Outlander II GEN Techniczne - klimatyzacja
ZbigniewD - 08-06-2010, 01:44
rezon napisał/a: | 13zbyszek13 napisał/a: | Moja klima chłodzi cały czas za mocno . | bo ten prymityw nie zna pojęcia mieszania powietrza ciepłego i zimnego w przewodach nawiewu, tylko albo chłodzi, albo nie - a miesza powietrze wewnątrz kabiny . Zamiast schłodzić i dmuchać powietrze o właściwej temperaturze. | dokładnie to jest jakaś masakra i żeby przez 4 lata produkcji te tłumoki nie potrafili sobie dać z tym rady ,w żadnym innym samochodzie nie spotkałem się z takim wynalazkiem że górą wali mi na twarz zimne a na nogi wali ciepłe
jaka to klimatyzacja automatyczna
Jak pisałem o tej klimie to mówiłeś Zbyszek że u Ciebie jest wszystko dobrze a jednak w każdym tym szmelcu jest tak jest jak mówiłem .
Jedyny sposób to machanie tymi gałami bez przerwy .
Manual jak sie masz wiktor ,w zimę zimo w lato zimno pieknie i to wszystko za 150 tysi
dab - 08-06-2010, 08:37
ZbigniewD napisał/a: | Manual jak sie masz wiktor ,w zimę zimo w lato zimno pieknie i to wszystko za 150 tysi |
No jak ktos tyle na to auto wydal to szczerze wspolczuje ...za 150tys spokojnie mozna juz kupic znacznie ciekawsze autko u konkurencji...i to mozna przebierac
Dlatego ja porzy zakupie ustawilem sobie max pulap za to auto - do 100tys zl..tyle dla mnie jest ono maksymalnie warte...i tak tez udalo sie kupic, kazda zlotowka powyzej tej kwoty to zlotowka przeplacona
13zbyszek13 - 08-06-2010, 10:14
ZbigniewD napisał/a: | Jak pisałem o tej klimie to mówiłeś Zbyszek że u Ciebie jest wszystko dobrze a jednak w każdym tym szmelcu jest tak jest jak mówiłem .
Jedyny sposób to machanie tymi gałami bez przerwy . |
Dzis dla odmiany jest wszystko Ok ustawiłem na 22 i jest komfortowo,wczoraj jeżdziłem na 26 i było zimno jak w chłodni
ZbigniewD - 08-06-2010, 10:32
a ja dzisiaj zrobiłem pomiary i przy ustawieniu na 20 stopni z kratek przez 15 km leci powietrze o temp.uwaga 6,5 stopnia a w samochodzie jak było gorąco tak jest gorąco tj przy czujniku 26 stopni po przejsciu na 22 stopnie temp wzrasta do 10
dab nie zapłaciłem tyle za tego szrota tylko dokładnie stówkę ale On nie jest warty połowy tej kwoty ,bo wentylacja do dupska nie hamuje trzeszczy i piszczy
jak ja chciałem crvke to mnie w domu nikt słuchać nie chciał
[ Dodano: 08-06-2010, 10:33 ]
13zbyszek13 napisał/a: | ZbigniewD napisał/a: | Jak pisałem o tej klimie to mówiłeś Zbyszek że u Ciebie jest wszystko dobrze a jednak w każdym tym szmelcu jest tak jest jak mówiłem .
Jedyny sposób to machanie tymi gałami bez przerwy . |
Dzis dla odmiany jest wszystko Ok ustawiłem na 22 i jest komfortowo,wczoraj jeżdziłem na 26 i było zimno jak w chłodni | poczekaj aż się zrobi bardziej gorąco czyli koło południa
13zbyszek13 - 08-06-2010, 10:38
ZbigniewD napisał/a: | poczekaj aż się zrobi bardziej gorąco czyli koło południa |
ruszam około południa zobacze
Hiszpan - 08-06-2010, 21:33
ZbigniewD napisał/a: | jak ja chciałem crvke to mnie w domu nikt słuchać nie chciał | Więc może w domu wylewaj swoje żale, zamiast truć w każdym swoim poście.
Rozumiem Twoje rozgoryczenie, ale już wszyscy wiemy, że Twój samochód jest do dupy.
Mam radę - sprzedaj szrota i kup porządne auto jakim jest crv-ka.
Chociaż szczerze wątpię, że przestaniesz narzekać.
Może nie na crvke tylko na to, że szrota musiałeś sprzedać.
13zbyszek13 - 09-06-2010, 09:38
Co do temperatury nadmuchu powietrza to chyba zawiesza się czujnik temperatury wnętrza bo teraz jest Ok.
Ale miałem już tak ze dwa razy że dawało jak w chłodni czy na 16 czy na 25
Anonymous - 09-06-2010, 12:05
auto mam od marca, przebieg 10 tys. i wszystko gra , klima chodzi jak powinna , ustawienia działają bez najmniejszego problemu. Nawet nie odczuwam spadku mocy jak działa a nie jak to było w moim poprzednim aucie z mocniejszym silnikiem i tez Diesel. Jedzie 200km/h, pali mało wiec co wy chcecie od tych samochodów??
karol_alasz - 09-06-2010, 13:08
gajduss napisał/a: | Jedzie 200km/h, |
Uuuuuu...To Twój tyle pociągnie? Chyba z górki i na kołach 22"
Ale wracając do sedna to ja w sprawie klimy tez nie mam nic negatywnego do powiedzenia-jak ustawię wsio na Auto to i działa -dzisiaj nawet pierwszy raz zauważyłem że samo przełącza na cyrkulację wewn. żeby szybciej temperaturkę zadaną uzyskać a potem samo przełącza z powrotem na zewnątrz...
jorzyk1976 - 09-06-2010, 15:48
ZbigniewD napisał/a: | no ale jak nie wiedzą gdzie szukać wady ???
przecież to ewidentnie sprężarka poszła się kochać skoro układ jest szczelny i pełny
ja wiem że w ASO to pracują idioci ale myślę że az nie do tego stopnia |
po gruntowym przejrzeniu instalacji elektrycznej klimy mechanicy serwisu uznali ze padła sprężarka i efekt tego jest taki że teraz mitsubishi warszawa zadecyduje czy wymienia mi na gwarancji czy awarii nie uznają i samemu trzeba będzie wymieniać.
a tak na marginesie ile może kosztowa sprężarka nowa klimatyzacji.?
rezon - 09-06-2010, 16:50
jorzyk1976 napisał/a: | a tak na marginesie ile może kosztowa sprężarka nowa klimatyzacji.? | na Allegro masz multum do VW czyli i do naszego też. Cenę z Allegro (~1500) pomnóż przez 3-5 i będziesz miał cenę ASO.
regon - 09-06-2010, 17:18
dzisiaj przy + 34 klima działa ok, daje chłodek jak należy.
jorzyk1976 - 09-06-2010, 17:57
rezon napisał/a: | jorzyk1976 napisał/a: | a tak na marginesie ile może kosztowa sprężarka nowa klimatyzacji.? | na Allegro masz multum do VW czyli i do naszego też. Cenę z Allegro (~1500) pomnóż przez 3-5 i będziesz miał cenę ASO. |
na allegro spokojnie można kupić do 700zł używkę oczywiście, tylko dlaczego ja mam płacić za zepsutą cześć jeżeli samochód jest na gwarancji. za gwarancje się płaci gdy kupujesz nowy samochód.
rezon - 09-06-2010, 19:05
jorzyk1976 napisał/a: | tylko dlaczego ja mam płacić za zepsutą cześć jeżeli samochód jest na gwarancji. | nie odpisywałem Ci nt. czy masz za to płacić, tylko na pytanie ile może kosztować. Za 700zł możesz kupić po regeneracji z gwarancją. Odnośnie polityki gwarancyjnej realizowanej przez MMC pisałem już wielokrotnie - uważam, że powinni Ci wymienić na gwarancji (i pewnie to zrobią). CO więcej na nową sprężarkę powinieneś mieć pełne trzy lata gwarancji - ale tu dowiesz się, że masz tylko do końca gwarancji na samochód, bo ktoś skopał ustawę o sprzedaży dla konsumentów, a MMC bezwzględnie to wykorzystuje - niestety informując błędnie nawet przedsiębiorców, których ta ustawa nie obejmuje a działa wciąż Kodeks Cywilny, którego MMC powinno przestrzegać - a nie chce. Jakie zaufanie ma MMC do swojej sieci ASO to najlepiej świadczy fakt, że o każdą duperelę muszą się pytać, czy mogą wymienić na gwarancji. I m.in dlatego nie planuję powtórzenia błędu, jakim był zakup samochodu spod znaku trzech diamentów, chociaż sam samochód niewiele tu zawinił. BTW padła mi też prawdopodobnie sprężarka w Octavii - niestety dwa lata po gwarancji. Chyba są wrażliwe obecne sprężarki VW na brak corocznego serwisowania albo mają jakąś wadę, co ciekawe w poprzedniej Octavii chodziła mi 7 lat i jeszcze u drugiego właściciela kolejne pięć bez awarii i serwisowana co kilka lat.
jorzyk1976 - 09-06-2010, 19:42
to jest taka sama sprężarka jak w mitsubishi 2,0 did
|
|
|