Nasze Miśki - Frost's Galant E88A
Frost - 23-04-2010, 10:07
hehe, to też jest myśl. Zobaczymy narazie musze znależć cas na mody, bo ten weekend znów odpada (Rothenburg w sobote i DMP w niedziele na torze Poznań do tego jeszcze jest zlot Bentley and Rollce) wiedziałem zawsze że znaczki albo motylki były by lepszym hobby
mitsu_pl - 23-04-2010, 23:52
Nagranie filmiku przeciągnie się na następny tydzień, ponieważ narazie nie mam czym nagrać..., a telefonem to można se nagrywać W przyszłym tygodniu załatwię sobie jakąś kamerkę to może jakoś wyjdzie, chodź i tak nie odda to realiów...
Frost - 26-04-2010, 13:38
sprawy się skomplikowały rozwaliłem alternator hehe z głupoty i niewiedzy. Ale już jedzie do mnie nowy i w środe znów będzie składanie/rozkładanie Gala.
Ogólnie to na razie był odpalany (z urz. rozruchowego) i jest wszystko SI chodż musi poczekać na maj i zakup nowych gratów, a do tego czasu bede grzebał w tylnym moście i może w końcu w skrzyni.
Frost - 30-04-2010, 13:34
Dziś jest ten dzień zaraz kończe robote i do niedzieli nikt mnie nie wyciągnie z warsztatu.
Fotki będę dodawał na bieżąco - albo po zakończeniu prac żeby się nie rozpraszać niepotrzebnie.
Dotarłem po znajomości do kilku kontaktów, które pozwolą mi zbliżyć Gala do ziemi oj będzie gleba
Frost - 01-05-2010, 08:24
I niech ktoś powie że nie pasują części od 3kGT vr4 łapa i alternator - idealnie
Miejsce na aku - made by me
Niestety nadal jest jakiś kłopot z ładowaniem, po odpaleniu było dobrze a potem alternator przestał ładować ..........
mkm - 01-05-2010, 12:54
frost83 napisał/a: |
Miejsce na aku - made by me
|
Elegancki „koszyczek”.
Dwie rzeczy wg. mnie do delikatnej poprawki.
Odleglosc klem od „koszyka” wg. mnie za mala. Albo tam obniz wysokosc, albo wloz jakas izolacje.
Zabezpieczenie aku na wypadek jakbys chcial na dwoch kolach jechac.
Dodalbym albo pas, albo zwykle dolne mocowanie chocby z Seicento.
Moze gdzies kabla nie zaizolowales i wywala alternator?
Frost - 01-05-2010, 14:38
mkm, górne mocownaie już jest zrobione, z gumy z bagażnika od gala
nad odległościa od klem też już myślałem ale zabrakło mi tarczek do cieńcia ale będzie poprawione.
CO do alternatora to wymiękam - trzyma napięcie z aku i nie ładuje więcej ale i też nie pobiera prądu, cały czas pokazuje 11,4 jak powłączam wszystko to spada do 9, a jak wyłącze to znów na 11 i ani grama więcej.
Co do dnia dzisiejszego:
niestety dyfra od 3kGT vr4 nie da rady założyć, prezłożyć ani w jakikolwiek sposób spasować.
Info dla Michała - po montaży kolektora (w Twoim może nie być tego bo stroiłeś) Galuś jakby wcześniej łapał wysoki moment, co do mocy, to bez różnicy ale udało sie upalić troche 225/45 R17 hehe wiec jakiś efekt jest
Frost - 08-05-2010, 21:12
8.05.2010r to dzień dobry do pracy przy galu
1. Alternator naprawiony !!! nareszcie oczywiście przeze mnie
2. rozpoczęty projekt doprowadzania zimnego powietrza do filtra
po kolei etapami:
wstępne wyliczenia na papierze
arkusz ocynku
po wstępnej obróbce
jutro jeszcze będzie wszystko nitowane i malowane, dzień zamknąłem kilka kroków dalej, obejrzało projekt kilka osób i będzie wyglądało finalnie całkiem ładnie.
Resztki arkuszu pójdą pod auto blacha jest cieniutka i będzie służyła jako osłona przed wodą.
Wszyc - 08-05-2010, 21:27
wymierzyłeś czy wejdą potem rury od obu turbin? czy puki nie ma silnika się nie przejmujesz? Wybacz ale jakoś nie przemawia do mnie Twoja konstrukcja sądzę że wystarczy pucha nie wychodząca dalej niż nadkole będzie dalej od silnika i nie będzie od niego przenosić tyle ciepła nie ma raczej sensu aż taka wielka pucha
Frost - 08-05-2010, 21:40
:d póki nie mam silnika TT to się nie przejmuje, jak wjedzie nowy to będzimy myśleć i rzeźbić, miejsca jest jeszcze duuużo
Wszyc - 08-05-2010, 21:43
a chyba że takie podejście to luz ale zobaczysz jak przy TT się zrobi baaardzo mało miejsca będziesz walczył o każdy centymetr sądzę
Będzie wolna odma czy nie i będziesz brudził nowy dolot tym co silnik wypluje?
Frost - 08-05-2010, 21:49
odma już jest wolna oleju nie wypluwa przez rurkę więc jest puszczona swobodnie w ziemie
londolut - 08-05-2010, 22:17
frost83, aleś karmnik wyrzeźbił
Frost - 08-05-2010, 22:30
hehehe nie da się ukryć że wizualnie to wygląda jakbym szawke z pokoju wstawił do komory, ale całoś nie będzie ważyła nawet 1kg a u mnie wiatrak jest na wprost dolotu i pcha wręcz gorące powietrze do środka wkładki i tym samym do silnika. jeszcze będzie zrobiony dolot do tej puchy z zewnątrz ze świeżym powietrzem. Jak ukończe i pomaluje powinno to lepiej wyglądać do tego malne pokrywe i kolektor ssący tak zeby miało wszystko ręce i nogi
jacek11 - 09-05-2010, 13:03
frost83, a nie dało się zrobić nakładki na filtr,z okrągłym wyjściem?A powietrze doprowadzić rurą PCV?Po wymalowaniu powinno wyglądać nieźle
|
|
|