Nasze Miśki - Galant 1.8 16v 140km by BeNeK
RoBSoN_97 - 29-09-2011, 17:06
BeNeK napisał/a: | ps.Ostatnio na obwodnicy lekkie 'zdziwko' na budziku 220km/h a zapas pod nogą jeszcze był ale taka jazda była dość ryzykowna więc od razu wyhamowałem ;p nie miałem odwagi szybciej jechać ... |
Lepiej się tak nie chwal, bo Cię zaraz za to "przewinienie" edit na tym forum. Bo tu "wszyscy" zawsze jeżdżą wg znaków ograniczających prędkość i nigdy km/h więcej... Nie żebym mówił o sobie, ale wiem już coś o tym
Edit: Wulgaryzm wykropkowany nadal jest wulgaryzmem.
jacek11 - 29-09-2011, 17:08
RoBSoN_97 napisał/a: |
BeNeK napisał/a:
ps.Ostatnio na obwodnicy lekkie 'zdziwko' na budziku 220km/h a zapas pod nogą jeszcze był ale taka jazda była dość ryzykowna więc od razu wyhamowałem ;p nie miałem odwagi szybciej jechać ...
Lepiej się tak nie chwal, bo Cię zaraz za to "przewinienie" opier...lą na tym forum. Bo tu "wszyscy" zawsze jeżdżą wg znaków ograniczających prędkość i nigdy km/h więcej... Nie żebym mówił o sobie, ale wiem już coś o tym |
a to dlatego,że Mitsumaniaki popierają akcję STOP PIRATOM DROGOWYM.
BeNeK - 29-09-2011, 17:34
A jedna fotki już są :]
BeNeK - 29-09-2011, 17:42
Hugo napisał/a: | BeNeK napisał/a: | Dalej w planie jest kupno ori. kołpaka bo gdzieś się zgubił | Jaki potrzebujesz? |
taki jak na foto ;p
m6riano - 29-09-2011, 19:33
jacek11 napisał/a: | Mitsumaniaki popierają akcję STOP PIRATOM DROGOWYM. |
Nie ma to jak ci wariaci na tych autobanach.....co tak jeżdżą ponad dwie paki....
aż czasami ciężko ich dogonić...;-)
RoBSoN_97 - 30-09-2011, 00:01
Wydech zmieniony, jak tak to na co, czy to sama nakładka?
BeNeK - 30-09-2011, 10:24
RoBSoN_97 napisał/a: | Wydech zmieniony, jak tak to na co, czy to sama nakładka? |
nakładka Ale jeśli chodzi o dobry wydech sportowy to polecam firmę R&M motors , mam u siebie w nismo i powiem tylko tyle że jest ordynarnie głośno
mkm - 01-10-2011, 06:23
BeNeK, jak sie juz edytowałeś to mogłeś już tą prędkość zastąpić, bo naprawdę nie ma się czym chwalić.
Mam też nadzieję, że tą niemiecką autostradę nie odwiedzałeś świeżo po wymianie hamulców... Sprawdż też indeks prędkości opon, zanim pojedziesz do zachodnich sąsiadów, a kołpaki lepiej ściągnij, bo na niemieckich autostradach lubią pofrunąć.
BeNeK - 19-11-2011, 16:05
Smutna wieść ... Poszła uszczelka pod głowicą w sumie nie mam mu tego za złe bo tyle lat woził nam tyłek bez problemowo pryz przebiegu 290.000 tyś takie coś miało prawo się stać , w Galancie będzie oczywiście wymieniona uszczelka i ponownie rozrząd (ostatnio wymieniany 15.000tys temu) oraz będzie splanowana głowica mam pytanko jak już głowica będzie na wierchu to co można zrobić więcej niż splanować ? pzdr.
rosomak1983 - 19-11-2011, 16:15
BeNeK napisał/a: | mam pytanko jak już głowica będzie na wierchu to co można zrobić więcej niż splanować ? pzdr. |
ogólnie sprawdzic i obowiazkowo dotrzec zawory i wymienic uszczelniacze.
Znalazłem zakład specjalizujacy sie w głowicach który splanował głowe dotarł zawory wymienił uszczelniacze i sprawdził np prowadnice, szczelnosc za 200zł (uszczelniacze im dałem)
Xsystoff - 19-11-2011, 16:41
Po co wymieniac rozrzad przy przebiegu 15 tys km? Ja bym tylko skontrolowal stan paska i czy rolki nie maja luzow i zalozyl ponownie. Oprocz tego co napisal rosomak, mozna jeszcze sprawdzic czy nie ma progow np. na kolektorach i ew. je usunac.
rosomak1983 - 19-11-2011, 17:34
Xsystoff napisał/a: | Po co wymieniac rozrzad przy przebiegu 15 tys km? Ja bym tylko skontrolowal stan paska i czy rolki nie maja luzow i zalozyl ponownie |
tzn ja bym pasek bezwzglednie nowy założył reszta powinna byc dobra.
Xsystoff - 19-11-2011, 17:39
rosomak1983 napisał/a: |
tzn ja bym pasek bezwzglednie nowy założył reszta powinna byc dobra. |
Pasek nie majatek, ale czy jest sens? Ja zalozylem przy przebiegu 40 tys km stary pasek bo byl idealny i z tego co wiem to nastepni dwaj wlasciciele auta nie mieli zadnych problemow.
rosomak1983 - 19-11-2011, 17:41
Xsystoff napisał/a: | Pasek nie majatek, ale czy jest sens? Ja zalozylem przy przebiegu 40 tys km stary pasek bo byl idealny i z tego co wiem to nastepni dwaj wlasciciele auta nie mieli zadnych problemow. |
skoro nie majatek to jaki sens ryzykowac ???
BeNeK - 19-11-2011, 17:43
zrobię tak jak mówicie , przejrzy się łożyska wszystkie , napinacze,prowadnice itd. a pasek bezwzględnie nowy kupie . ale za to mam inny dylemat co dalej zrobić z galem bo 6 samochodów to troszkę za dużo :/ Z jednej strony bardzo bym chciał go zostawić bo mam mega zdrową budę jak na e5 , ale z drugiej strony mam już nismo ... i jest zagwozdka
|
|
|