Nasze Miśki - E39A Love Story cd....
mitsu_pl - 24-06-2011, 23:40
flokowana deska ma co najmniej 3 zalety, nie nagrzewa się tak strasznie, nie pęka od słońca i nie odbija się w szybie przedniej , ja bym na Twoim miejscu - jak się zdecydujesz - zrobił to teraz, bo później rozbierać wszytko, żeby ja dać do flokowania to skórka za wyprawkę, tak wszytko na raz
xcracing - 25-06-2011, 10:04
No przemyślę to raz jeszcze bo jeśli zdecyduję się na flok to może nada się do tego moja nadtopiona deska (stopienie bardzo powierzchowne), nie kupując nowej finansowo wyjdzie podobnie. Odrazu musiałbym machnąć chyba też tunel środkowy.
No nic, rozejrzę się za kimś kto flokuje deski w okolicy bo wolałbym dopilnować tego osobiście.
Tymczasem czekam niecierpliwie na zdjęcia deski Maretzky'ego
Maretzky85 - 25-06-2011, 10:14
To pewnie jakoś po południu, bo mam bajzelek w samochodzie spowodowany żurawiem do silników z tyłu Muszę go zawieźć, poskładać samochód i zrobić zdjęcia
[ Dodano: 26-06-2011, 22:33 ]
Obiecane zdjęcia
http://forum.mitsumaniaki...e6c2c652#897361
koszmarek - 26-06-2011, 22:34
ja poproszę mi się tam w tych zdjęciach poudzielać
xcracing - 01-07-2011, 14:15
No świetnie ta deska we floku wygląda tylko trochę z odkurzaniem bedzie więcej roboty
Ja narazie załatwiłem zwykła deskę a flokowanie zostawię na przyszłość, wtedy całościowo się wnętrzem zajmę. Odrazu poflokowałbym tunel środkowy i może boczki drzwi jeśli się da, żeby jakoś wszystko do siebie pasowało.
Tymczasem powoli składam Galancika przy okazji odnawiając poszczególne części.
Przymierzam się też do oklejania tyłu karoserii. Chciałem trochę pojeżdzić białym ale skoro mam go już całego porozbieranego to łatwiej będzie porządnie okleić.
Wszyc - 01-07-2011, 16:18
Tunel środkowy? hmm nie wiem czy to dobry pomysł bo sam pewnie wiesz że to najbardziej brudzące się miejsce w aucie bo pełno zakamarków po flokowaniu to może spotęgować efekt syfu w aucie heh chodź nie wiem
xcracing - 01-07-2011, 18:46
Wszyc napisał/a: | Tunel środkowy? hmm nie wiem czy to dobry pomysł bo sam pewnie wiesz że to najbardziej brudzące się miejsce w aucie bo pełno zakamarków po flokowaniu to może spotęgować efekt syfu w aucie heh chodź nie wiem |
Masz rację, to może być masakra. Ale sama poflokowana deska w cywilnym samochodzie jakoś tak mi niekompletnie wygląda.
Więc jeśli się na flok kiedyś zdecyduję na na maksa ze wszystkimi tego konsekwencjami Najwyżej będę w bagażniku odkurzacz woził i rolkę do czyszczenia ubrań
[ Dodano: 18-07-2011, 19:51 ]
Prace idą powoli z racji braku wolnego czasu.
Brakowało też paru części, które nareszcie udało się zdobyć.
Dziś kupiłem deskę rozdzielczą bez dziur, rys, przetarć i z niezdeformowanym otworem na zegarek Wystarczy tylko porządnie wymyć i będzie piękna.
Udało się również załatwić boczne elementy wzmocnienia przedniego zderzaka bo moje były kompletnie zjedzone przez rdzę. Zostaje tylko poskładać wzmocnienie, zakonserwować i można zakładać zderzak
Kupiłem też nowe lampy i kierunki DEPO, zastanawiałem się nad regeneracją starych, oryginalnych, jednak ciężko byłoby mi je przywrócić do stanu "jak nowe".
Do tej pory więc pozakładałem nadkola, błotniki, lampy, kierunki oraz gril. Przy okazji wszystkie śrubki wymieniłem na nowe. Kierunkowskazy w błotnikach wymieniłem na białe.
Wycięte zostały w masce otwory na wloty powietrza. Początkowy miały to być jedynie atrapy przyklejone do maski jednak widząc zawód kolegi Serka będącego na wizytacji zdecydowałem zrobić to porządnie
Kupiłem również niebieską folię do oklejenia tyłu samochodu jednak z oklejaniem jeszcze trochę poczekam aby lakier jeszcze lepiej wysechł.
Jogurt - 18-07-2011, 20:20
coś pięknego, aż Ci zazdroszczę
Maretzky85 - 18-07-2011, 20:38
xcracing, masz jakieś plastiki na te wloty ?
mitsu_pl - 18-07-2011, 20:48
No cacuszko, w zimę zamierzasz nim jeździć? Dla mnie szkoda byłoby go na sól wyciągać...
Wszyc - 18-07-2011, 21:19
Maretzky85 napisał/a: | xcracing, masz jakieś plastiki na te wloty ? |
Marku 2 strony wcześniej
Maretzky85 - 19-07-2011, 08:06
Oj tam To są wyloty gorącego powietrza
Chciałem się po prostu zapytać gdzie takie można dorwać
t0m3k - 19-07-2011, 11:34
ej... ja też chce taką maszyne u Siebie:D a jak na razie to tylko ratuje moje MSW bardzo go mialeś zjedzonego przez rdzę? czy byly tylko takie miejsca ze trzeba bylo dobrze wyczyścic?
xcracing - 19-07-2011, 12:52
mitsu_pl napisał/a: | No cacuszko, w zimę zamierzasz nim jeździć? Dla mnie szkoda byłoby go na sól wyciągać... |
Z jednej strony korci a z drugiej szkoda Nie wiem co przeważy.
Maretzky85 napisał/a: | Chciałem się po prostu zapytać gdzie takie można dorwać |
Kupiłem na stronie tunersnation.com
Są dwie wersje, z włókna węglowego i włókna szklanego. Wziąłem te drugie bo i tak zostały polakierowane. Niestety nie są najsolidniej wykonane, odlew nie jest dokładny i trzeba się było trochę narzezbić. Może te carbonowe są lepsze.
t0m3k napisał/a: | bardzo go mialeś zjedzonego przez rdzę? czy byly tylko takie miejsca ze trzeba bylo dobrze wyczyścic? |
Progi i część podłogi przestały istnieć, poza tym jeszcze trochę dziur w innych miejscach. Na szczęście miejsca mocowań zawieszeń i napędów były tylko do oczyszczenia.
Serek - 19-07-2011, 22:05
http://www.shop.retro-spe...c?categoryId=12
Tam od zawsze chciałem zrobić zakupy.
|
|
|