Outlander II GEN Techniczne - System multimedialny MMIS
karol_alasz - 24-07-2010, 05:11
jojpeg napisał/a: | W serwisie gościu który mi to sprzedawał mówi, że MMIS został wymyślony specjalnie na potrzeby polskiego klienta, bo podobno MMCS to byl dramat, mieli dużo reklamacji i w tej chwili są duże promocje na zamianę z MMCS na MMIS (co o tej teorii sądzicie, bo mi sie w nia nie chce wierzyc w związku z tym, że MMIS-a nie mozna nawet znaleźć na stronach Mitsu...) |
No to niezłą Ci wstawił gadkę, nie ma co... Ja mam MMCS i nie mam żadnych uwag co do jego działania-nie zawiesza się,radio nic nie gubi (swoja droga to chyba moduł radia za to odpowiada a nie MMCS).Jeżeli MMIS został specjalnie wymyślony na potrzeby polskiego klienta to japończycy maja nas za półdebili,ale myslę że to tylko taki tekst od sprzedawcy... Jeżeli komuś nie podobał się MMCS (w zasadzie navi stała ością w gardle ale mnie zadowala i jakość i działanie) mógł zamienić na jakis ROF i cieszyć się niższą ceną,możliwością pracy różnych map,TV(opcjonalnie) ale musiał się pożegnać z możliwością sterowania niektórymi funkcjami samochodu... Ale to juz w innym temacie...Jeżeli nie miałbym samochodu z MMCS-em to pewnie bym wybrał ROF,bo na pewno nie MMIS.
13zbyszek13 - 24-07-2010, 08:28
karol_alasz napisał/a: | TV(opcjonalnie) |
Nie opcjonalnie , TV analogowe po prostu w ROFie jest .
W Wawie odbiera sześć programów.
karol_alasz - 24-07-2010, 09:04
13zbyszek13 napisał/a: | Nie opcjonalnie , TV analogowe po prostu w ROFie jest . |
Czy aby tak od razu? Nie trzeba było oddzielnie anteny montować ?
13zbyszek13 - 24-07-2010, 10:28
karol_alasz napisał/a: | Czy aby tak od razu? Nie trzeba było oddzielnie anteny montować ? |
Nie wiem skąd u Ciebie ta uszczypliwości ale cóż ,
czy ten MMCS odbiera FM sam ? Nie potrzebuje anteny ?
O ile się orientuję to każde urządzenie odbiorcze potrzebuje anteny .
karol_alasz - 25-07-2010, 01:26
13zbyszek13 napisał/a: | Nie wiem skąd u Ciebie ta uszczypliwości ale cóż , |
Nie spinaj sie tak...To nie uszczypliwość a stwierdzenie faktu-GPS i FM mam w standardzie więc są do nich anteny.Moja uwaga dotyczyła czy do ROF-a miałeś antenę od razu do TV czy musiałeś dokupywać?
13zbyszek13 - 25-07-2010, 17:25
karol_alasz napisał/a: | czy musiałeś dokupywać? |
Druciki na szybę miałem od razu w komplecie ale i tak zmieniłem na duala na dachu w miejsce ori
RobertM - 19-08-2010, 12:08
breweryhills napisał/a: |
Aaa, jednak nie Odpuściłem sobie AM na jakiś czas, za to zabrałem się za iGo - no i udało się iGo w wersji 8.3.4 117940 działa rewelacyjnie, żadnych problemów, żadnych przycięć - wykrywa GPS oraz wykrywa odbiornik TMC wraz z sygnałem na RMF FM. Chodzi naprawdę szybko, co jest zasługą dwurdzeniowego procesora SiRF Atlas III (jeden rdzeń to procesor DSP, drugi rdzeń to procesor ARM926EJ-S z zegarem 396MHz). Problem z dźwiękiem wynika z faktu, że w urządzeniu stosowany jest specjalny procesor dźwięku, który zapewnia m.in. miksowanie audio z wielu źródeł na raz. Dlatego trzeba w pliku sys.txt wskazać w jaki sposób iGo ma obsługiwać dźwięk - oto co musi znaleźć się w sys.txt aby na MMIS było słychać dźwięk iGo
Poza tym ustawiając konfigurację należy pamiętać że GPS jest na porcie 1 i pracuje z prędkością 9600 a TMC jest na porcie 4 i pracuje z prędkością 38400 w standardzie GNS. |
Witam
Zrobiłem u siebie w MMIS dokładnie tak jak jest to opisane powyżej, niestety nie dałem rady uruchomić ani nawigacji iGO8 ani Total Commandera.
breweryhills napisał/a: | ... wystarczy tylko stworzyć na karcie folder "igo" a do niego wrzucić odpowiednią aplikację nazywając ją "igopna.exe"... |
Tak dokładnie zrobiłem, i nic. Poproszę o jakąś dokładniejszą instrukcję.
Dla pewności, Total Commander ściągam z:
Link do TC
Plik: tcmdwince.exe
Natomiast nawigacja to iGO8, oryginalnie znajduje się i katalogu iGO8, zmieniłem nazwę na igo.
Plik uruchamiający to iGO8.exe, zmieniłem igopna.exe
Wprowadziłem także odpowiednie zmiany w pliku sys.txt, czyli pozmieniałem wszystkie wpisy iGO8 na igo.
janekzpolic - 13-09-2010, 23:22
panowie a czy ktoś mi jest w stanie pomóc ,próbuje sparować Iphona 4g z chińczykiem i za chiny nie chcą ze sobą rozmawiać ,jak IP znajdzie MMIS to się nie może z nim polączyć albo na odwrót , katastrofalne jest to urządzenie
mares - 14-10-2010, 10:08 Temat postu: MMIS problem z kamerą cofania Jestem posiadaczem tego systemu w nowym Outku od kilku dni i mam pewien problem z panelem MMIS, otóż kamera cofania uruchamia się tylko czasami.
Zarówno wrzucając wsteczny bieg jak i poprzez wywołanie kamery przyciskiem na panelu.
Najczęściej pojawia się komunikat: "Nie wykryto urządzenia wideo", "No camera detected"
Instrukcję rozgryzłem szybko i niestety nic tam nie ma o powodach takiego działania/niedziałania kamery.
Jest tylko jeden sposób, żeby kamera działała, trzeba dwukrotnie włączyć i wyłączyć zapłon, no ale przyznacie to nie jest normalne działanie kamery (tak jakby coś było z zasilaniem kamery - brak masy?).
Znalazłem na stronie internetowej ten problem, który ma jeden z właścicieli tego MMIS w Outlanderze w Belgii (też nie może sobie z tym poradzić).
http://mitsubishiforum.co...+camera+problem
Druga sprawa nie działa bluetooth w MMIS, nie paruje już trzech sprawdzanych telefonów NOKIA i LG, więc nie mogę korzystać z telefonu.
Wysłałem opis problemu do mojego serwisu Sobczyk Częstochowa. Czekam na odpowiedź.
Proszę o pomoc, bo cieszyć w pełni się nie mogę z autka mojego.
mitsu00 - 14-10-2010, 10:17
mares napisał/a: | Jest tylko jeden sposób, żeby kamera działała, trzeba dwukrotnie włączyć i wyłączyć zapłon, no ale przyznacie to nie jest normalne działanie kamery (tak jakby coś było z zasilaniem kamery - brak masy?).
Znalazłem na stronie internetowej ten problem, który ma jeden z właścicieli tego MMIS w Outlanderze w Belgii (też nie może sobie z tym poradzić).
http://mitsubishiforum.co...+camera+problem |
Ciekawe jak "Miszcze" podpięli zasilanie ze światła wstecznego. Chodzi mi o izolację etc. Rezonowi wiemy jak zrobili instalkę do haka w Rzeszowie
mares napisał/a: | Druga sprawa nie działa bluetooth w MMIS, nie paruje już trzech sprawdzanych telefonów NOKIA i LG, więc nie mogę korzystać z telefonu. |
Jakis bląd w sterowniku Bluetooth urządzenia. Bądź świadomy ze to "Chińczyk" z kiepską opinią, więc kwestie poprawności dzialania mogą być różne.
mares - 14-10-2010, 10:37
Nie wiem czy to problem zasilania ze światła wstecznego, ponieważ ten sam problem z komunikatem pojawia się też wtedy, gdy nie wrzucam wstecznego a wywołuję kamerę przyciskiem z panelu. Raz działa a drugim razem komunikat, że nie wykrywa.
Co do systemu MMIS to jest on dedykowany oficjalnie przez Mitsubishi i w salonie był montowany za 8.000,00 a że chińczyk... ma działać i już
mitsu00 - 14-10-2010, 10:46
mares napisał/a: | Co do systemu MMIS to jest on dedykowany oficjalnie przez Mitsubishi i w salonie był montowany za 8.000,00 a że chińczyk... ma działać i już |
Wiem doskonale że jest on dedykowany i uznany przez MMC, co nie zmienia faktu że jakościowo jest on bardzo kiepski, powinien kosztować minimum połowę mniej i jak dotąd zbiera bardzo słabe opinie wśród użytkowników (nie tylko na tym forum). Aze ma działać........ no cuż, życzę ci powodzenia, ale jak zdążylem się zorientować, wiedza ASO w tym temacie jest znikoma.
karol_alasz - 14-10-2010, 21:45
mares napisał/a: | Co do systemu MMIS to jest on dedykowany oficjalnie przez Mitsubishi i w salonie był montowany za 8.000,00 a że chińczyk... |
Za MMCS chcieli onegdaj 10.000-tyle,że ten działa u mnie bez najmniejszych problemów-nie był montowany w ASO tylko przyszedł był z fabryki zamontowany-pewnie trafiła mnie sie jakaś ferelna jednostka ,której nic nie dolega...
Ale tego MMIS'a to bym w życiu nie wziął i to juz zaledwie po obejrzeniu go na fotach jeszcze wtedy czeskich(bo naszych nie było)
arturodob - 16-10-2010, 10:53
witam kolegow panowie posiadam tez ten system navigacji co wy mmis i potrzebuje pomocy jak wgrac nowy program navi typu automape lub czy macie aktualne mapy do igo co mamy w tym systemie Cydle prosze o pomoc najlepiej by bylo nowe mapy do igo ja mam mapy 2008 z czerwca pozdrawiam i dziekuje
mitsu00 - 16-10-2010, 12:32
arturodob napisał/a: | witam kolegow panowie posiadam tez ten system navigacji co wy mmis i potrzebuje pomocy jak wgrac nowy program navi typu automape lub czy macie aktualne mapy do igo co mamy w tym systemie Cydle prosze o pomoc najlepiej by bylo nowe mapy do igo ja mam mapy 2008 z czerwca pozdrawiam i dziekuje |
Jeśli masz funkcję wyboru ścieżki z karty SD to możesz sobie wgrać każdą mapę bazującą na WIN 5.CE
|
|
|