Pajero III - [3.2 DID] Pompa GE@ - Foty z pompy
TangoKK - 27-08-2013, 17:59
czarnypaw1 napisał/a: | S1JUMBO a słyszałem że są specjalne żywice "zestaw małego chemika " do mycia odtłuszczania itd pokrywania właśnie zbiorników paliwa, nie pamiętam nazwy kumpel mechanik mi to poleca - nie jest to drogie, słyszałeś coś o tym? A jak ja się dowiem od kumpla to dam znać. |
Rozpoznałem sprawę z tymi żywicami tu masz nazwy tych środków "FEDOX, FERTAN i TAPOX 2K." ale ja zrezygnowałem. Na ten zbiornik trzeba kupić środków za jakieś 600 PLN. Mało tego ja mam wyjęty bak i tragedia. Tam jest kilka grodzi i dobre rozprowadzenie preparatów jest praktycznie niemożliwe. Gra nie warta świeczki, a i rezultaty mocno niepewne
S1JUMBO - 31-08-2013, 10:47
witam,czarnypaw1,dzieki za odpowiedz i podpowiedz,za 2 tygodnie biore się za czyszczenie tego dziwnego nastawnika,a pytalem o szczegoly bo ty masz tu jakies inne zdjęcia tego nastawnika od kolegi borysa,jeszcze mam pytanie nie lepiej byłoby zadzwonić jeśli można to napisac num,i wtedy więcej można obgadać szczegolow,pozdr,
[ Dodano: 31-08-2013, 11:00 ]
witam tango kk,dzieki również za odpowiedz,no ja tylko zaczolem plukac rozpuszczalnikiem nitro,ale niebylo zbyt dobrych efektow,ale tym powietrzem nawet dość ta farba odchodzila,tak ze praktycznie caly spod zbiornika wyczyscilem,ale mysle ze takie delikatne piaskowanie dalo by lepszy rezultat,bo wkoncu jak długo może się ta farba luszczyc,az się wyłuszczy i będzie koniec,a jak tu znany expert pisze ze zbiornik będzie rdzewiec to nie wiem ze chyba auto stoi w krzakach przez pol roku z pustym zbiornikiem to wtedy może zerdzewiec a nie jeśli się jeździ na codzien i tankuje,
czarnypaw1 - 31-08-2013, 19:47
rafix81 i S1JUMBO ot to mój numer 693654155 a meil podałem wcześniej
A zdjęcia wykonane z góry mam takie same, jedynie co to dodałem fotki z dołu tego mimośrodu i pompę. Jak chcesz to mogę ci podesłać te które ja zrobiłem+zdjęcia opiłków.
S1JUMBO - 31-08-2013, 20:46
dzięki za numer czarnypaw1,juz dzwoniłem ale mowi mi cos w tel,ze numer nie dostępny,te fotki nie trzeba posylac,wole zadzwonić obgadać temat,,,
|
|
|