To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Chcę Kupić Outlandera - chcę kupić nowego Outlandera 2011 benzyna-proszę o rady

Bartek - 03-11-2010, 20:43

mitsu00, ja zdjąłem spod Space Wagona po 9 latach - wcale pic glanc nie było - stalówka, ruda, opona nówka nie śmigana (DOT ok3598 :D po umyciu ma paski farby na bieżniku i oczywiście komplet kołków), ale popękana i oczywiście bez powietrza - niemiaszek wyraźnie nie używał, ale i tak muszę konstruktorom ukłon złożyć - nie urwałem śruby mocującej koło, co jest normą w samochodach na f.
mitsu00 - 03-11-2010, 20:46

Bartek napisał/a:
mitsu00, ja zdjąłem spod Space Wagona po 9 latach - wcale pic glanc nie było - stalówka, ruda, opona nówka nie śmigana (DOT ok3598 :D po umyciu ma paski farby na bieżniku i oczywiście komplet kołków), ale popękana i oczywiście bez powietrza - niemiaszek wyraźnie nie używał, ale i tak muszę konstruktorom ukłon złożyć - nie urwałem śruby mocującej koło, co jest normą w samochodach na f.

Bo na bank fleja Parówa nigdy Kersherkiem na myjni zapasu nie przeleciał. Ja zawsze to robię (oczywiście bez zdejmowania) i chyba dlatego wygląda jak wygląda :wink:

regon - 03-11-2010, 21:30

na wschodzie sprzedają z osłoną na zapasowe koło.
rezon - 04-11-2010, 07:50

mitsu00 napisał/a:
I tu cie zdziwię. Swoje zdjąłem celem sprawdzenia stanu po 2 latach i stan pic glanc. troche piachu jedynie co sie nazbierało.
:shock: , ale i tak nie będę sprawdzał
MetalMania napisał/a:
ciekawe, że jak się z właścicielami rozmawia, to narzekań brak... czyżby chcieli namówić resztę na "badziew" który mają ?? ??
kwestia 1. Skali porównawczej - czym jeździli wcześniej, 2. Obiektywizmu - jest wiele osób uważających Outka za szczyt myśli technicznej i spełnienie marzeń życia (i każdy inny samochód też ma takich fanów) 3. Na forum (każdym) częściej pyta się o problemy niż stwierdza pozytywy.
medyc - 04-11-2010, 08:49

Powiem wam,że mam mieszane uczucia bo trochę mi nagadaliście złego o Outlanderze :) Może ktoś ma porównanie z Qashqaiem ?
janekzpolic - 04-11-2010, 10:51

medyc napisał/a:
Powiem wam,że mam mieszane uczucia bo trochę mi nagadaliście złego o Outlanderze :) Może ktoś ma porównanie z Qashqaiem ?
no kumpel ma kaszanke 2.0 dci i straszliwie przeklina to auto
dwa razy fap wymieniał sprzęgło ,brak części itd
generalnie japońskie to jest dobre sushi a o produkcji wozów mają średnie pojęcie , zobacz umiejscowienie np włącznika ogrzewania siedzeń , zero ergonomii
Tojota V8 za prawie pół bańki nie ma xenonów a ogrzewanie fotela włącza się potencjometrem :lol: :lol: :lol:

Anonymous - 04-11-2010, 10:54

kolego zobacz ile jest złych opinii na temat outlandera II w porównaniu z ich sprzedażą. To jest jak igła w stogu siana :) ja swojego posiadam od marca przejechałem 24 tys. i jestem zadowolony. Dla innych jest za głośny, to za słaby itd.... jak dla mnie za tą cenę jest w sam raz.
janekzpolic - 04-11-2010, 10:57

gajduss napisał/a:
kolego zobacz ile jest złych opinii na temat outlandera II w porównaniu z ich sprzedażą. To jest jak igła w stogu siana :) ja swojego posiadam od marca przejechałem 24 tys. i jestem zadowolony. Dla innych jest za głośny, to za słaby itd.... jak dla mnie za tą cenę jest w sam raz.
jedyną zaletą tego samochodu jest jego wielkość co wiąże sie też z tym że ciężko taką budę zimą ogrzać a latem ochłodzić , nie ma z tyłu nawiewów ,dzieciaki narzekają na duchotę w lato
Nie można tego auta porównywać do żadnego europejskiego wytworu no chyba że do Łady Nivy .

mitsu00 - 04-11-2010, 11:01

janekzpolic napisał/a:
Tojota V8 za prawie pół bańki nie ma xenonów a ogrzewanie fotela włącza się potencjometrem

A do tego rdzewieje w tempie ekspresowym.... Przeczytaj artykul w najnowszym bodajże tygodniku Motor albo Auto Swiat.

janekzpolic - 04-11-2010, 11:04

mitsu00 napisał/a:
janekzpolic napisał/a:
Tojota V8 za prawie pół bańki nie ma xenonów a ogrzewanie fotela włącza się potencjometrem

A do tego rdzewieje w tempie ekspresowym.... Przeczytaj artykul w najnowszym bodajże tygodniku Motor albo Auto Swiat.
no mówię ,japońskie auta to tandeta i tyle , karton plastik i styropian :lol:
mitsu00 - 04-11-2010, 11:07

janekzpolic napisał/a:
mitsu00 napisał/a:
janekzpolic napisał/a:

Gościowi z przebiegiem 22 klocka km zardzewiało całe podwozie :finga:

Dario2409 - 04-11-2010, 12:44

mitsu00 napisał/a:
janekzpolic napisał/a:
mitsu00 napisał/a:
janekzpolic napisał/a:

Gościowi z przebiegiem 22 klocka km zardzewiało całe podwozie :finga:

Ja nie wiem - po co się tak męczycie? Sprzedajcie w cholerę to według was Japońskie badziewie i będziecie szczęśliwi - nie katujcie się tak! .... Już nie raz na forum było: widziały gały co brały więc do kogo teraz te gorzkie żale....

medyc - 04-11-2010, 13:24

panowie. Chce dać powiedzmy 100 tyś na samochód. Jeżdżę mało obecnym za 2 lata 10 000 . Myślałem cały czas o Outlanderze 2 L benz . z uwagi na małe planowane przebiegi ale już mam mieszane uczucia.

Teraz zastanawiam się nad

1/ Outlander 2 l benz - ok 95 tyś
2/ Rav 4 2 l benz - ok 96 tyś
3/ CRV 2 l benz - ok 100 tyś
4/ Qashqai +2 2 l benz - ok 90 tyś lub 1,6 benz ok 82 tyś

Co myślicie ?

OutekII - 04-11-2010, 13:25

medyc napisał/a:

Ja tam nie narzekam na mojego OII. Przebieg mały, bo 33k. Jestem na tak w przeciwieństwie do niektórych właścicieli OII na tym forum.
U mnie kryterium była cena 2,0 did (w III 2009 zaczynała się od niecałych 85k cennikowo do utargowania) i duży bagażnik.
Rozczarował mnie dwa razy dizel podczas dużych mrozów w górach podczas rozruchu, ale za 7-8 razem odpalił.
Dzisiaj bym raczej go nie kupił z uwagi na cenę i brak dostępności najtańszych wersji wyposażenia z tego co się orientowałem (znajomy szukał). Nie mam lizingu więc full opcje mnie nie interesowały.
Pzdr.

mitsu00 - 04-11-2010, 13:27

Dario2409 napisał/a:
Ja nie wiem - po co się tak męczycie? Sprzedajcie w cholerę to według was Japońskie badziewie i będziecie szczęśliwi - nie katujcie się tak! .... Już nie raz na forum było: widziały gały co brały więc do kogo teraz te gorzkie żale....

Jeśli to m.in do mnie, to nie czytasz uważnie kolego..... Ja nie narzekam ale lubię się pośmiać, bo niektóre rozwiązania w tym aucie stosowane były w czasach PRL-u :twisted: