Nasze Miśki - -> COLT 4X4 <-
maklakus - 07-02-2007, 18:30
Derpin napisał/a: | mam nadzieje ze całej wachy nie zdąże Ci wyjeździć hehe dam Ci za to dosiąść Galanciorrra ;p ;p |
Heheheh.... tym bardziej ja mam nadzieję że nie wyjeżdzisz całej wachy - bo ja bardzo bidny jestem a 98 trochę droga - pspoko spoko Twojego GALANCIORRR-a też poupalamy tak więc zatankuj do pełna
Rafal_Szczecin napisał/a: |
Marklakus, chyba nie wiesz co mowisz, zobacz co moj brat zrobil z poprzednim autem |
No chłopaki... chyba nie skrzywdzicie mojego misia???
DMX feat. Busta Rhymes "Come Thru" proszę bardzo
Anonymous - 03-04-2007, 14:54
1.8 gti do colta eh cudo
Mario - 03-04-2007, 15:51
nom
maklakus - 24-05-2007, 20:30
Nooo.... wreszcie się wziąłem za mojego Misia :
Zacząłem od:
- wymiana wszystkich elementów gumowych przedniego i tylnego zawieszenia
- nowe tarcze hamulcowe i klocki przód i tył
- linki hamulcowe nowe
- amorki tył new
- malowanie zacisków
sprzęt
polerka zacisków
zabezpieczenie - prawie jak durex
podkład
prawie koniec - jeszcze kilka poprawek kosmetycznych
- za pare dni nowe fele - bez rewelacji ale przynajmniej proste
- oponki (power sport) - jakiejś nieznanej koreańskiej firmy - ala sportowe - podobno niezłe na asfalt
- planów jeszcze masa - postaram się zrobić jak najlepiej autko na zlocik w sierpniu - żeby nie było kichy
PS.
" oczywiście niebawem nowe FOTY z kolejnych zmian misia "
Hugo - 24-05-2007, 23:54
Dlaczego nie zasłoniłeś, np. gazetą przewodu hamulcowego i amortyzatora? To będzie widać przez alufelgę. Ta czerwona farba jest firmy Motip? To niezły szit, też taką kupiłem, niestety. Jak się "pryskało"? Ja miałem żółta i to była raczej żółta woda niż lakier. Spływało ciurkiem.
maklakus - 25-05-2007, 08:43
Hugo napisał/a: | Dlaczego nie zasłoniłeś, np. gazetą przewodu hamulcowego i amortyzatora? Ta czerwona farba jest firmy Motip? To niezły szit,Ja miałem żółta i to była raczej żółta woda niż lakier. |
tak jak napisałe - poprawki będą - przewody maja być czerwone a amorek srebrny.
tak to motip - jak dla mne jest świetny - żadna woda - świetny kolor krwisty i jak zaschła farba - nawetk ciężko było porysować pomalowane elementy(test kamyka)
wode miałeś bo pewnie nie wstrzasnołeś puszki ( jakieś 15min)
Hugo - 25-05-2007, 16:44
maklakus napisał/a: | wode miałeś bo pewnie nie wstrzasnołeś puszki ( jakieś 15min) | Trząsłem aż ręka bolała i nic to nie dawało. maklakus napisał/a: | tak to motip - jak dla mne jest świetny - żadna woda | To może żółty jest taki gówn.... a inne nie.
truespinmice - 25-05-2007, 21:19
No no michaś, fajna robota - aż bym obejrzał na żywca (nowy staw blisko )
ciekaw jestem efektu i nowych fel.
ps.
Hugo napisał/a: | Ta czerwona farba jest firmy Motip? To niezły szit, też taką kupiłem, niestety. |
z tym muszę się nie zgodzić - a nawet bardziej: zbulwersowała mnie ta wypowiedź, ale bez nerwów z mojej strony
.....poprostu herezje mówisz trafiłeś na jakiś bubel , albo nie umiałeś użyć prawidłowo
No offence Hugo
macia - 25-05-2007, 21:24
maklakus napisał/a: | Nooo.... wreszcie się wziąłem za mojego Misia : |
No proszę, a jeszcze niedawno słuchałem: "chyba sprzedam, bo to bo tamto"
Hugo - 25-05-2007, 22:24
truespinmice napisał/a: | trafiłeś na jakiś bubel | Możliwe. truespinmice napisał/a: | albo nie umiałeś użyć prawidłowo | Za kogo mnie masz
BUBU - 25-05-2007, 23:07
Hugo napisał/a: | Ja miałem żółta i to była raczej żółta woda niż lakier. Spływało ciurkiem. |
Hugo każda farba w żółtym kolorku kryje fatalnie (trzeba 2X więcej warstw położyć żeby jakiś kolor normalny wyszedł)
Pozdrav
maklakus - 26-05-2007, 23:56
truespinmice napisał/a: | No no michaś, fajna robota - aż bym obejrzał na żywca (nowy staw blisko )
ciekaw jestem efektu i nowych fel.
|
Proszę bardzo Maćku - oto felgi (wiem wiem - nie są super - ale będą ładniejsze za jakiś czas)
oponki - podobno ala sportowe hheheh....
macia napisał/a: | maklakus napisał/a: | Nooo.... wreszcie się wziąłem za mojego Misia : |
No proszę, a jeszcze niedawno słuchałem: "chyba sprzedam, bo to bo tamto" |
A co ci będę ściemniał - kurde lubie tego misia - szkoda mi go było sprzedać - wolę go odrestaurować i poprzerabiać troszkę z wyglądu - napewno się odpłaci bezawaryjną jazdą - no a co najwarzniejsze po przerubce - będę miał naprawde orginalne i niepowtarzalne autko to mie przekonało - do zostawienia misia - na zawsze
macia - 27-05-2007, 10:56
maklakus napisał/a: | będę miał naprawde orginalne i niepowtarzalne autko to mie przekonało - do zostawienia misia - na zawsze |
Pokłony dla Ciebie A felgi wyglądają naprawdę fajnie. Cieszę się, że zostawiasz go sobie, bo to cacko jakich mało. RESPECT
truespinmice - 27-05-2007, 11:37
ty, no kurde - fele fajne, powaga
mi się podobają
....tylko teraz wypadało by jakąś glebe zrobic, co ?
maklakus - 27-05-2007, 12:10
truespinmice napisał/a: |
....tylko teraz wypadało by jakąś glebe zrobic, co ? |
oczywiście - gleba będzie - troszkę się wykosztowałem na dotychczasowe roboty - tak więc z gleba muszę poczekać 1 miesiąc - ale będzie na 100% - Apex -40mm lub Vogtland -35mm
we wtorek muszę spasować przednie światła , zderzak przedni i maskę - bo jak pamiętacie lubelaki - nie bardzo to pasiło (efekt niedomkniętej maski).
Macia? dzięki za pokłony i respekt - podbudowało mnie to i jeszcze mocniej upewnia że podjołem dobra decyzję
|
|
|