Nasze Mi¶ki - Galant Avance 2.4 GDI 99r
tucci - 23-08-2010, 08:53
Jak ma pojsc w obce rece to lepiej czysty jak brudny...
sebo199 - 23-08-2010, 09:10
To było ironiczne? W sobotę słyszałem wiele opinii typu "sprzedajesz to po co to robisz?" Lubie czy¶cić auto i mieć czyste auto. Jest to dla mnie relaks. Mam nadzieję że Misiek trafi w ręce MM i też będzie o niego dbał. A swoj± drog± to chyba Galantowi u nas dobrze i się nigdzie nie wybiera. Tkwi uparcie na podwórku.
robertdg - 03-09-2010, 22:20
sebo199, ponoć sprzedałe¶ Mitsu, czemu nic nie piszesz
sebo199 - 03-09-2010, 22:49
Opłakuję i mogę zalać klawiaturę . Jedyny pozytyw to to że poszedł w ręce MM i (mam nadzieję) będzie nadal zadbany i dopieszczony. Kupił go Łukasz ze Szczecina który sprzedał SE V6. Życzę mu bezawaryjnej jazdy i zadowolenia z nabytku. No a ja na jaki¶ czas przesiadam się na co¶ tańszego i zapewne nie japońskiego. Oczywi¶cie mimo zmiany marki auta pozostaję zapalonym MM i nie opuszczam forum i rewelacyjnej braci forumowej. Liczę na to że prędzej czy póĽniej finanse pozwol± się przesi±¶ć na jedyn± słuszn± markę jak± jest Mitsubishi (oczywi¶cie Galant Avance bo Legnum za drogie do ujeżdżania po marketach ewentualnie Grandis). Klawiatura przesi±ka.
stary alfer - 04-09-2010, 08:02
sebo199 napisał/a: | Liczę na to że prędzej czy póĽniej finanse pozwol± się przesi±¶ć na jedyn± słuszn± markę jak± jest Mitsubishi (oczywi¶cie Galant Avance bo Legnum za drogie do ujeżdżania po marketach ewentualnie Grandis) |
Spokojnie, wrócisz szybciej niż Ci się wydaje
sebo199 napisał/a: | Kupił go Łukasz ze Szczecina który sprzedał SE V6 |
A to ci...
Rafal_Szczecin - 04-09-2010, 09:25
sebo199 napisał/a: | upił go Łukasz ze Szczecina który sprzedał SE V6 |
jeszcze chyba nie sprzedal,a Twoj galor ma byc dla jego ojca
takie mnie doszly sluchy
conie zmienia faktu,ze poszedl w dobre rece
wookash83 - 04-09-2010, 13:58
nooo juz wyjasniam bo male zamieszanie wyszlo: sebo199 Galanta kupilem dla ojca ale dogadlem sie ze poki co bede nim jezdzil akurat zalatwiam sprawy z mieszkaniem i remoncikiem i kombi bardzo mi sie przyda a swojego sprzedalem z ciezkim sercem niedlugo nowy wlasciciel zamiesci zdjecia (obiecal ze po poprawkach lakierniczych da zdjecia na forum) Sebastiana Galant w przyszlym tygodniu bedzie przechodzil test bo jade nim do Krakowa wlasnie do ojca..mam troche zwiazane rece kredytem mieszkaniowym ale jesli sie wyrobie w pracy to na poczatku przyszlego roku zaczne poszukiwania Galanta Avance V6 sedana i w rodzince beda dwa zadbane egzemplarze
sebo199 nadal jestem pod wrazeniem stanu zawieszenia i ciszy w czasie jazdy zero jakichkolwiek podejrzanych dzwiekow..co to silnika i reszty napisze po przejazdzce na poludnie Polski..aha Pan Sławek bedzie mial troche roboty dzis jade na wycene tego 1 kielicha i nadkoli zobaczymy ile wyjdzie..
wookash83 - 20-09-2010, 21:52
no to Galant juz przetestowany na wszelkie sposoby wlasnie wrocilem z urlopu 7 dni- 2200km wiec trasa dluga ale przynajmniej moglem sie przyzwyczaic do silnika GDI bo calkiem inaczej sie jezdzi niz V6..przy jezdzie ok 90-110 km\h na godzine zauwazalnie mniej spala niz V-alka wyszlo mi ok7,8 l (4 osoby na pokladzie plus pelny kufer) ale powyzej 130km/h ekonomiczniejsza jest V6 -jadac przez niemcy 160 -180km/h przejechalem 580km do rezerwy ta sama trase V6 szybciej jadac czasem powyzej 200km/h- 640km..
ogolnie zadowolony jestem z zakupu przed zima zostanie przeprowadzona konserwacja i zabezpieczenia nadkoli do tego doszlo przetarcie na prawym nadkolu i alufeldze koles laweta z przyczapa mi przetarl (znowu fucha dla pana Sł±wka )
sebo199 - 21-09-2010, 22:53
Uuuuu zabolało a Ciebie pewnie jeszcze bardziej. Poci±gniesz z polisy sprawcy?
Tak na pożegnanie tego działu wrzucam parę fotek nowego nabytku. BMW 525 TD rok 95. Jak go już ogarnę (rejestracja, wymiana płynów i uzupełnienie braków) to opiszę moj± historię zakupu w odpowiednim dziale.
Oto on (ona):
Mam nadzieję że będzie mi dane wrócić z jakim¶ mi¶kiem do tego działu no i że mnie nikt nie pogoni ze spota lub zlotu jak przyjadę BMW.
wookash83 - 21-09-2010, 23:41
jak cosik do dawaj historie na "nasze nie miski" ja napewno bede opisywal co dalej u miska na tym temacie co by byla ciaglos..BMW jak na swoj wiek wyglada super jestem ciekawy czy ten silnik da rade bo z zewnatrz wyglada ok... aha dzis sprawdzalem poziom oleju od zakup i przejechaniu 3000 km spadl o ok 0.4 l ale jak na GDI to chyba normalne( duza wiekszosc trasy na pelnym gazie - oczywiscie autostrady niemieckie)..od kolesia dostalem kase u blacharza ok 150zl naprawa ( i tak wyszedlem na swoje )
sebo199 - 22-09-2010, 00:13
To fajnie że będziesz pisał tutaj. W takim razie oficjalnie przekazuję Tobie ten temat.
Pozwolę sobie w skrócie o bawarce. Silnik 115 koni a raczej mułów roboczych niemieckich. Z automatem tylko do relaksacyjnej jazdy ale to jest całkiem fajne. Trochę dziwna wersja, podobno kupiona od Niemca który był wła¶cicielem salonu BMW, bo do tego silnika dokupione opcjonalne koła 17 cali z oponami 235/45 przód i 255/40 tył, do tego czerwone sprężyny ( podobno -4,5 cm ) ciut twarde.
Ok, już nie ¶miece więcej w tym temacie i postaram się skrobn±ć co¶, może jutro, w "nie mi¶kach".
mkm - 22-09-2010, 00:45
sebo199 napisał/a: | W takim razie oficjalnie przekazuję Tobie ten temat. |
Niestety mimo najszczerszych chęci nie jestem w stanie tak zmodyfikować tego tematu, aby miał nowego autora...
To już będzie zawsze Twój temat, a nowy "wła¶ciciel" będzie pisał u Ciebie.
Może jednak zrobicie tak jak polecam każdemu, kto zmienia auto, aby zacz±ć nowy temat i w pierwszym po¶cie podlinkować do "starego", który można zamkn±ć...
A BMW-u zapraszam do "Naszych NieMi¶ków".
wookash83 - 30-09-2010, 17:05
w koncu udalo sie i dzis podjechalem na wymiane oleju na liczniku bylo juz 9500tys od ostaniej wymiany ( Seba wymienial w marcu). Czeka mnie kolejna dluzsza trasa wiec nie czekalem..aktulanie na liczniku prawie 180000tys.
olej ten sam co ostatnio czyli CASTROL EDGE 5W30
wookash83 - 19-02-2011, 20:46
zdazylem wymienic olej w silniku, pojezdzic troszke i samochod zmienil wlasciciela trafil do Jusko9..oby sluzyl dalej dobrze..dzis sie troszke najezdzil
wookash83 - 19-02-2011, 20:48
teraz pora na Avance V6 sedan..kiedy??? jak tylko pojawi sie godny do kupienia
|
|
|