[97-04]Galant EAxA/W - Kilka problemów z EA5W automat
shrek_x_ - 03-06-2010, 22:33
Witam
odebrałem kilka dni temu gallaa po niby remoncie skrzyni (automat),niestety mecheł nie umie do konca naprawić , albo len albo oszust i nieuk,moze ktos wie dlaczego moze mi skrzynia zrywać przy przełaczaniu biegu3 na 4,przy dosyc wysokich obrotach,mecheł zwalał wine na jakis zawór,niby wymienił ale bez porządanego skutku,dalej to samo,a za remont dalem 3500+400 za niby zawór,ostatnio wymyslił ze padł komputer,albo jakaś karta pamieci czy jest wogóle coś takiego???????
Pozdrawiam i prosze o pomoc
grzala61 - 07-06-2010, 12:13
shrek_x_ napisał/a: | Witam
odebrałem kilka dni temu gallaa po niby remoncie skrzyni (automat),niestety mecheł nie umie do konca naprawić , albo len albo oszust i nieuk,moze ktos wie dlaczego moze mi skrzynia zrywać przy przełaczaniu biegu3 na 4,przy dosyc wysokich obrotach,mecheł zwalał wine na jakis zawór,niby wymienił ale bez porządanego skutku,dalej to samo,a za remont dalem 3500+400 za niby zawór,ostatnio wymyslił ze padł komputer,albo jakaś karta pamieci czy jest wogóle coś takiego???????
Pozdrawiam i prosze o pomoc |
Dla mnie szarpał przy redukcji z 4 na 3 lub z 3 na 2. Później zaczęła bardzo głośno chodzić.
Do wymiany konwerter, wymina oleju w skrzyni oraz filtra, czyszczenie skrzyni.
Koszt w zeszłym roku 1600 zł ze wszystkim.
Może płytka w skrzyni ma wyrobione gniazda od kulek.
U mnie jest koleś który zna się na automatach i silnikach, tylko trzeba sie naczekać aż zrobi.
Woj. Warm.-Maz. Pow. Giżycki.
kożuch gre - 24-07-2010, 12:17
Tydzień temu zrobiłem dynamiczną wymianę oleju w skrzyni .Filtr z midpartsa olej Petro Canada Dura Drive MV Synthethic (posiada wszystkie wymagane specyfikacje) .
W Moto wieczorek gość poszukał mi który olej posiada specyfikację i jest w 1L butelkach cena 36.6 PLN . Po zmianie znacząca poprawa i spokojna głowa .Myślę że przed sprzedarzą handlarz wlał jakiś syf poniewarz stary olej dziwnie "śmierdział"
jacobian - 24-07-2010, 13:00
kożuch gre napisał/a: | Filtr z midpartsa |
zewnętrzny czy wewnętrzny?
Sticker - 24-07-2010, 13:18
Czy zakupiłeś może ten filtr ?
http://midparts.com.pl/F4...oleju-1975.html
kożuch gre - 31-07-2010, 22:53
Filtr zewnetrzny http://midparts.com.pl/F4...oleju-1975.html na razie ok
jacobian - 24-08-2010, 19:01
Witam ponownie w moim temacie Otóż czy lał ktoś kiedyś do swojej lub czyjejś automatycznej skrzyni biegów taki olej (polecany tutaj przez kolegów), gdyż zamówiłem takowy...olej
Anonymous - 10-01-2013, 17:13 Temat postu: olej revenol witam kupiłem galanta i w skrzyni mam zalany revenol dexron f III czy ten olej jest dobry czy zmieniać
Zolar - 10-01-2013, 17:56 Temat postu: Re: olej revenol
loop999 napisał/a: | witam kupiłem galanta i w skrzyni mam zalany revenol dexron f III czy ten olej jest dobry czy zmieniać |
W zasadzie każdy olej jest dobry jak jest świeży. Na twoim miejscu bardziej zainteresowałbym się kiedy był on zmieniany (lub przy jakim przebiegu). Zwykły olej wytrzyma circa 60 tys. km. Jeśli byl zmieniany niedawno to nie ma sensu wpędzać się w koszty a jak był zmieniany dawno to każdy raczej poleci Ci zmienić na Castrol Transmax Z. To spory wydatek, ale warto.
Anonymous - 10-01-2013, 18:47
3tys. temu był wymieniany
Zolar - 10-01-2013, 19:49
loop999 napisał/a: | 3tys. temu był wymieniany |
No to nie ma o czym mówić. Ja bym nie zmieniał. Nie jest to jakiś "wybitny" olej, ale ja bym na nim zrobił z 50 tys. km. i dopiero zmienił.
No chyba że nie masz co robić z pieniędzmi
|
|
|