To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

ASX Ogólne - ASX już w Polsce!

jurekschroda - 29-07-2010, 09:28

Cytat:
hm... szkoda że w europejskiej/polskiej ofercie nie ma takiego koloru:

Jeśli to kawasemi blue, to jest :P

eMBe - 29-07-2010, 11:37

color1 napisał/a:
hm... szkoda że w europejskiej/polskiej ofercie nie ma takiego koloru:

Obrazek

O i na tym zdjęciu wygląda całkiem OK. To kwestia koloru i felg, czy to są 18'tki?
Na stronie Mitsu podają, że Invite ma 16'tki, Intense 17'tki a Instyle 18'tki, ciekawe czy to prawda z tymi 18-tkami (bo przecież na stronie jest info też, że wszystkie skrzynie sa 5 biegowe), w katalogu akcesoriów nie ma 18-tek.

Wkurza mnie też w Mitsu łączenie w pakiety, gdy ja nie lubię skóry a lubię ksenony i zmieniarkę. I musiałbym albo z czegoś rezygnować, albo mieć coś, czego nie chcę.

jurekschroda - 29-07-2010, 14:17

No, błędy na stronie Mitsu są - wychwyciłeś :wink:
skrzynie biegów - benzyna 5, diesel 6
koła - w Instyle są (raczej) 17

Cytat:
Wkurza mnie też w Mitsu łączenie w pakiety, gdy ja nie lubię skóry a lubię ksenony i zmieniarkę. I musiałbym albo z czegoś rezygnować, albo mieć coś, czego nie chcę.

Coś za coś - ASXy są made in Japan, więc chcąc samodzielnie konfigurować wersje wyposażeniowe musiałbyś czekać jakieś pół roku na odbiór samochodu.
Za to masz w miarę dobrze skonfigurowne wersje i nie musisz za wszystko dopłacać/przepłacać jak w innych markach.

krzychu - 29-07-2010, 17:23

jurekschroda napisał/a:

koła - w Instyle są (raczej) 17

Wszędzie widziałem
Invait - 16
Intense - 17
Instyle - 18 - chyba te same co w Lancerze Instyle/Intense.

Jeśli to błąd to powinni kogoś zwolnić że tyle czasu tam siedzi.

SNB SWEDEN - 24-08-2010, 23:09

Ja wreszcie po powrocie z wakcji moglem pomacac swojego ASX, jeszcze nawet go nie rozpakowalem chwilowy brak czasu musi poczekac do soboty :(

Jackie - 25-08-2010, 09:09

Granite Brown - gratuluję, ten kolor na ASX genialnie wygląda.
Mnie natomiast przybyła nowa potwora znaczy Miśki wpadły na pomysł, że każdy dealer ma sobie kupić ASX z benzynowym silnikiem w kolorze....., Boże przebacz, Kawasemi Blue.....Tylko dziewczyny z biura będą tym jeździć, ja się nie odważę nawet na jazdę testową ;)
Pozdrawiam

Uwex - 25-08-2010, 13:21

Jackie napisał/a:
Tylko dziewczyny z biura będą tym jeździć

:lol: ale za to jak się ten kolor zarąbiście nazywa !

Trik - 25-08-2010, 19:27

Jackie, Jaki to problem :roll: . Proszę dać mi znać kiedy dobijecie do 2000km przebiegu :wink: . Szkoda tylko że nie bedzie to 2,0l 4x4 :(
mkrawcz1 - 25-08-2010, 22:23

Dla oczekujących: ok. 17:30 w Warszawie Mitcar wyładowywał ciężarową lawetę ASX-ów :-)
Jackie - 26-08-2010, 09:20

mkrawcz1 napisał/a:
Dla oczekujących: ok. 17:30 w Warszawie Mitcar wyładowywał ciężarową lawetę ASX-ów :-)

U mnie też sporo tego zrzucili ;)
No i przyjechała moja szkarada - samochód mówi za właściciela: "Jestem gejem i jestem z tego dumny!". O ile mieszane uczucia budził już w katalogu to na żywo.....dramat. Jest taaaki "dizajnerski" taaaaki lansowy, taaaki cool że aż trendy, że....ciska mną po ścianach. Nie wiem kto wpadł w MMC na pomysł uszczęśliwienia dealerów kolorem Kawasemi ale musiał mieć gorszy dzień.... ;)
Może przynajmniej fajnie jedzie...
Pozdrawiam

tmp - 26-08-2010, 10:13

mkrawcz1 napisał/a:

Hmm... dotarło do Mitcaru i Grafixa a Allianz-Auto każe mi czekać jeszcze do poniedziałku... To normalne żeby karta pojazdu była na dziś a samochód dopiero "po 3 dniach roboczych"?

Jackie napisał/a:
Nie wiem kto wpadł w MMC na pomysł uszczęśliwienia dealerów kolorem Kawasemi ale musiał mieć gorszy dzień.... ;)

Na ten sam pomysł wpadli już wcześniej w Toyocie - wszystkie demowe Aurisy obowiązkowo w kolorze "błękitnym niesprzedającym się".

Jackie - 26-08-2010, 11:17

tmp napisał/a:
Hmm... dotarło do Mitcaru i Grafixa a Allianz-Auto każe mi czekać jeszcze do poniedziałku... To normalne żeby karta pojazdu była na dziś a samochód dopiero "po 3 dniach roboczych"?

Zależy od partii, z której jest Twoje auto, do nas dotarły auta sprzedane w czerwcu, a zaraz mają dotrzeć samochody "lipcowe" ;)
Co do karty pojazdu: tak, to normalne, zdecydowanie szybciej i łatwiej jest oclić samochód, wyrobić mu kartę i wystawić fakturę niż odebrać z transportu, wtoczyć na lawetę, rozkonserwować i zrobić 500 mniejszych ale fizycznych głupotek ;)
Pozdrawiam

tmp - 26-08-2010, 11:37

OK, dzięki za wyjaśnienia. "Moja partia" do kraju miała dotrzeć 13.08 a odbiór zaplanowano na 20.08 - pewnie zbyt optymistycznie ze strony dealera.
Trik - 26-08-2010, 15:40

Jackie, A jakie wrażenie sprawia 1,6 w tym autku?
mar13 - 26-08-2010, 16:59

Trik napisał/a:
Jackie, A jakie wrażenie sprawia 1,6 w tym autku?

dokladnie, tez poprosze o info o tym silniku:-)

BTW
jak mysliscie czy realna jest jakas promocja na ASX pod koniec roku np. w grudniu. Gdy bedzie wchodzil juz rocznik 2011?

Mariusz