To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Nasze Miśki - KRUGER_V6 Galant 2,5 24v V6

KRUGER_V6 - 08-11-2010, 12:10

Panowie szukałem informacji ale chyba za słabo bo wciaż nie wiem dokładnie do daje wyrzucenie egr. jakie sa roznice po wyrzuceniu go?
Owczar - 08-11-2010, 12:21

http://forum.mitsumaniaki...t=23353&start=0
KRUGER_V6 - 08-11-2010, 12:52

dzieki owczar widzialem ten temat wczesniej i nie bardzo mi pomogł ale wiem juz ze do lpg to nic nie daje wiec nie bd ruszał.

PS. przyszły do mnie szoczewki i sa baaaardzo duze
\

Rafal_Szczecin - 08-11-2010, 13:10

KRUGER_V6 napisał/a:
PS. przyszły do mnie szoczewki i sa baaaardzo duze

nie widziales duzej soczewki ;)

KRUGER_V6 - 08-11-2010, 16:02

soczewka ma 8,5cm!! wiec myśle ze jest duża, zobaczymy czy uda się ja zamontować.
KRUGER_V6 - 10-11-2010, 00:26

w aucie umyta skórka ( biały jeleń+ gorąca woda) troche zabawy renoskórem. na koniec konserwacja mleczkiem ARA (czy cos takiego) skórka mięciutka się zrobiła. jestem zachwycony efektem pracy.
Krzyzak - 10-11-2010, 07:23

nie bałeś się wody? - skóra od niej parcieje
ja używam nawilżanych ściereczek do czyszczenia + mleczka z woskiem do konserwacji
niestety z mleczka nie jestem zadowolony, bo pachnie inaczej niż wnętrze auta - przez kilka dni po operacji trzeba wietrzyć...
wiem, że poprzednik używał kosmetyków BMW i tam bym szukał dobrych specyfików do skóry

luckyluck - 10-11-2010, 10:29

Krzyzak napisał/a:
nie bałeś się wody? - skóra od niej parcieje

Delikatne przetarcie zwilżoną szmatką nie zaszkodzi. Co innego gdyby ze szmaty woda ciekła i wilgoć dostała się pomiędzy szwy.
Ja używam mleczka Turtle - LEATHER CLEANER & CONDITIONER i jestem zadowolony.

A czy u Was również jak się wejdzie do auta czuć taki dziwny zapach? Generalnie kilka osób powiedziało mi, że tak właśnie pachnie auto, które posiada skórzaną tapicerkę jednak Misiek jest moim pierwszym skórzakiem więc nie mogę się do tego odnieść.

KRUGER_V6 - 10-11-2010, 11:37

wyczytałem gdzieś ze do czyszczenia skóry najlepsze jest szare mydło i szczoteczka z miękim włosiem, ale akurat takiej nie miałem wiec czyściłem gąbeczka do mycia naczyń. dużo piany z mydła i skora czyściutka, na to mleczko ARA i skóra stała się taka mięciutka ze jestem w szoku. a co do zapachu to skóra specyficznie pachnie a u mnie najladniej pachniał zapach truskawkowy firmy ma-fra zapach wyczuwalny ale nie przesadzony wszyscy co wsiadali mówili ze swietny zapach, teraz chce cytrynke z tej firmy, zapach w buteleczce z nakretka drewniana która to właśnie pachnie.
Krzyzak - 10-11-2010, 12:02

luckyluck napisał/a:
A czy u Was również jak się wejdzie do auta czuć taki dziwny zapach?

oczywiście - dlatego w aucie nie posiadam żadnych tzw. zapachów :)
jak wchodzę do domu, to żona zawsze mówi: "jak pięknie pachniesz... skórą ;) "

luckyluck - 10-11-2010, 15:25

KRUGER_V6 napisał/a:
zapach truskawkowy

Takiego nie przerabiałem :roll: , może gdzieś znajdę w sklepie to zakupię.
Krzyzak napisał/a:
żona zawsze mówi: "jak pięknie pachniesz... skórą ;) "

:lol:

fck - 10-11-2010, 16:08

zapach skóry jest bardzo charakterystyczny, oczywiście prawdziwej, nie takiej jak np wrzucali w roverach 75 czy innych
Psikus - 10-11-2010, 22:16

Krzyzak napisał/a:
poprzednik używał kosmetyków BMW i tam bym szukał dobrych specyfików do skóry
o ile dobrze kojarzę, kosmetyki dla BMW robi SONAX - można dostać w wielu sklepach. Kiedyś na allegro widziałem właśnie kosmetyki z bmw, wszytskie opakowania były identyczne jak sonax, tylko inna szata kolorystyczna opakowań oczywiście z logiem bmw.
KRUGER_V6 - 24-11-2010, 00:07

coś sie ruszylo przyszła lampa od anglika( narazie tylko jedna :( ) tak wygląda przymierzanie soczewki w lampe juz jakies tam mocowanie zrobione z plastiku bo łatwy do obróbki, jak już ogarne ostateczny kształt to zrobie z metalu :twisted: i co powiecie?

Krzyzak - 24-11-2010, 07:14

nie zostawiasz odbłyśnika? u mnie jest zostawiony i soczewka wklejona w niego (oczywiście trzeba było dziurę powiększyć) - dzięki temu działa każdy rodzaj regulacji