[07-XX]Lancer CYxA Ogólne - Drugi przegląd - gdzie, co i za ile!
Pawcho - 01-06-2011, 08:53
Ja jestem umówinony na przegląd w czerwcu ASO Lis Kalisz. Telefonicznie ustalona cena na 750zł z ich materiałami . W tej cenie naprawa lakieru po min.odpryskach od kamieni.
Jak będzie to się przekonam ale w zeszłym roku było ok.
michaello - 03-06-2011, 20:29
Nie chce tworzyc nowego watku, wiec sie podpinam:
III przeglad Mitcar W-wa - 730 zł, olej wlasny, komora silnika wyczyszczona, ze mozna sie przejrzec .
+ akcja serwisowa - wymiana czujnikow zderzeniowych.
Deltaro - 07-06-2011, 18:35
Drugi przegląd: Automarket Boguchwała.
Przegląd (robocizna): 183 zł
Filtr+olej: 263 zł (oleju wcześniej nie kupowałem).
Wymiana czujników: 0 zł.
Rzem: 446 zł
Z ceny jestem zadowolony. Auta nie myją, baterie w pilocie niewymienione, płyn do spryskiwaczy również. Po doświadczeniach z pierwszego przeglądu, zwróciłem uwagę, aby auto nie było poplamione olejem. Może się czepiam, ale byłem rozczarowany takim postępowaniem. Ponoć dostałem 200 zł zniżki, ponieważ tyle firma była mi winna. Jaka jest prawda, nie wiem, ale czytając wcześniejsze wpisy, wydaje mi się, że mogli policzyć drożej. Jak widzę, pochlebne opinie ma Nowy Sącz, może za rok tam uderzę. Pozdrawiam wszystkich Forumowiczów
cabaniarz - 07-06-2011, 19:40
Deltaro napisał/a: | Drugi przegląd: Automarket Boguchwała.
Przegląd (robocizna): 183 zł
Filtr+olej: 263 zł (oleju wcześniej nie kupowałem).
Wymiana czujników: 0 zł.
Rzem: 446 zł |
Bardzo tanio, ale z drugiej strony jaka cena
Deltaro napisał/a: | Auta nie myją, baterie w pilocie niewymienione, płyn do spryskiwaczy również |
taka obsługa
Pawcho - 11-06-2011, 13:12
Przegląd dzisiaj ASO Kalisz. Olej ich, wymianana filtra oleju ,klimy,zaprawki odprysków na masce i cała reszta sprawdzeń wg. ksiązki. Całóść 640zł brutto, więc nie jest źle. czas 3 godziny, auto umyte plus jazda próbna. Aha można być wewnątrz hali w czasie pracy mechanika.
rkowalcz - 13-06-2011, 13:29
Pawcho napisał/a: | Przegląd dzisiaj ASO Kalisz. Olej ich, wymianana filtra oleju ,klimy,zaprawki odprysków na masce i cała reszta sprawdzeń wg. ksiązki. Całóść 640zł brutto, więc nie jest źle. czas 3 godziny, auto umyte plus jazda próbna. Aha można być wewnątrz hali w czasie pracy mechanika. |
Napisz dokładnie co i ile na fakturze jest, bo też się do nich wybieram i mi zaproponowali 950zł z klimą i lakierem na odpryski (a tobie zrobili odpryski).
Pawcho - 14-06-2011, 09:47
napiszę wieczorem bo nie mam teraz faktury.
Gdy się umawiałem telefonicznie to zaśpiewali mi 750 zł. Przy zapłacie cena jak podałem . Cena zestawu lakierniczego/ dwie tubki, małe-lakier i farba/ niecałe 40 zł. U Ciebie cenę nabija pewnie klima - może kosztować ok.150-200zł ale to sprawdź.
Marian_K - 14-06-2011, 10:09
michaello napisał/a: | III przeglad Mitcar W-wa - 730 zł | Przecież to już po gwarancji... w garażu u "pana Henia" wymieniłbyś olej za 50PLN, więc po co w ASO?
michaello napisał/a: | komora silnika wyczyszczona, ze mozna sie przejrzec | Tu duży plus dla Mitcar - byłem tam na drugim przeglądzie w środku zimy i auto wypucowali naprawdę solidnie, włącznie z komorą silnika
Pozdrawiam!
rkowalcz - 14-06-2011, 10:23
za klimę (czyszczenie + nabicie) chcą 180zł
Pawcho - 14-06-2011, 11:17
ja osobiście klimę w nowym sprawdzam dopiero 3 roku. W poprzednich tak robiłem i tak zrobię w miśku. Póki co nigdy nie zauważyłem niepokojących objawów dletego uważam, że coroczny przegląd jest na wyrost ale to tylko moje zdanie
rkowalcz - 14-06-2011, 11:22
ja nie sprawdzałem od 2 lat (od kupienia) i odczuwam że trochę mało wydajnie działa
Trik - 14-06-2011, 20:04
Marian_K napisał/a: | Przecież to już po gwarancji... | Po jakiej gwarancji? Ja, zanim wygasła gwarancja zrobiłem 4 przeglądy. Masz przecież 3 lata albo 100000km w zalezności co będzie pierwsze.
Marian_K - 15-06-2011, 09:50
Trik napisał/a: | Po jakiej gwarancji? Ja, zanim wygasła gwarancja zrobiłem 4 przeglądy. | To ja czegoś nie rozumiem.....
po 1 roku - 1 przegląd,
po 2 roku - 2 przegląd,
po 3 roku - kończy się gwarancja bo minęło przecież 3 lata użytkowania auta, więc o jakim 4 przeglądzie mówisz????
DJ Fazi - 15-06-2011, 10:25
Chyba ten trzeci przegląd jest po to żeby "miszcze" mogli coś zauważyć i naprawić w ramach gwarancji.
shalafi - 15-06-2011, 10:42
ale jeśli ktoś jeździ więcej to 3ci przegląd wypada również po 60kkm... a jak ktoś się uprze to i w pierwszym roku może mieć 3ci przegląd
|
|
|