[07-XX]Lancer CYxA Techniczne - Opuszczanie i podnoczenie szyb z kluczyka
Trik - 06-09-2010, 19:26
mazin napisał/a: | to znaczy jakim przyciskiem otwiera się okna już po ustawieniu? |
Tak. Z tym że ja mam otwierane tylko przednie "windołsy"
mazin - 06-09-2010, 20:28
Trik napisał/a: | mazin napisał/a: | to znaczy jakim przyciskiem otwiera się okna już po ustawieniu? |
Tak. Z tym że ja mam otwierane tylko przednie "windołsy" |
To znaczy? - nadal nie wiem, jakim przyciskiem
Trik - 07-09-2010, 02:02
mazin napisał/a: | To znaczy? - nadal nie wiem, jakim przyciskiem |
No z piłota/kluczyka znaczy UNLOCK raz plus jeszcze raz z przytrzymaniem ok 3 sec. w celu otwarcia "windołsów" bez wsiadania do karety w słoneczny dzionek (30-35stC w cieniu) Niech się wietrzy.
mazin - 07-09-2010, 09:58
Trik napisał/a: | mazin napisał/a: | To znaczy? - nadal nie wiem, jakim przyciskiem |
No z piłota/kluczyka znaczy UNLOCK raz plus jeszcze raz z przytrzymaniem ok 3 sec. w celu otwarcia "windołsów" bez wsiadania do karety w słoneczny dzionek (30-35stC w cieniu) Niech się wietrzy. |
Jasne, dzięki, czyli analogicznie do domykania. W sumie niegłupie
mobista - 08-09-2010, 12:50
Mający fabryczną Navi mogą sami sobie włączyć opcję otwierania z kluczyka .
fargo - 08-09-2010, 20:10
mobista napisał/a: | Mający fabryczną Navi mogą sami sobie włączyć opcję otwierania z kluczyka . |
No nie byłbym taki pewny, napisz jak to zrobić
mobista - 08-09-2010, 21:35
Jutro rano sprawdzę dokładnie .
LBA - 10-11-2010, 12:55 Temat postu: Reset? Witam,
przydarzyło się komuś coś podobnego?:
Miałem uruchomione opuszczanie szyb z kluczyka. Kilka dni temu chciałem tą funkcję wykorzystać i nagle okazało się że przestało to funkcjonować. O ile domykanie szyb wciąż działa (domyka też tylne szyby) o tyle otwierania zniknęło.
Mam trzy teorie:
- gdy ASO zakładało czujniki cofania to przestawiło to niechcący w komputerze (nie pamiętam czy po tym zdarzeniu testowałem to otwieranie)
- zresetowałem ustawienia przez przypadek samodzielnie - przytrzymując np. zbyt długo przycisk zamykania podczas domykania szyb
- funkcja się resetowała samoczynnie :/
Macie jakieś inne pomysły?
racer1972 - 14-11-2010, 01:28
Pytałem ASO o to opuszczanie i znowu konsternacja z ich strony...
waldinio - 14-11-2010, 10:04
daj im instrukcje która jest w tym wątku to Ci zrobią, no muszą zrobić
Beny_s - 16-11-2010, 21:08
właśnie bylem w ASO też zrobili na tą funkcje oczy, ale jak powiedziałem że im instrukcje prześle sms'em to już dali rade
chociaż narzekali, że jakaś niekompletna ta instrukcja
zagubiek - 18-11-2010, 23:20
no ja jutro odbieram, wyslalem im instrukcje i caly czas twierdza ze w 2010 nie da sie tego zrobic.
PS to moj pierwszy post wiec witam wszystkich
Trik - 19-11-2010, 00:43
zagubiek napisał/a: | caly czas twierdza ze w 2010 nie da sie tego zrobic |
Jak się dało w roczniku 2008 to i tu sie da. Leniuszki. Niech dryndną do działu szkoleń MMC, jak to powiadają "kto pyta nie wiel-błądzi". Jak wskazywałem na zlocie Serwisantom z Japan ... (pozdrawiam ) funkcję na ekranie to na prawdę nie mieli pewności czy to mogą kliknąć. Przeca zawsze można od-klikąć.
racer1972 - 19-11-2010, 21:32
Macie wymagania... Montujący mój alarm nie umie go przestawić w tryb "cichy" a tu trzeba by klikać i jeszcze w dziwnym języku... Oni wolą rzeczy,które załatwia się młotkiem a nie głową...
tomekrvf - 30-11-2010, 18:20
Panowie,
W każdym Lancerze CYxA, CXxA i Outlanderze CW#W (do 2011MY) można ustawić otwieranie (tylko przednich) szyb przy pomocy pilota. Zamykać można wszystkie i jest to opcja domyślna.
Jeśli serwis nie wie jak to zrobić to proszę dajcie taką instrukcję:
Wybierz
1.ETACS
2. Special Function
3. Customization
4. Na liście znajdź pozycję "Multi mode" i przy tej opcji wybierz z listy rozwijalnej "P/W: O&C" (Outlander P/W:O&C D/M: O&C)
5. Naciśnij OK
PS Blokowania centralnego zamka po ruszeniu/odpaleniu silnika nie da się ustawić.
|
|