To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Nasze Miśki - a

mkm - 23-01-2011, 17:22

leigimas napisał/a:
?? :roll:

Sam pomysł dobry, realizacja tylko nie wyszła.
Widzę, że koniecznie chesz wrzucić czerwony do granatowego (bardzo dobry wybór) więc po co ten "chrom"?
Atrapę wymienić, albo przerobić (polecam temat Draghu), chrom zastąpić czerwienią.
Umiejscowienie naklejek na drzwiach też niezbyt udane (ogólnie masz ich trochę za dużo)
Rejestracja z boku wygląda średnio (sprawia wrażenie zniszczonej, a nie jest) – mogłeś wziąć „kwadrat” i z nim się bawić. :wink:
Tłumik – porażka całkowita, nie wiem z czego jest, ale jest straszny, a montaż wydobył całą jego brzydotę :roll: , tekturę z chłodnicy można było wyciągnąć chociaż do zdjęcia…
:wink:
Tyle ode mnie.
Nie obrażaj się, bo piszę Ci szczerze.
Jesteś na drodze, która zmierza do niebieskich spryskiwaczy i ledowej anteny, a nie jest to droga najlepsza dla Miśka. :doubt:

Felg się nie czepiam, bo to zimówki – mogłeś jedynie „żywszą” czerwienią malować (ale może to wina zdjęcia :wink: )

Anonymous - 23-01-2011, 18:30

Cytat:
Felg się nie czepiam, bo to zimówki – mogłeś jedynie „żywszą” czerwienią malować (ale może to wina zdjęcia :wink: )

co do żywszej czerwieni, myśle że to zdjęcie własnie ją ukazuje :biggrin:

R-Man - 23-01-2011, 19:41

leigimas napisał/a:

?? :roll:

No więc przeprowadziłeś takie przeróbki, po których auto wygląda gorzej niż przed "tuningiem"...
Jeśli nie masz siana, to pobaw się trochę, przerób np grill, zamiast naklejać na niego chromowane paski, tak jak wszyscy mówią - popraw wydech, przyciemnianie tylko przednich bocznych szyb nie było strzałem w dziesiątkę (nawet jeśli to jest chwilowe)
Diody neony? może pod remizą budzą respekt, ale ogólnie to nie wygląda... szególnie w starym, brzydkim, kwadratowym lancerze
Nie masz siana? Tuning auta nie opiera się na wykupywaniu asortymentu supermarketu z działu Tuning, wykaż się odrobiną inwencji, a nie obklejasz auto jakimiś hondowskimi naklejkami, kupując chrom na metry itp, bo to nie nazywa się tuning, tylko szpecenie auta...

i taka mała uwaga od początkującego fotografa - doblurowywanie zdjęcia w fotoszopie wygląda ochydnie :-&
ps. jakbyś chciał to mam usdm'owe kierunki za 50zł komplet

Anonymous - 23-01-2011, 20:00

Cytat:

szególnie w starym, brzydkim, kwadratowym lancerze

stary, brzydki, kwadratowy? to dlaczego masz takiego na miniaturce? :)
moze masz racje bo lancer jest stary i kwadratowy ale mi sie podoba :mrgreen:

Cytat:
ps. jakbyś chciał to mam usdm'owe kierunki za 50zł komplet

co do kierunków już sie wypowiadałem

R-Man - 23-01-2011, 20:02

leigimas napisał/a:
Stary, brzydki, kwadratowy? to dlaczego masz takiego na miniaturce? :)
Bo ja lubię stare brzydkie i kwadratowe japońce :D (ten w miniaturce to mój ofc) a ideał się staje jak dochodzi do tego jeszcze określenie "Mocny" :twisted:
Anonymous - 23-01-2011, 20:09

masz jeszcze jakies uwagi i zastrzeżenia? :lol:
R-Man - 23-01-2011, 20:16

tak... Mniej masy, więcej mocy! :lol:
Anonymous - 23-01-2011, 20:19

a moze nie lubie zapieprzać? :P
a co do mojego chromowanej atrapy grila to zamontowalem te chromowane listwy gdyż gruill był caly popekany

Edit: Wulgaryzm wykropkowany nadal pozostaje wulgaryzmem.

Anonymous - 23-01-2011, 21:35

dobra teraz na poważnie :D
na poważnie nie zalezy mi na zapieprzaniu, wystarcza mi moje skromne 90km, wole zeby kazdy ogladal sie jak jade, czyli bardziej zalezy mi na wygladzie niz na mocy.
-co z przednim grilem?co zamiast chromowanej listwy
-kierunki, obowizkowo usde'mowe?
-blacha z boku ( taka mała podrobka Evo)
-naklejki, jak na moje te na dzwich nie prezentuja sie az tak zle, faktycznie moze przesadzilem z naklejkami na tylniej szybie.
- tłumnik, to co jest teraz to tylko zwykla nakladka ;D juz niedlugo bedzie full przelot z rury kwasowej i koncowym tlumnikem apexi n1 albo mugen.
-felgi( jak narazie pomaranczowe zostaja, tylko do konca zimy) a na wiosne nie wiem zobaczymy jak bede stal z kasa bo tzreba jeszce blacharke zrobic poniewaz ruda zaczela sie interesowac lancerem, jak bedzie kasa beda kola 15 jak nie bedzie kasy zostanie mi jedynie sie cieszyc moimi 13 lezacymi w garazu.
-skad wziasc czerwona tasme czy liswte na boczne listyw zamisat zesyjnego chromu?
- co do srodka samochodu, zegary beda białe z czerwonym podswietleniem a nawiewy tez bed czerwone, zmaierzam dokupic jeszce 2 zegary na slupek boczny bo jak narazie jest 1, dywaniki zamierzma zmienic na srebne (ładnie to wyglada) no i occzywiscie galke zmiany biegow i nakladke na reczny zamontowac.
-zderzaki GTI hmm fajna sprawa, ale skad je wziasc i cena tez jest ładna a ja jeszcze uczen jestem;d
-lamy chyba zostaja takie jak sa bo raczej nic innego z nimi nie idzie zrobic, jedynie przyciemnic, co o tym myslisz kolego?
prosze o szczera odpowiedz jak mi sie cos przypomi to dopisze :)

czekam :D

Edit: Wulgaryzm wykropkowany nadal pozostaje wulgaryzmem.

Hugo - 23-01-2011, 22:07

leigimas napisał/a:
dywaniki zamierzma zmienic na srebne (ładnie to wyglada)
leigimas napisał/a:
lamy chyba zostaja takie jak sa bo raczej nic innego z nimi nie idzie zrobic, jedynie przyciemnic
Zdecydowanie nie w tą stronę kolego.
Anonymous - 23-01-2011, 22:18

czekam na dalsze porady :)
j-rules - 23-01-2011, 22:25

srebrne dywaniki? Powaznie? Jestes pewien? :shock:
Mithrill - 23-01-2011, 22:25

Pozwól, że posłużę się fotką, która wielokrotnie pojawiała się tu i ówdzie (m. in. w topicu R-Man'a)

Tak mniej więcej powinien prezentować się Twój Lancer :)
Zauważ, że minimalizm jest strzałem w dziesiątkę. Auto może być oryginalne i powodujące opad szczęki bez tony chromu, naklejek, neonów i czarnej folii na szybach.
Chcesz mieć nietuzinkowego Lancera C6X? Wzoruj się na modelu GTi i dodawaj coś od siebie (oczywiście ze smakiem). U nas w kraju wozy te to białe kruki. Już wcześniej pisałem, że masz dobry kolor lakieru dla GTi. Małymi kroczkami i z pomocą klubowiczów powinieneś osiągnąć wygląd zbliżony do tego ze zdjęcia :)

Olej wszelkie bzdety kupowane w marketach (włącznie ze srebrnymi dywanikami). Ciemne, proste dywaniki z jakąś kontrastową nicią/obszyciem... np. w kolorze lakieru Twojego Lanca. Unikaj zbędnej krzykliwości. Wymyśl motyw przewodni, który pojawi się tak na zewnątrz, jak i w środku (np. ten czerwony pasek dookoła wozu... można by go było przemycić na deskę rozdzielczą lub np. klapę od schowka). Trzeba użyć wyobraźni i wcale nie musisz spać na kasie. Najdroższe w tym wszystkim jest lakierowanie (jeżeli nie robisz swapu silnika) i tu mogą pojawić się schody. A z naklejek wystarczy klubowa, którą możesz kupić na spocie regionalnym :P

PS. R-Man, jak leigimas nie będzie chciał kierunków z USA, to ja chętnie odkupię ;)

Anonymous - 23-01-2011, 22:29

ja sie jeszce zastanowie ale chyba jednak kupie te kierunki :lol:
dzikei za pomoc :)
Moze ktos jeszce sie wypowie i pomorze mi? :)

Misiek :) - 23-01-2011, 22:43

Cytat:
-co z przednim grilem?co zamiast chromowanej listwy

od biedy chrom pomalować na czerwono :P
leigimas napisał/a:
nawiewy tez bed czerwone

ja bym się nie odważył :P
leigimas napisał/a:
zmaierzam dokupic jeszce 2 zegary na slupek

podświetlenie czerwone by pasowało, i co na nich będzie??
leigimas napisał/a:
dywaniki zamierzma zmienic na srebne

ja bym dawał czerwony ala aluminium, lub aluminium w płomienie. Ja takie mam
http://allegro.pl/dywanik...1417776987.html
leigimas napisał/a:
no i occzywiscie galke zmiany biegow i nakladke na reczny zamontowac

ja bym zaryzykował coś w tym stylu:
http://allegro.pl/seat-tu...1402107549.html
co do felg to możesz wziąć czarne z czerwonym rantem/obwódką lub białe z czerwonym

leigimas napisał/a:
zeby kazdy ogladal sie jak jade, czyli bardziej zalezy mi na wygladzie niz na mocy

są 2 opcje a Ty zdecyduje co wybierzesz
1. każdy będzie się oglądałz uśmiechem i politowaniem
2. Ci co obejrzą się uznają że auto jest ładne, zadbane i z gustem zrobione.

To nie civic aby założyć200kg gratów, żeby najpierw było słychać tłumik, potem muzyke a potem widzieć auto.

i na koniec nie obrażaj się na ludzi którzy Ci radzą i krytykują.My wolimy zapobiec ośmieszeniu niż śmiać sięz kogośzaplecami