[97-04]Galant EAxA/W - [EAxx] Tylna tuleja wahacza prostego ze śrubą mimośrodową Po
Dzik - 17-06-2011, 12:28
Wybaczcie, że pomimo tylu postów wyjaśniających ten problem poproszę o potwierdzenie poprawności moich zakupów. Czy sprzedawca zrozumiał o co chodziło ułomnemu klientowi i otrzymam tulejkę dzięki której wraz z nową śrubą mimośrodową pozbędę się luzu na wahaczu. Oto me pytanie do sprzedawcy "celu zakupu poliuretanów do wahacza dolnego prostego ( ze śrubą mimośrodowa) Tzn. tego, na którym regulujemy zbieżność, tego ze sworzniem", odpowiedź "Witam. 45zł/szt pozdrawiam"
Hugo - 17-06-2011, 23:46
Dzik napisał/a: | "celu zakupu poliuretanów do wahacza dolnego prostego ( ze śrubą mimośrodowa) Tzn. tego, na którym regulujemy zbieżność, tego ze sworzniem", odpowiedź "Witam. 45zł/szt pozdrawiam" | Jest OK.
Dzik - 18-06-2011, 13:32
Dzięki!
firtiris - 28-10-2011, 16:59
Witam!
Czy ktos ma załozone te sruby śruba
Odebrałem dzisiaj gala od mechanika po wymianie zawieszenia w tym tylnych wahaczy i śrub mimosrodowych.
Śruby takie jak na tej aukcji. Okazuje sie (wg mechanika) że sa złe i nie ma możliwości regulacji (bardzo mały zakres) i teraz kola mam zbierze (i to bardzo)
I teraz mam pytanie - czy to możliwe ze to wina śrub a możne założył wahacze odwrotnie.(o ile jest takie prawdopodobieństwo)
eggforever - 31-10-2011, 00:55
zabieram się za naprawę tylnego zawieszenia. Jestem po wymianie amortyzatorów ale coś mi stuka w zawieszeniu. Nie jestem mechanikiem ale mam swój kanał i przed oddaniem go do naprawy chciałbym sprawdzić i zakupić części do wymiany. Czy jest możliwość łatwego sprawdzenia każdego wahacza pod względem luzów oraz jaki wahacz najczęściej pada? Stuki są dość głośne ale takie przytłumione. Jest jakaś szansa, że to nie wahacz tylko np gumy łącznika stabilizatora ?
komarsnk - 31-10-2011, 07:19
eggforever napisał/a: | Stuki są dość głośne ale takie przytłumione. Jest jakaś szansa, że to nie wahacz tylko np gumy łącznika stabilizatora ? |
Najprędzej to łącznik stabilizatora.
Co do wahaczy to sprawdź dolny prosty ten ze sworzniem. Jego tuleja gumowa lubi "wypływać" i robi się mega luz co objawia się pływaniem tyłu.
eggforever - 31-10-2011, 09:11
a czy można prosić o zamieszczenie rysunku tylnego zawieszenia albo miejsce skąd te informacje pobiera. Jeśli to łącznik stabilizatora to byłbym naprawdę szczęśliwy
marecki - 08-10-2012, 19:06
Sorki,że odgrzewam ale mam pytanie jak pozbyć się tych nieszczęsnych zapieczonych śrub mimośrodowych (nie posiadam palnika od razu mówię)
Ma ktoś jakiś dobry patent na to?
robertdg - 08-10-2012, 20:32
Śruba wysokiej klasy twardości, więc do cięcia dobrym sprzętem albo upalania.
Hugo - 08-10-2012, 21:43
robertdg napisał/a: | Śruba wysokiej klasy twardości | Pewnie z oznaczeń tak, ale zwykła tarcza do cięcia 230 mm na szlifierce kątowej wchodzi w nią jak w masło.
robertdg - 08-10-2012, 21:49
Hugo, to brzeszczot w ręke i jedziesz jak w masło
bluecard88 - 01-11-2012, 21:49
jaką śrubę mimośrodową?
http://allegro.pl/sruba-m...2740328753.html
czy warto dopłacić?
http://allegro.pl/nowa-sr...2702852562.html
Jakby nie patrzeć to połowa ceny, no ale ciekawe jak z jakością
fabryka24 - 02-11-2012, 08:01
Witam , ta śruba za 79 zł to tandeta ,montowałem ją ze szwagrem u niego w galancie ,na śrubie jest napis ford , o ogólnie wygląda jakby ktoś ją ręcznie robił , przy ustawieniu zbierznosci ,mechanik uszkodził podkładkę ,trzeba było ją naprawiać ,nie polecam ,
Hugo - 02-11-2012, 10:10
fabryka24 napisał/a: | wygląda jakby ktoś ją ręcznie robił | Ręczna robota najlepsza przecież.
bluecard88 - 02-11-2012, 21:32
Więc pomożecie wybrać? Bo jestem w kropce, niby głupia sprawa bo to tylko śruba, ale nie chcę syfu.
|
|
|