[97-04]Galant EAxA/W - [EA5A/W 2.5] Dźwięki z przedniego zawieszenia
eddi1977 - 27-07-2010, 21:07
Zrobione i "dżoker" powrócił
Pozostały mi jeszcze górne wahacze,ściąga lekko na prawo po małej przygodzie pół roku temu.Najchętniej górne też bym wymienił ale nie wiem czy w tym roku znajdą się jeszcze na to fundusze.
mar111cin - 02-09-2010, 17:55
stary alfer napisał/a: | To ja się podepnę.
Skrzypiące zawieszenie tylko i wyłącznie przy hamowaniu jest oznaką czego?
Oczywiście mowa o przednim zawieszeniu i na bank nie są to hamulce. Znaczy obciąć kilku ważnych rzeczy bym sobie nie dał , ale wg. mnie nie. |
właśnie mam takie samo pytanie. U mnie przy hamowaniu słychać takie jakby tarcie guma-guma (skrzypi w sumie) , tarcie jest cykliczne i bym powiedział że skrzypi wraz z obrotem koła, co to może być, biorąc pod uwage że tarcze były toczone i to nie pomogło. klocki hamulcowe są prawie nowe. (skrzypienie dobiega raczej z lewego przedniego koła)
kurak80 - 02-09-2010, 19:56
No to ja też sie podepne pod temat.....u mnie tez słychać jakieś stukanie ale tylko jak skrecam w lewo....i jest to ostry zakręt np jak wjeżdzam na podwórko ( kurde właśnie sobie uswiadomiłem że dzwiek słysze tylko wtedy) .....słysze stukanie w zawieszeniu ( tak mi sie bynajmniej wydaje) z przodu i z tyłu ( tylko prawa strona).....jak krece kierownicą na postoju żadnych dzwieków nie ma....podczas jazdy tez nic nie słychać.....co to moze być??
górek - 07-02-2011, 23:42
Panowie potrzebuję pomocy bo już mi ręce opadają.
W sobotę wymieniłem w lewym kole wahacz prosty i banana, sprawdzałem sworzeń w górnym, jest okej. Najlepsze jest to że w lewym kole w sumie nic nie stukało, ale w związku z tym że miałem dodatkowy komplet wahaczy wysłałem je do regeneracji do szczecina, 2 banany i 2 proste. Wymieniłem najpierw prawą stronę bo już się banan tłukł i wszystko było oki. Dwa dni później wymieniłem pozostałe dwa wahacze w lewym kole, tak na zaś, mimo że się nic nie tłukło. No i teraz mam problem, jak hamuję coś mi w tym lewym kole raz trzaska raz skrzypi... nie mam pojęcia o co chodzi, sprawdzałem wszystko po 2 razy czy jest dobrze dokręcone, wszystko jest ok... Co to może być? Bujam go na boki nic, bujam góra dół nic, na hopkach i w dziurach nic, tylko przy hamowaniu. Najbardziej to słychać jak wolno zjeżdżam z dość stromego zjazdu do garażu podziemnego i hamuje tak aby się zatrzymał, trzaski straszne. Proszę pomóżcie...
Owczar - 07-02-2011, 23:53
górek, a po co dublujesz posty?!
http://forum.mitsumaniaki...=55982&start=15
górek - 08-02-2011, 00:45
jeżeli to problem to przepraszam, po prostu nie wiedziałem gdzie będzie lepiej pasować...
dawidoski13 - 14-03-2011, 18:50
No to panowie ja też proszę o pomoc, otóż gdy kręcę na postoju to słychać takie jakby trzaski i skrzypienie z prawego przedniego koła...
Hugo - 14-03-2011, 19:28
dawidoski13 napisał/a: | No to panowie ja też proszę o pomoc, otóż gdy kręcę na postoju to słychać takie jakby trzaski i skrzypienie z prawego przedniego koła... | U mnie też, stuki i zgrzyty, ale z lewego koła i tylko na wciśnietym hamulcu Sprawdzałem zawieszenie i wychodzi, że drążek kierowniczy firmy TRW po 3 miesiącach powiedział "do widzenia".
dawidoski13 - 14-03-2011, 19:31
Ja jakieś 2 miesiące temu wymieniałem obydwie końcówki drążka+ gumy na stabilizatorach + sworznie wahacza górnego więc to raczej wykluczam. Może to sworznie na tym dolnym prostym albo łożysko amortyzatora?
jacekxx - 14-03-2011, 19:48
W galancie chyba nie ma łożyska amortyzatora,więc to raczej nie to.
dawidoski13 - 14-03-2011, 19:59
Ech no widzisz, nawet nie wiedziałem więc to pewnie jakiś sworzeń...
Hugo - 14-03-2011, 20:27
dawidoski13 napisał/a: | Ja jakieś 2 miesiące temu wymieniałem obydwie końcówki drążka+ gumy na stabilizatorach + sworznie wahacza górnego | Ale drążków kierowniczych nie wymieniałeś. U mnie ten dźwięk na postoju przypomina coś jakby jakiś plastik się gdzieś haczył i przeskakiwał, no ale nie widzę żeby się coś haczyło o cokolwiek.
dawidoski13 - 14-03-2011, 20:36
No nie drążków nie wymieniałem ale w sumie teraz szkoda gdybać jutro to wszystko dokładnie posprawdzam i mam nadzieje, że coś znajdę ale tak czy siak to profilaktycznie sworznie na dolnym prostym chyba wymienię bo się trochę naczytałem,że koła odpadają itd,itp .
robertdg - 14-03-2011, 21:54
Hugo napisał/a: | Sprawdzałem zawieszenie i wychodzi, że drążek kierowniczy firmy TRW po 3 miesiącach powiedział "do widzenia". | Nie dziwne, ostatnio znajomy narzekał, jak mu drążki wysiadły po przejechaniu 6000km, też TRW
Hugo - 15-03-2011, 09:55
robertdg napisał/a: | Nie dziwne, ostatnio znajomy narzekał, jak mu drążki wysiadły po przejechaniu 6000km, też TRW | Boże co oni teraz produkują. Strach cokolwiek kupować, chociaż jak to mówią "chytry 2 razy płaci". Sama cena powinna mnie zniechęcić, kosztował 35 zł/szt...
|
|
|