Nasze Miśki - Mitsubishi 3000GT TT VR4 - 400HP - by NOMERCY
n3000 - 20-04-2010, 15:11
Nie ma się co dziwić 3000gt vr4 powstało tylko ok. 15 tyś. egzemplarzy wiec to zaledwie garstka nie spotkałem mechanika który miał doświadczenia z tym autem wiem coś o tym bo mam go już ok 7lat, jeśli masz zamiar osiągnąć 500 koni to będziesz musiał zmienić turbosprężarki i parę innych gratów załóż temat w dziale 3000gt/techniczne to ci napisze co i jak, co do firm tuningowych to korzystaj z tych najbardziej znanych jak vtg czy promotor oni maja największe doświadczenie choć z 3000gt vr4 pewnie też znikome.
NOMERCY - 20-04-2010, 17:10
Ok dzięki poszukam na necie tych firm i umówię się na spotkanie w celu wyceny, THX
P.S Ile można wycisnąć max z tego silnika bez uszczerbku na żywotności ?
kochajj - 20-04-2010, 17:58
NOMERCY napisał/a: | Pierwszy raz słyszę o takim aucie "ala galant" ale ok .
Czyli moje autko to złom i nikt nie będzie udzielał odpowiedzi, hmmm dziwne ...
Mam nadzieję że się mylisz ponieważ to autko można zrobić 1000 razy lepiej niż "jakiegoś" galanta ^^, dlatego potrzebuję kilku porad żeby zrobić niepowtarzalne autko z mocą powyżej 500KM |
po pierwsze nie jest to auto ala galant tylko LEGNUM.
po 2gie podaj przykład co możesz zrobić lepiej???? choćby jeden...
NOMERCY - 20-04-2010, 18:57
Dla mnie to "prawie jedno i to samo"
kochajj napisał/a: | po 2gie podaj przykład co możesz zrobić lepiej???? choćby jeden... |
Dlatego tutaj napisałem ponieważ nie wiem, nowe turbo,zwiększenie pojemności itp. itd.
Juiceman - 20-04-2010, 19:02
Zrób lepiej wtedy będziemy oceniali póki co, nie ma co u Ciebie oceniać więc tak jak n3000 pisze "Temat nasze miśki jest po ty by pokazać jakie się ma auto, pytania techniczne zadaje się w konkretnych działach tak to już jest na forum z mojej strony to była tylko podpowiedz bo myślałem że zależy ci na szybkiej konkretnej odpowiedzi a nie na odświeżaniu tematu"
NOMERCY - 20-04-2010, 19:21
Juiceman napisał/a: | Zrób lepiej wtedy będziemy oceniali póki co, nie ma co u Ciebie oceniać |
Wiem kiepskie autko i mało koni jak na to forum, na pewno są tu lepsze.
Dlatego chcę się tu dowiedzieć jak najwięcej i zrobić NAJLEPSZE W PL 3000GT TT VR4 .
Juiceman napisał/a: | więc tak jak n3000 pisze "Temat nasze miśki jest po ty by pokazać jakie się ma auto, pytania techniczne zadaje się w konkretnych działach tak to już jest na forum z mojej strony to była tylko podpowiedz bo myślałem że zależy ci na szybkiej konkretnej odpowiedzi a nie na odświeżaniu tematu" |
To dziwne, On pytał właśnie w tym dziele i 34 strony to porady ? WIĘC ? OCB ?
robertdg - 20-04-2010, 20:10
NOMERCY napisał/a: | To dziwne, On pytał właśnie w tym dziele i 34 strony to porady ? WIĘC ? OCB ? | O to biega że kazdy szuka odpowiedzi w dziale technicznym
NOMERCY - 22-04-2010, 16:07
Jeśli tak ok, napisałem nowy temat.
W tym dziale proszę o porady - jak ulepszyć to autko do 20tys zł ?
Jakby ktoś wiedział więcej o tym silniku oraz zwiększeniu jego mocy
w dobrym warsztacie w PL byłbym wdzięczny
P.S Jaka jest maksymalna moc tego silnika (chodzi mi o rekordy) ?
Wszyc - 22-04-2010, 16:09
rekordy to coś koło 1500KM tylko nie wiem co taki silnik ma jeszcze związanego z oryginalnym chyba nic...
TommiCrazy - 27-04-2010, 15:21
niedawno na ebaju widzialem komplet kutych tlokow do 3000gt na wyprzedazy... byla cena niecale 300 funtow.... uwazam ze cena swietna... normalnie do czterocylindrowca trzeba oscylowac w granicy 500 za komplet.
pozatym przy tuningu mocy, nic nieda sie zrobic tanio, silnik trzeba wzmocnic pod kazdym wzgledem... nieda sie tu robic nic sensownego na seryjnych gratach. owszem pewnie ze sie da tylko ile to pojezdzi.
za 20 tys napewno jest pole do popisu.
z drugiej strony ... kazdy od dawna wie ze SUPERSPORTOWE auto mitsubishi nalezalo do najciezszych w swojej klasie ... stad tez redukcja wagi przyniesie efekty... ale to juz wiaze sie z tym kto jest wstanie "obskubac" ladne auto z czystym sumieniem?
sama seryjna moc 3000gt i moment sa bardzo obiecujace, tylko ruszenie 1,8T i manewrowanie potem tym to problem... dla porowania supra wazy okolo 1,5-1,6 T a NSK troche ponad 1,2 T
Co do Legnum.... to osobiscie uwazam ze optycznie najbardziej kozackie auto jakie mitsubishi zrobilo.. ale to kwestia gustu.
NOMERCY - 29-04-2010, 18:16
20tys to nie jeszcze taka duża kasa aby oszczędzać na swoim Mitsu
Co byś za to zmienił za tą kwotę ?
TommiCrazy - 30-04-2010, 00:11
o dziwo 3000gt nie odstrasza cenami tuningu co do niektorych czesci, z racji tego ze do tego auta malo sprzedaje sie czescie to ceny tuningowanych zamiennikow sa duzo atrakcyjniejsze niz do np evo.. ale sa tez czescie ktore nawet gdy sa dedykowane do malego civica beda tak samo drogie jak do evo czy 3000gt
przykladowe ceny z ebaja UK
zawieszenie:
ceny regulowanego kompletu zawieszenia od 550-800 funtow
aluminiowy sportowy radiator
cany lekko powyzej 100 do 200 funtow
porzadne standardowe rozmiarowo tarcze hamulcowe z 150-300 funtow
porzadne wyscigowe zestawy hamulcowe ( tarcze zaciski klocki) sadze ze lekko ponad 1000funtow
zestaw przewodow silikonych SAMCO dedykowane 200 funtow
sportowa pompa paliwa max 60-100 funtow
sprzeglo klasy The Competition Clutch Stage 2 okolo 600 funtow
kable zaplonowe podwyzszonej wytrzymalosci i wydajnosci 80-100 funtow
kute tloki WEISCO itp okolo 500 funtow ( normalna cena)
kute korby okolo 400 funto
-komplet sportowych walkow rozrzadu 560 funtow
-kolo zamachowe fidanzy 240 funtow
-kolektor dolotowy wysokiej klasy 500-600 funtow
-kolektory wydechowe z nierdzewki 200 funtow nawet do 800 za jakiegos HKSa
-turbina zaleznie od producenta i wydajnosci moze byc 1000funtow do 2000 za jedna... tu wchodza w gre dwie.... nie mowie tu o turbinie ktora jest z chin i sie rozsypie
dotego dochodzi cena mechanika.
cana za strojenie ecu.
kurde i jeszcze jakis wzmocniony wal by sie przydal
szpera by bylo bosko
uszczelki ktore sie nie wypierdza
taka ukladanka jest duza... kwestia tego kto sie w jakim celu i do jakiego limitu chce tym bawic... czy chcesz podnoscic moc troche powyzej standardowej co juz widze ze masz 400koni czy chcesz isc w extreme jakis powyzej 600 koni... co juz wieze ze auto staje sie nie elastyczne do jazdy codziennej a sprzeglo za twarde do jazdy w korkach itp.
czy to bedzie stare auto czy nowe... cena czesci wyczynowych jest podobna... dlatego ja najpierw zbieram czesci ... potem bede sie martwil kto mi to posklada
uffff
NOMERCY - 06-05-2010, 00:48
Dziękuję za wyczerpującą odpowiedź właśnie tak obszernej opinii potrzebowałem, duży + .
|
|
|