To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Chcę kupić Galanta! - Pomoc w zakupie Galanta :)

robertdg - 24-10-2010, 18:01

B_E_R_E_K, kolizyjne w sensie, gdy zerwie sie pasek rozrzadu, to tłoki spotykają się z zaworami.
B_E_R_E_K - 24-10-2010, 18:18

aaaaa to chyba ze tak. nie strasz mnie... W primerze mialem lancuch niewymienialny (tzn mozna wymienic ale mija sie to z zalozeniem producenta) i stwierdzam ze jak sie dba tak sie ma. Przychodzi czas wymiany to niema zmiluj trzeba wymienic. Prosta i skuteczna metoda.

Dzis i wczoraj bylem na gieldach... Niestety znalazlem tylko 2 galanty Jeden w kosmicznej cenie a drugi zarzniety:( Silnik 2,5 chodzil jak diesel... Ponadto ciekawych japonczykow brak... Najwiecej niemieckich dieslów.

SiM - 24-10-2010, 19:18

SnowDevil, nie wiem czemu się tak boisz tej polskiej soli. w niemczech też drogi solą wiec co za różnica polska czy niemiecka sól.
przedewszystkim musisz się zastanowić jaką wersję chcesz gala. po zdjęciach widzę że raczej kombi i 2,5v6. teraz pytanie która wersja wyposażeniowa bo ceny też sie różnią dla poszczególnych. czasem warto kupić samochód sprowadzony i juz zarejestrowany bo to wychodzi dość korzystnie a nie traci się czasu na stanie w urzędach.
na allegro jest teraz kilka ciekawych egzemplarzy. wartym obejrzenia wydaje się być ten http://otomoto.pl/mitsubi...-C15608349.html

B_E_R_E_K - 24-10-2010, 19:50

Tak sie sklada ze z tego co wiem tam sypia roztwor soli a u nas sypia zwykla sol i taka to roznica. Tam auta dzieki temu mniej gnija. W Meksyku auta 4-5letnie potrafia byc zezarte przez rdze ze wzgledu na wysoka wilgotnosc.
SnowDevil - 25-10-2010, 14:19

SiM napisał/a:
SnowDevil, nie wiem czemu się tak boisz tej polskiej soli. w niemczech też drogi solą wiec co za różnica polska czy niemiecka sól...

bo np auta w Niemczech czy Holandii nie są zżerane mocno przez rdze a po sprowadzeniu do PL i paru sezonach pracy naszych zacnych solarek (a najbardziej zacnych to już ich kierowców co mają gdzieś inne niż ich auta) zaczynaja sie problemy. Japończyki jeszcze jakos to wytrzymuja ale auta innego pochodzenia - ciężko.

SiM napisał/a:
...przedewszystkim musisz się zastanowić jaką wersję chcesz gala. po zdjęciach widzę że raczej kombi i 2,5v6. teraz pytanie która wersja wyposażeniowa bo ceny też sie różnią dla poszczególnych.

2.5 Avance z nowymi zegarami i z czarną skórą ;)

SiM napisał/a:
... czasem warto kupić samochód sprowadzony i juz zarejestrowany bo to wychodzi dość korzystnie a nie traci się czasu na stanie w urzędach.

Problem w tym, że nie ufam zbytnio polskim handlarzom. Wole postać w tych kolejkach i mieć pewność, że żadne "polskie patenty" nie ingerowały w auto :)

[ Dodano: 28-10-2010, 13:56 ]
Mam pytanko kolejne... Nivomaty.

Jak będę kupował juz auto to jak sprawdzić stan tych nivomatów? nie chciał bym kupić auta, w którym na dzień dobry musiał bym je wymieniać (chyba, że odkryje to podczas kupna i powiem, że są do wymiany i chcę z niżkę z tego tytułu)

[ Dodano: 23-04-2011, 15:21 ]
sorry, że tylko linka dałem ale piszę z telefonu. Możecie ocenić to auto? Wiosna przyszła i znów mnie nosi żeby zakupić Galant Cruisera :) [URL=allegro.pl/sprzedam-mitsubishi-galant-2-5-v6-i1569133375.html]galant sport[/URL]