Nasze Miśki - EA2W '99 - stary alfer
stary alfer - 19-08-2010, 21:30
Derpin napisał/a: | ja zapaliłem za Ciebie ;P tzn siedziałem w autku z papierosem w ręce która była poza autem zresztą sam widziałeś ;d |
To się nie liczy
sieegurd - 19-08-2010, 22:36
stary alfer napisał/a: | Dla ciekowostki dodam, że w Lancerze paliłem jedną fajkę dziennie wracając do domu z pracy. W Galancie od zakupu nie zapaliłem ani razu. Skandal! |
Palić w samochodzie Alfer to barbarzyństwo! Szkoda zdrowia i Misiaka
stary alfer - 20-08-2010, 07:24
sieegurd napisał/a: | Palić w samochodzie Alfer to barbarzyństwo! Szkoda zdrowia i Misiaka |
No przecież nie palę
stary alfer - 30-08-2010, 20:40
Wszyscy z forum ruszyli na zlot, a ja ruszyłem na wesele w Szklarskiej Porębie.
Przez dwa dni Galant pokonał niecałe 960 km. Rządził na niemieckich ałtobanach, landsztrasach i ulicach Berlina.
Po perypetiach z powrotem, (po co nam navi, skoro wiemy lepiej ) wrócił grzecznie do domu
Znajomi, którzy z nami jechali stwierdzili, że bardzo wygodne auto do podróżowania
ps. pierwszy raz w życiu jechałem z nawigacją, która po zmianie pasa na 2-3 pasmowej drodze krzyczała: skręć w prawo, bądź w lewo jak kto woli. Czuła jakaś cholera
Rafal_Szczecin - 31-08-2010, 08:47
bo to dzielny mis jest
stary alfer - 01-09-2010, 17:51
W poniedziałek umówiłem się na przegląd instalacji gazowej.
Czas już najwyższy, bo ostatnia była 11,5 k km temu.
Być może uda się obniżyć spalanie, zlikwidować delikatne przyduszanie na zimnym silniku (przy ruszaniu) oraz zniwelować odczuwalny moim zdaniem spadek mocy na gazie.
Się zobaczy Koszt przez telefon 80 zł z wymianą filtrów. Pewnie wizyta zweryfikuje cenę
rosomak1983 - 01-09-2010, 19:23
stary alfer napisał/a: | z wymianą filtrów |
nie lepiej je zmienić samemu ???
stary alfer - 01-09-2010, 19:32
rosomak1983 napisał/a: | nie lepiej je zmienić samemu ??? |
Zgadzam się, lepiej
Tylko przyznam się szczerze, że kompletnie nie miałem jeszcze czasu ogarnąć tematu instalacji gazowej. Nie znam się, więc się nie tykam
Pogapię się w poniedziałek i potem będę mądrzejszy
rosomak1983 - 01-09-2010, 21:41
stary alfer napisał/a: | Nie znam się, więc się nie tykam
|
ja tez nie ale wymieniłem bez problemu...
Rafal_Szczecin - 01-09-2010, 22:54
rosomak1983 napisał/a: |
ja tez nie ale wymieniłem bez problemu... |
a nastepnie podlaczyles sie kompem i wyregulowales gaz ?
jezeli nie to gratuluje ...
Marcin, tak jak rozmawialismy telefonicznie, wez troszke wiecej pieniazkow, bo wiesz ile u mnie wyszlo, a miala byc stowka
Juiceman - 01-09-2010, 23:11
Cena 80zł to jest wymiana filtra + regulacja cena 110zł to wymiana 2 filtrów + regulacja oczywiście wszystko przez kompa z ew. wymianą mapy na nowszą - to chyba wrocławski standard cenowy.
rosomak1983 - 02-09-2010, 01:07
Rafal_Szczecin, to po wymianie filtrów trzeba gaz regulowac ???
Jesli trzeba to zawsze mozna samemu wymienic i podjechac na regulacje napewno sama regulacja wyjdzie taniej i o to tutaj chodziło.
Rafal_Szczecin napisał/a: | a nastepnie podlaczyles sie kompem i wyregulowales gaz ? |
kupujesz interfejs sciagasz oprogramowanie i mozesz regulować samemu.
Rafal_Szczecin - 02-09-2010, 08:03
rosomak, [edit] przed napisaniem posta poczytaj na temat np przegladu instalacji LPG a dopiero pozniej pisz,bo robi sie to juz irytujace.
rosomak1983 - 02-09-2010, 09:18
Rafal_Szczecin, widze ze to ciag dalszy irytacji po moim poscie o Twojej ostrej jezdzie na gazie (przy podaniu spalania LPG) IMO gaz nie słuzy do tego zeby na nim jezdzic ostro...
Proponuje Ci czytac z odrobina dobrej woli i
A)wyluzować sie
B)dodac mnie do ignorowanych
KaWu - 02-09-2010, 11:43
Juiceman napisał/a: | Cena 80zł to jest wymiana filtra + regulacja cena 110zł to wymiana 2 filtrów + regulacja oczywiście wszystko przez kompa z ew. wymianą mapy na nowszą - to chyba wrocławski standard cenowy. |
Zalezy jakie sa filtry, bo ich cena moze byc kilkukrotnie wyzsza.
Ale srednio u nas jest polowe tego co we Wroclawiu lub Szczecinie
|
|
|