Nasze Miśki - Jedyny taki w Polsce...
mustangii - 26-02-2012, 03:39
Fajna sprawa. Ja mam Colcika z tego okresu. Tez zwiedzil kawal europy.
Oto moj na ten temat blog http://coltmania.pl/a152-...ydg-t88107.html
Zazdroszcze tego oryginalnego radia. Mojemu tez by sie przydala blacharka, ale puki co lipa z kasa. Poszukuje teraz grillu, reperaturek i automatycznej skrzyni biegow.
emilio_09 - 27-02-2012, 09:39
Super Colciak, widzę dużo podobieństw między naszymi autami
nawet rdzę mamy w tych samych miejscach
zakładaj temat na pewno będę go śledził
ps. Radia też sobie zazdroszczę
emilio_09 - 28-02-2012, 13:35
Kolejny raz mam pytanie, mam wielki problem z częścmi, masakra.
wszystko co udało mi się znaleźć to oczywiście jest do Lancera III C1_A ( C12AS), w sumie zgadzało by się ale wszędzie gdzie piszę do sklepów to mam odpowiedzi typu:
-Niestety nie pasują
Pozdrawiam.
- Witam, niestety nie będą pasowały do Pana auta. Pozdrawiam
I tak dalej....
jak myślicie czy mogę brać to co jest do tego Lancera, czy też nie będzie to pasować. Bo szczerze nie do końca wierzę tym wszystkim specom w sklepach.
Zawieszenie było to same w tych autach???????
m6riano - 28-02-2012, 14:51
A jaki masz problem zadzwonić do Japaneze lub Mateusza z all-parts?
chyba że to u nich słyszysz takie odpowiedzi..to ja już nie mam więcej pytań...;-)
Zielu - 28-02-2012, 15:12
Zadzwonić, a swoją drogą polecam sprawdzać dokładne schematy, numery części na stronce:
http://japancars.ru/cat/m...0&cat=B6060408A
Naprawdę, bardzo ułatwia życie.
p.s. Jak wiadomo ten Mirage jest odpowiednikiem Lancera, bez obaw bazowałbym na cześciach z Lancera III
W sklepach motoryzacyjnych rzadko się zdarza żeby ktoś miał nawet jako takie pojęcie o takich staruszkach...wychodzi mu z komputera że czesci nie ma i nie pasuje, więc koniec tematu...
emilio_09 - 28-02-2012, 15:23
taki mam problem że nikt nie potrafi mi odpowiedzieć. jakbym uzyskał od nich taką odpowiedź, to chyba bezsensowym byłoby pisanie z prośbą do was
odnośnie schematów i numerów, ostatnia odpowiedź: "Bedzie nam trudno cos znalezc gdyz nie ma ich w katalogach i numery oryginalne nie na wiele sie zdadza"
emilio_09 - 05-03-2012, 10:04
udało się znaleźć i zamontować sprężyny ......ale ileż zachodu to wymagało to szok.
stare już definitywnie potrzebowały wymiany bo wyglądały tak :
od soboty mamy już na szczurze nówki
Także operacja wymiany zawieszenia można by rzec jest zakończona, to co wymagało wymiany jest wymienione:
- amory przód
- osłony przegubów przód
- amory tył
- sprężyny tył
Generalnie jestem meeeeeeeeeega zadowolony. Auto jest troszkę sztywniejsze, ale za to bardzo fajnie pokonuje nie równości. Do tej pory na jakiejś nierówności na drodze, dupa skakała jak drożyna skoczków narciarskich, a teraz jest bajka
Z tego co powiedział mój spec to jeszcze tuleja belki została, ale nie jest to aż tak pilne.
Kolejne co przed nami to, to co bardzo dobrze widać na zdjęciach - RUDA !!!
jest kilka porządnych dziur, i za pewne sporo spawania przed nami, ale to dopiero za 2 tygodnie.
Powiedzcie jak porządnie przygotować się do walki, jakich preparatów użyć do czyszczenia i później zabezpieczenia?
może ktoś napisać co, jak, po co i w jakiej kolejności ?
Marcin-Krak - 05-03-2012, 13:09
emilio_09 napisał/a: | Powiedzcie jak porządnie przygotować się do walki, jakich preparatów użyć do czyszczenia i później zabezpieczenia?
może ktoś napisać co, jak, po co i w jakiej kolejności ? |
Rosomak proszony do tablicy
m6riano - 05-03-2012, 19:36
emilio_09 napisał/a: | od soboty mamy już na szczurze nówki |
w fajnym kolorze...;-)
Zielu - 05-03-2012, 20:10
Mariano, w jedynym słusznym kolorze, niebieskim, prawda?
m6riano - 05-03-2012, 20:24
NO BA...;-)
lancer1984 - 14-07-2012, 22:18
Nie jedyny w Polsce. Też mam takiego lancera z 84r.
Jogurt - 15-07-2012, 12:52
lancer1984 napisał/a: | Nie jedyny w Polsce. Też mam takiego lancera z 84r. | to nie lancer tylko mirage - lancer na rynki usa.
emilio_09, misiek dalej w Twoich rękach ?
|
|
|