Nasze Miśki - czarny sedan w tiptroniku ;)
Psikus - 24-11-2010, 21:10
Co wy chcecie od iskier, trampek na tym śmigał aż miło
kabinowy z filtrona jest lepiej wykonany niż z JC premium?
Matejko - 24-11-2010, 21:11
Cytat: | filtry:
powietrza,
paliwa,
oleju,
kabinowy, |
nie bylo nic lepszego niz filtron, bosch i jakoparts ??
kabiny to tam wiadomo byle byla
Anonymous - 24-11-2010, 21:38
luckyluck napisał/a: | Piękne auto. Gratulować. |
wiadomo, bo w kombi
Matejko napisał/a: | nie bylo nic lepszego niz filtron, bosch i jakoparts ??
|
zestaw pośredni cenowo, u fafała to samo siedzi i nie narzeka.
robertdg - 24-11-2010, 21:47
Psikus napisał/a: | kabinowy z filtrona jest lepiej wykonany niż z JC premium? |
Derpin napisał/a: | zestaw pośredni cenowo, u fafała to samo siedzi i nie narzeka. | Przejmujecie sie, jakby to coś dawało, wogóle nie czaje koncepcji tego filtra, otwór od niego jest większy o jakieś 1/4, wiec pewna masa powietrza jest w stanie go ominac
Niby cos tam może i daje, ale napewno nie wyłapuje wszytkiego, zresztą widac to po sezonie użytkowania.
Anonymous - 24-11-2010, 22:02
robertdg napisał/a: | Niby cos tam może i daje, ale napewno nie wyłapuje wszytkiego, zresztą widac to po sezonie użytkowania. |
mówisz o tej kupie liści które dziś z tamtą wygrzebałem przy wymianie?
robertdg - 24-11-2010, 22:22
Pomijając fakt tego co osadza się na spodzie tuż przed parownikiem, ale sama czystośc filtra, normalnie po roku uzytkowania w wielu róznych autach widać, że ten filtr poprostu jest brudny i pasowałoby go wymienić, a w galancie po roku jest on delikatnie zakurzony.
Matejko - 24-11-2010, 23:17
Derpin napisał/a: | zestaw pośredni cenowo, u fafała to samo siedzi i nie narzeka. |
jeszcze nie
v40 z turbem na takim zestawie filtrow nie jezdzi w ogole :/
Psikus - 24-11-2010, 23:22
robertdg napisał/a: | a w galancie po roku jest on delikatnie zakurzony. | ja mam juz trzeci i każdy który wyciągałem po ok 10000 był czarny i śmierdział pytam o jego jakość, bo z jc ostatni nie miał uszczelki i uchwyty nie pasowały
Rafal_Szczecin - 25-11-2010, 00:30
Matejko napisał/a: |
jeszcze nie |
caly czas nie .
wiem ze wolwa jezdza tylko na knechcie, natomiast gale bez problemu lataja na ww. fantach.
a i cenowo bardzo fajnie to wszystko wyszlo.
Anonymous - 25-11-2010, 00:55
Psikus napisał/a: | pytam o jego jakość, bo z jc ostatni nie miał uszczelki i uchwyty nie pasowały |
pasował tylko pierwszy raz wymieniałem w galu i strasznie ciasno tam jest
Krzyzak - 25-11-2010, 07:46
stary alfer napisał/a: | "Ludwiku Dornie i Sabo. Nie idźcie tą drogą..." |
że co?
robertdg - 25-11-2010, 09:15
Psikus napisał/a: | ja mam juz trzeci i każdy który wyciągałem po ok 10000 był czarny i śmierdział pytam o jego jakość, bo z jc ostatni nie miał uszczelki i uchwyty nie pasowały | No nie wiem, ale wg mnie to zalezne od tego, gdzie jeździsz, ja nie jeżdże w tamte rejony, pomimo że mam blisko i filterek jest lekko okurzony
Mój filterek jest z Hertz & Buss Jakoparts, wykonany całkiem calkiem, ale czy tani, tego nie powiem, bo chyba koło 70zł kosztował ale są jeszcze lepsze i droższe, np Corteco za 330zł http://www.sklepzczesciam...-vi-ea_-20-ea2a
Anonymous - 25-11-2010, 10:14
Chciałbym oficjalnie przeprosić za złe informacje na temat tego samochodu. TAKI samochód stał niedawno na autoscoucie w kiepskim stanie (po wypadku) za grosze. Pokojarzyłem ofertę chłopaków z Czapli z tamtym ogłoszeniem z autoscout. Co więcej domysły te zostały potwierdzone przez pewną osobę siedzącą dużo głębiej w temacie Galantów. Jeżeli faktycznie jest tak jak mówicie (nie mam podstaw by nie wierzyć Derpin i Rafal_Szczecin) to gratuluję trafnego zakupu i przepraszam za kierowanie się niepotwierdzonymi (przez samego siebie) informacjami. W tym miejscu także chciałbym przeprosić sprzedawcę z Czapli (zapomniałem jak ma na imię).
Pozdrawiam
I życzę miłego użytkowania.
Krzyzak - 25-11-2010, 11:32
robertdg napisał/a: | koło 70zł kosztował |
robertdg napisał/a: | Hertz & Buss Jakoparts |
kupuję Denso - jakość oryginału, koszt niecałe 50 zł
Rafal_Szczecin - 25-11-2010, 12:11
kuzi, to jeszcze poprosimy VIN tego mocno uszkodzonego samochodu.
|
|
|