Nasze nieMiśki ;-) - Citroen c5 i Xantia
BeNeK - 01-08-2012, 18:07
Cytryna przeszła przegląd wzorowo , powoli szykuje sie do wymiany lewa końcówka drążka .
Jako ze po ostatniej siłowni i basenie wysiadając z samochodu , wyrwałem klamkę i tapicerkę drzwi w C5 , to musiałem zaopatrzyć się w klamkę i zapinki
Psikus - 11-08-2012, 20:57
BeNeK napisał/a: | Jako ze po ostatniej siłowni i basenie wysiadając z samochodu , wyrwałem klamkę | nie przypisuj sobie tego efektom w siłowni, te klamki są z modeliny więc normalnym jest jej urwanie ten hdi unik to co to niby ma dawać? bo tutaj niby citroen zabrania używania dodatków do paliwa, a tutaj ludziom unika wciska. W dokumentacji nie ma nic poza tym, że to dodatek do paliwa
BeNeK - 16-08-2012, 17:55
Ehhhh... pisze teraz z hotelu na krymie. mielismy dzis wyjechac ale po 20km cytryna padla. C5 droge na krym pokonala super(2500km) ale podczas ostatniej wyprawy do Bakczysaraju z kola pasowego walu korbowego wyskoczyla gumka(kolo pasowe sklada sie z 2 czesci polaczonych cienka gumką) skutkim bylo odpadniecie jednej czesci kola pasowego,zeskoczenie paska,brak ladowania i wspomagania kierowania. Za pierwszym razem poskladalismy wszystko z ojcem i przez 200km bylo ok. Ale dzis podczas wyjazdu do polski gumka pekla: / zadzwonilismy na asistans przyjechal laweta i wozila nas po warsztatach i ludzie mysleli ze to ford, a jak powiedzielismy ze citroen to machneli lapa i powiedzieli my tego nieznaju... ale trafilismy w koncu na warsztat ktory podejmie sie roboty na czesciach z aso. Czesci beda w sobote a samochod gotowy bedzie w sobote ok 16/17. Tylko teraz szybkie pytanie. Zielona karte mamy do godz0.00 niedzial i nie wiem czy w tym czasie przejedziemy ponad 1600km i nie wiem czy nie bedzie problemow z przejsciem na granicy. Prosze was bardzo o pilna pomoc!
wojzi - 16-08-2012, 23:50
BeNeK napisał/a: | Czesci beda w sobote a samochod gotowy bedzie w sobote ok 16/17. Tylko teraz szybkie pytanie. Zielona karte mamy do godz0.00 niedzial i nie wiem czy w tym czasie przejedziemy ponad 1600km i nie wiem czy nie bedzie problemow z przejsciem na granicy. |
Nie wiem, czy zdążycie - trochę trasy jest. Może warto spróbować przez Rumunię jechać. Nadłożycie trasy, no ale do granicy jest nieco bliżej niż do Szegini.
BeNeK - 17-08-2012, 07:40
Musze najpierw popatrzec na mape. A jedziemy na przejscie w Krolewcu a obecnie jestesmy w Jałcie
Jakie sa ewentualne konsekwencje tego ze skonczyla sie zielona karta na terytorium ukrainy???
BeNeK - 19-08-2012, 23:12
Bez problemu dotarliśmy 1800km w 24h z przystankami na jedzenie i spanie C5 zadziwia spalaniem przy włączonej klimie(na zewnątrz +40oC ,pełnym załadunku i prędkościach rzędu 150km/h 6,3l/100km , a najmniejsze spalanie było w nocy , prędkość ok 110km/h i spalanie 5,2 Każdemu może zdarzyć sie wpadka , wiec c5 i tak zdała ten test na 6
BeNeK - 28-01-2013, 09:13
Przed chwilką mieliśmy małe bum ... Mama wpadła na zakręcie w poślizg i po paru kontrach(zupełnie jak arab drift) wpadliśmy w znak ...
Nikomu nic się nie stało to najważniejsze ... Powierzchownie oberwał tylko błotnik , ale koła rozjechały się w przeciwne strony , felga z oponą pokrzywione ... Ja pojechałem autobusem do domu po galanta , a on nie odpalił . Dzisiaj powinna być diagnoza co poszło Na pewno wahacze ...
Owczar - 28-01-2013, 16:40
BeNeK napisał/a: | Dzisiaj powinna być diagnoza co poszło |
BeNeK napisał/a: | ale koła rozjechały się w przeciwne strony |
Prędzej końcówki/drążki/magiel.
BeNeK - 28-01-2013, 17:02
Zaraz jedziemy po odbiór samochodu . Wymienione zostały 2 końcówki drążka , z drugiej strony profilaktycznie , do tego felga z zapasu ... Błotnik postaram się poklepać w domu , (rozgrzać i wypchnąć) I na to jakaś naklejka Plaster albo Ale urwał Na razie kasy na nowy błotnik nie ma a da się jeździć z takim
BeNeK - 27-05-2013, 17:41
C5 pojechała dzisiaj na warsztat i pociągnęła nas trochę po kieszeni
-Wymieniona chłodnica klimatyzacji+nabita i odgrzybiona - 500zł
-Wymienione kompletne sprzęgło 520zł +wymiana
-Przewód hydrauliczny 100zł
-Uszczelka pod klawiaturę
-Olej + filtr oleju + filtr paliwa .
Miejmy nadzieję że jak odbierzemy to będzie już śmigać elegansio . I moze w końcu zabiorę się za ten detaling lakieru i zapraweczki bo w paru miejsca są odpryski od kamieni .
BeNeK - 28-05-2013, 20:05
Tarcza sprzęgła była ok , za to podobno docisk padł i sprzęgło się ślizgało .
Sprzęgło LUK'a oczywiście Do tego trzeba było kupić nowe klocki bo w jednym zacisku zatarły się prowadnice i na nim właśnie klocki były zjechane do kompletnego ZERA... Klocki założone są ABE co mi osobiście się nie podoba wybrał bym w tej ATE ale co poradzić ....
deejay - 28-05-2013, 22:57
BeNeK napisał/a: | Tarcza sprzęgła była ok , za to podobno docisk padł i sprzęgło się ślizgało . |
Tarczy brak i tu był problem ślizgania się sprzęgła , docisk wygląda ok , wszystkie sprężyny sa całe , równe i nie popękane .
BeNeK - 29-05-2013, 21:05
deejay, Skoro tak twierdzisz to pewnie tak jest , na moje oko to okładziny jest nawet sporo . Ale ja się nie znam także tego...
wyderka - 29-05-2013, 23:18
czy ja wiem, według mnie docisk szmelc, sprężyny nie są równe ale skoro tak twierdzi forumowy guru....
Piwor - 31-05-2013, 09:45
Docisk zatarty.
|
|
|