Outlander II GEN Techniczne - ogrzewanie
Anonymous - 11-04-2010, 17:23
ZbigniewD napisał/a: | Napisałem do obecnego tutaj szefa serwisu ,ale odpowiedz była na takim poziomie jaki prezentują polskie serwisy czyli żebym sobie wziął na testy drugiego Outka i pojechał nim 300 km w trasę i zobaczył |
Nie wiem, jakiej pomocy oczekujesz na PW. Tego nie da się zbadać na odległość. Jedź do swojego najbliższego ASO i sprecyzuj/przedstaw swoje uwagi. Podpowiedź z drugim outlanderem miała na celu abyś sam mógł się przekonać czy to cecha pojazdu czy rzeczywiście masz jakąś usterkę-co więcej miałem napisać? Z tymi 300 km to także przesadziłeś, bo ani słowa o tym nie wspomniałem -a tak na marginesie to po 300km zawsze mi boli kość ogonowa, mam reklamować fotele?
Odnosząc się dokładnie do tego, co pisałeś- miałem jedno(!) bardzo podobne zgłoszenie klienta odnośnie działania klimatyzacji/ogrzewania w trybie auto - nie miał żadnej usterki. Porównując to do wszystkich Outlanderów sposób działania tego systemu jest dokładnie identyczny – jest to ewidentnie cecha pojazdu, która jak widać niektórym użytkownikom może przeszkadzać, a dla innych nie robi różnicy w komforcie. ASO nie ma możliwości pisania swoich programów do sterownika AC – nie bawi się w 01010111. Od tego są producenci (programiści) danego systemu. Jednak, aby oni mogli cokolwiek zrobić w jakimś temacie to muszą wiedzieć o tym, że jest jakaś cecha, która drażni wielu użytkowników. Pisanie/wyżywanie się na forum niczego nie zmieni. Nie jesteśmy przecież dziećmi. Jedynym skutecznym sposobem, aby został stworzony jakiś update do “sterownika klimatyzacji”, jest zgłaszanie swoich uwag w serwisie. Jednostkowy przypadek można śmiało uważać za subiektywne odczucia. Natomiast, kiedy jest tego więcej to idzie zasygnalizowanie “problemu” do producenta pojazdu. Właśnie między innymi na tej podstawie powstają też różne kampanie serwisowe.
ZbigniewD - 11-04-2010, 20:25
no to pięknie :?za dwa lata wypuszczą Out III a Ty człowieku męcz się z tym złomem
jedyną zaletą tego auta jaką dostrzegłem po zrobieniu 1000 km to cena chociaż w Austrii Instyle kosztuje 38,000 euro a dopłata do 2.2 jest niecałe 1,5 tysiąca także nie wiem skąd w Polsce taka cena za to cudo z francuskim motorem i kiepskim pocieszeniem jest że navi dają w serii
Jacek oczekiwałem takiej odpowiedzi jaką napisałeś powyżej , jak widać własciciele Outlanderów albo nie mieli wcześniej auta z klimą automatyczną działającą poprawnie ,albo mają dosyć podejścia ASO które stwierdzi poprawne działanie modułu i do widzenia .
13zbyszek13 - 11-04-2010, 20:36
ja mam 2,0 i chodzi jak brzytwa
wredlin - 11-04-2010, 20:39
Sorry ale tępa brzytwa
mitsu00 - 11-04-2010, 20:46
ZbigniewD napisał/a: | także nie wiem skąd w Polsce taka cena za to cudo z francuskim motorem |
Akcyza 18,6% na auta z silnikami powyzej 2 litry pojemności ZbigniewD napisał/a: | i kiepskim pocieszeniem jest że navi dają w serii |
Nawigacja nigdy nie była w serii, ani w Polsce, ani w Austrii ani na innym rynku w UE.
ZbigniewD - 11-04-2010, 21:22
mitsu00, jest seryjnie w Austrii w wersji instyle
mitsu00 - 11-04-2010, 21:36
ZbigniewD napisał/a: | mitsu00, jest seryjnie w Austrii w wersji instyle |
Faktycznie jest. Sprawdzilem. Z 2-giej jednak strony różnica w cenie wersji Instyle z Navi pomiędzy Szwecja a Austrią jest ogromna bo az 5 tys. EUR Mcie jakieś podatki typu polska akcyza 18,6% na auta powyżej 2 litrów? Innymi słowy importer w Austrii wciska na siłę Navi nie dając kupującemu większego wyboru. W Szwecji ma się taką opcję, tzn jest wersja Instyle bez Navi za 329 tys. SEK (ok. 32 tys. EUR) i Instyle z navi za 344 tys. SEK (33,5 tys. EUR).
ZbigniewD - 11-04-2010, 21:55
maksymalnie 16%
mitsu00 - 11-04-2010, 22:40
ZbigniewD napisał/a: | maksymalnie 16% |
Co maksymalnie? Dodatkowo 16% akcyzy oprócz VAT-u?
ZbigniewD - 11-04-2010, 23:38
tak
mitsu00 - 12-04-2010, 00:03
Hmm, z tego co wyczytałem na stronie austriackiego Urzędu Skarbowego to w Austrii nie jest pobierany żaden podatek akcyzowy na auta jak w Polsce.
ZbigniewD - 12-04-2010, 00:26
Normverbrauchsabgabe
sposób wyliczania jest inny niż w PL
księgowym na całe szczęscie nie jestem i temat o ogrzewaniu
13zbyszek13 - 12-04-2010, 06:55
wredlin napisał/a: | Sorry ale tępa brzytwa |
ja mówię o swoim sprzęcie bo ty o chyba o swoim
bonito - 12-04-2010, 09:30
ZbigniewD napisał/a: | no to pięknie :?za dwa lata wypuszczą Out III a Ty człowieku męcz się z tym złomem
jedyną zaletą tego auta jaką dostrzegłem po zrobieniu 1000 km to cena chociaż w Austrii Instyle kosztuje 38,000 euro a dopłata do 2.2 jest niecałe 1,5 tysiąca także nie wiem skąd w Polsce taka cena za to cudo z francuskim motorem i kiepskim pocieszeniem jest że navi dają w serii
Jacek oczekiwałem takiej odpowiedzi jaką napisałeś powyżej , jak widać własciciele Outlanderów albo nie mieli wcześniej auta z klimą automatyczną działającą poprawnie ,albo mają dosyć podejścia ASO które stwierdzi poprawne działanie modułu i do widzenia . |
Nie chcąc wpadać w "narzekający" ton, muszę jednak zgodzić się na 100% z powyższą wypowiedzią - ci którzy twierdzą że klimatyzacja automatyczna w Outlanderze "działa jak brzytwa" po prostu nie mieli z czymś takim do czynienia. W moich poprzednich samochodach (głównie VW), ustawiałem w salonie przy kupnie żądaną temperaturę, która pozostawała stała do momentu sprzedaży samochodu... Nie było potrzeby regulacji, nie dmuchało ciepłym na nogi, a zimnym na twarz, nie zmieniało temperatury w trakcie jazdy.... Moim zdaniem niedopracowane jest oprogramowanie sterownika, a szkoda bo wydajność klimatyzacji (ogrzewania) jest bardzo dobra.
bonito
mitsu00 - 12-04-2010, 10:06
ZbigniewD napisał/a: | Normverbrauchsabgabe |
Jest to podatek od emisji spalin pobierany jednorazowo od ceny auta netto. Jego wysokość nie jest jednolita i zależy od ekologiczności silnika. Stawka 16% jest zatem stawką maksymalną. W Szwecji płaci się toto co roku, dla moich okolo 2 tys. zł rocznie/auto.
|
|
|