój sie Boga chłopie, nigdy na automacie czarnego auta :shock: :shock: :shock:

białego tez nie:) ja sobie załatwiłem lakier w pierwszym mcu użytkowania, 2 razy wjechałem na myjnie automatyczna i teraz jest masa zarysowań, a na ręcznej jeden debil mi smole osunął rozpuszczalnikiem:( na wiosnę coś z tym trzeba będzie zrobić