To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Nasze Miśki - Galant EA2A Tomii'ego

Tomii - 16-02-2011, 21:03

RoBSoN_97 napisał/a:
Te obszycie kiery w ogóle nie pasuje :shock: jak pięść do oka :roll:

oj tam, oj tam, nie każdemu musi się podobać :wink:

prelud - 16-02-2011, 21:04

wszystko ladnie pieknie tylko zdecydowanie inne kolory,ale tak jak wczesniej pisano to Tobie ma sie podobac.Wrzuc fotki oswietlenia bo naprawde kawal dobrej roboty
Tomii - 16-02-2011, 21:22

dobra, już mnie nie dobijajcie bo usunę foty :P
mnie się podoba! :P

RoBSoN_97 - 16-02-2011, 21:46

Właśnie, pochwal się zrobionym oświetleniem :wink:
Podpinałeś się bezpośrednio pod akumulator czy pod coś innego?
Ja u siebie też będę zakładał, ale czekam na cieplejsze dni- graty już mam. Ja podpinam się pod oświetlenie lampki w podsufitce (pod przewody idące w słupku od strony kierowcy) + dodatkowo trójstopniowy przełącznik.
Zapodaj forki jak to u ciebie wygląda :)

Tomii - 16-02-2011, 22:04

Zdjęcia niestety marne ale oświetlenie dolne kabiny tył podłączone jest pod światla pozycyjne i tworzy taką delikatną łunę. Na wiosnę zamierzam jeszcze zamontować z przodu na nogi z tym że będzie ono podłączone pod krańcówkę drzwi i co za tym idzie bedzie świecić tylko przy otwieraniu drzwi.

Hugo - 16-02-2011, 22:57

Tomii napisał/a:
oświetlenie dolne kabiny tył podłączone jest pod światla pozycyjne i tworzy taką delikatną łunę. Na wiosnę zamierzam jeszcze zamontować z przodu na nogi z tym że będzie ono podłączone pod krańcówkę drzwi i co za tym idzie bedzie świecić tylko przy otwieraniu drzwi
Moim zdaniem z tyłu też tak powinieneś podłączyć. Po co pod światła. Pasażerowie z tyłu mają podziwiać swoje obuwie podczas jazdy zamiast auto czy widzieć gdzie stawiają nogi podczas wsiadania? :D
Tomii - 16-02-2011, 23:00

Hugo napisał/a:
Moim zdaniem z tyłu też tak powinieneś podłączyć. po co pod światła. Pasażerowie z tyłu mają podziwiać swoje obuwie podczas jazdy zamiast auto czy widzieć gdzie stawiają nogi podczas wsiadania? :D

z tyłu wolę jednak tak jak mam podłączone czyli nie standardowo :wink:

robertdg - 16-02-2011, 23:39

Tomii testuje patenty przeciw złodziejom, lepsze to od alarmów :-)
Tomii - 17-02-2011, 08:03

robertdg napisał/a:
Tomii testuje patenty przeciw złodziejom, lepsze to od alarmów :-)

kto by tam Galanta kradł ;)

Hugo - 17-02-2011, 09:28

Tomii napisał/a:
kto by tam Galanta kradł
Racja. Kto by sobie kłopoty brał na głowę... :D
Tomii - 09-03-2011, 11:14
Temat postu: antena automatyczna cd.
Wymieniłem wkład anteny na taki z Daewoo Lanos/Espero (maszt z linką http://www.daewoo.win.pl/...hp?product=584) bo stare cięgno znów strzeliło-jednym słowem zmęczyło się już.
Wkładzik pasuje elegancko, tylko antena po złożeniu wystaje z jakiś niecały 1cm ale nie przeszkadza mi to zbytniu. Po raz kolejny pomysły z forum się przydały :)

wniosek: naprawiać linki nie warto bo i tak strzeli prędzej czy później w innym miejscu.

dawidoski13 - 11-03-2011, 18:51

Tomii, jaki masz rozmiar letnich opon bo jakieś wyższe mi się wydają , ładnie się komponują...
Tomii - 12-03-2011, 21:21

dawidoski13 napisał/a:
Tomii, jaki masz rozmiar letnich opon bo jakieś wyższe mi się wydają , ładnie się komponują...

205/50r17.

Korzystając z ładnej pogody postanowiłem wyczyścić dziś przepływkę, przepustnicę i EGR, następnie nauka obrotów i w końcu silnik pracuje równiuteńko jak należy :)
Misiek miał również myte podwozie.

Tomii - 01-04-2011, 19:29

....a wczoraj nabiłem i odgrzybiłem klimę, czynnika uciekło tak z 200g przez prawie 2-lata, to chyba nie dużo. Filterek kabinowy też nowy. Co do niego właśnie to jakiś pic na wodę. Co z tego że jest jak bokami, górą i dołem brudne powietrze wylatuje prosto z dmuchawy na parownik :shock: a to dlatego że jest za duża przerwa między nim a dmuchawą (tak z 1cm spokojnie) ale okleiłem wyjście z wentylatora w koło gąbeczką i już powinien dolegać ok.
A na dniach zakładam letnie ogumienie na odnowionych (wypiaskowanych i pomalowanych proszkowo) 17-stkach :mrgreen:

prelud - 02-04-2011, 01:53

jestem ciekaw felg po "regeneracji" dlatego nie zwlekaj i wrzucaj obuwie letnie;co do klimy to czynnika malo ucieklo przez 2 lata bo rzadko klima byla wlaczana za moich czasow.
pozdrawiam i czekam na nowe fotki