Outlander II GEN Techniczne - Napęd Outlander II
dab - 05-01-2011, 12:10
mitsu00 napisał/a: | Uppsala jest nonstop zasypana z białymi drogami i śniegiem do kostek w centrum miasta. Jeżdżę zatem na Locku i napęd dziala bezproblemowo. jeśli byłoby inaczej to coś jest nie teges. |
wlasnie
Olej pod outkiem? Jaki olej? U mnie tak szybko sie spala ze nie ma szans na wycieki
AndrzejKrok - 05-01-2011, 14:21
tak dużo bierze ten silnik??
Gunner - 05-01-2011, 14:31
Dodam cos od siebie,moze to w czyms pomoze.
Kupujac outka ponad 3 i pol roku temu tez tak bylem wlasnie poinformowany.4 Lock -stosowac tylko w kopanym sniegu , piachu i z wylaczona kontrola trakcji -tryb jazdy chwilowy.np wyciaganie innego auta z rowu mialem ostatnio,outi spisal sie wspaniale!
Znam mechanika ktory od lat pracuje w 3 city miedzy innymi przy terenowkach i twierdzi ze jezdzac na tym trybie w normalnych warunkach gdzie snieg po kostki,zwiekszamy tylko w naszych outkach chwilowe spalanie i zupelnie niepotrzebnie grzejemy uklad,zas wszelkie niedogodnosci jazdy codziennej niweluje tryb 4wd. Twierdzi tez ze tego typu uklad napedowy ,czesto aby zapobiec przegrzaniu sie przy ostrzejszej jezdzie w trybie 4lock spowoduje chwilowe samoczynne przejscie w tryb auto nawet przy b.niskiej predkosci.
A u mnie stuknelo 100 tys/km ponad i wciaz bez awarii-odpukac.
Mariusz4 - 05-01-2011, 15:27
Gunner napisał/a: |
A u mnie stuknelo 100 tys/km ponad i wciaz bez awarii-odpukac. |
a u mnie 35 tys i właśnie stoi w ASO - docisk sprzęgła i walnięty uszczelniacz w skrzyni rozdzielczej. trwają poszukiwania nowego uszczelniacza
mitsu00 - 05-01-2011, 16:10
Gunner napisał/a: | A u mnie stuknelo 100 tys/km ponad i wciaz bez awarii-odpukac. | I oby tak dalej. Moim nawinąłem właśnie 97kkm i silnikowo i napędowo nadal igła. Zawieszenie przód mi sie sypnęło, ale mimo ze zostało 2 dni do końca gwarancji to MMC Sweden bez piśnięcia wymieniło oba wahacze, wcześniej oba amortyzatory. To jest serwis.... W Polsce cwaniaki pewnie by odburkneli że TTTM przy takich przebiegach i że to z powodu złej eksploatacji czy cuś w tym stylu. Ile ja zdrowia i czasu się natraciłem jeżdżąc po warszawskich ASO z zawieszeniem. W Szwecji 1 wizyta i problem usunęli.
rezon - 05-01-2011, 17:04
mitsu00 napisał/a: | Moim nawinąłem właśnie 97kkm i silnikowo i napędowo nadal igła. | Nie wymieniałeś sprzęgła? dab napisał/a: | wlasnie
Olej pod outkiem? Jaki olej? U mnie tak szybko sie spala ze nie ma szans na wycieki | to zdejmij nogę z gazu. Do 120km/h przecież prawie nie bierze, jedynie powyżej 140km/h to zaczyna braki paliwa uzupełniać olejem z silnika
mitsu00 - 05-01-2011, 17:22
rezon napisał/a: | mitsu00 napisał/a:
Moim nawinąłem właśnie 97kkm i silnikowo i napędowo nadal igła.
Nie wymieniałeś sprzęgła? | A fakt. Zapomnialem o tym.
13zbyszek13 - 06-01-2011, 09:53
mitsu00 napisał/a: | A fakt. Zapomnialem o tym. |
Pamięć bywa zawodna .
|
|
|