To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Nasze Miśki - Carisma Exlusiv by RoBSoN

xluki - 26-06-2011, 21:19

Fajna Cari, tylko ten gazowlotek psuje całe piękno "zadka". Szerokości i bezawaryjności.
RoBSoN_97 - 26-06-2011, 23:11

tdi1982 napisał/a:
Kolego piszesz że to wersja ‘Exlusiv’ a skąd ta pewność?.Miałem Cari właśnie w wersji ‘Exlusiv’ i była sygnowana na listwach bocznych napisem oraz na fotelach skórzanych z przodu był też wytłoczony napis Exclusive.A tak poza tym ładną masz tą Cari dopieszoną i ładne koła.

Tak listwy boczne mają napis "Exlusiv", jest "drewienko" na kokpicie i na nim na środku napis "Exlusiv" oraz najważniejsze- ori aluminiowe wloty powietrza. I jest to wersja "Exlusiv", a nie "Exlusive" - bo te to bardziej polifcie.

xluki napisał/a:
Fajna Cari, tylko ten gazowlotek psuje całe piękno "zadka". Szerokości i bezawaryjności.

No temat ten już sam poruszałem- nie wiem po jakiego grzyba poprzedni właściciel przełożył wlew gazu w to miejsce, bo poprzednio był centralnie pod tym tylko że od dołu w czarnym pasie- jest sład i nie było go w ogóle widać. Może miał zrzędzących pracowników na stacji na której się tankował i narzekali, więc zmienił. Tak myślę, żeby go przełożyć z powrotem tam gdzie był poprzednio albo pod klapkę przy wlewie benzyny.

RoBSoN_97 - 30-06-2011, 16:22

ETAP IV
- założenie sportowych nakładek na pedały -> mocowanie nakładki na pedał gazu trochę przerobione, ale dzięki temu jest sztywno i solidnie :) pozostałe tylko montaż :mrgreen:
Zmiany jakie miały się pojawić w środku to praktycznie wszystkie na daną chwilę, czas jeszcze pokaże - może coś jeszcze dojdzie, jakiś fajny gadżecik, a już mam na oku :twisted: No jeszcze miały trafić skórzane obicia boczków i tapicerka :mrgreen:

Poniżej jak się Carisma teraz prezentuje- miniaturki:

mystek - 30-06-2011, 16:53

praktyczne to, to w ogóle jest? w sensie te pedały
m6riano - 30-06-2011, 18:30

A co z kompem...zdecydowałeś sie już?
Być może byłbyś jedynym carismowcem z kompem..;-)

RoBSoN_97 - 30-06-2011, 20:10

mystek napisał/a:
praktyczne to, to w ogóle jest? w sensie te pedały

Dziwie się, że tak to odebrałeś, bo tak się mówi np. "praktycznie wszystko zrobiłem"...
Ale idąc dalej twoim tropem to pedały w samochodzie są jak najbardziej praktyczną rzeczą w samochodzie, dziwię się, że nie wiedziałeś :wink: A tak na poważnie to jak najbardziej tak, pod nogą nie czujesz różnicy, a nawet jest lepiej, bo jest antypoślizgowa warstwa i nie jest gładka/płaska jak fabryczne pedały, przy których jak masz wilgotną podeszwę to może się lekko nogą obślizgiwać. A na pewno estetyczne :mrgreen:

m6riano, Co do kompa pokładowego to jeszcze się ostatecznie nie zdecydowałem, ale bardzo prawdopodobne jest to że będę chciał zakładać :mrgreen:

RoBSoN_97 - 03-07-2011, 17:34

Tak wygląda całość z podświetleniem:

RoBSoN_97 - 07-07-2011, 18:50

Odświeżyłem "plastyki"/maskownice przy lusterkach, bo czarny kolor był już wypłowiały, a teraz są jak nowe :D
Zrobiłem z list chromowych obramówki szyb:
Miniaturki poniżej:

Adamo02 - 07-07-2011, 23:11

Wygląda cacy! A gdzie dostałeś te listwy na okna? bo poszukuję czegoś takiego :)
RoBSoN_97 - 07-07-2011, 23:35

Listwy kupowałem już dawno, sporo leżały aż nadarzyła się okazja i czas by je założyć. Kupiłem na alledrogo, poszukasz a na pewno znajdziesz- jest kilka rozmiarów szerokości. Ja na ramki mam 2 rozmiary użyte: 6 i 14 mm.
Adamo02 - 08-07-2011, 09:06

a one są na tyle giętkie, że na rant okna da się je bez problemu założyć?
xluki - 08-07-2011, 13:15

Wiem z własnego doświadczenia, że te listwy po jakimś czasie zaczną "odchodzić" od słońca i innych warunków atmosferycznych. Wygląda ciekawie, ale z pewnością wyglądałoby lepiej na ciemnym lakierze.
RoBSoN_97 - 08-07-2011, 15:30

Adamo02 napisał/a:
a one są na tyle giętkie, że na rant okna da się je bez problemu założyć?

Tak są dość giętkie i elastyczne, ale kółeczka to już z nich nie zrobisz- chyba, żebyś je nagrzał np. suszarką, potem uformował i kleił- ale musiałbyś też zmienić taśmę samoprzylepną, bo by fabryczny kleił nie wytrzymał naprężeń. Na zrobienie obwódki/ramek np. szyb nadają się dobrze, widzisz na fotkach ;)
xluki napisał/a:
Wiem z własnego doświadczenia, że te listwy po jakimś czasie zaczną "odchodzić" od słońca i innych warunków atmosferycznych. Wygląda ciekawie, ale z pewnością wyglądałoby lepiej na ciemnym lakierze.

Przyznam ci rację na ciemnym samochodzie by było bardziej widać, ale u mnie też jest ok, przez ciemne szyby :mrgreen: Co do listw zapewne tak będzie bo klej do mocnych nie należy, ale już jestem na ewentualną konieczność zmiany taśmy samoprzylepnej przygotowany- kupiłem taśmę samoprzylepną firmy tesa i użyłem już ja do zamocowania ledów przy podświetleniu dywaników. Klej na tej taśmie mocny, oznaczony jako extra strong (podane, że wytrzymuje obciążenie 42kg/m, czyli 1 cm prawie utrzyma pół kilograma!)

RoBSoN_97 - 11-09-2011, 15:07

Tydzień temu został wygłuszony bagażnik. O niebo lepiej :)
Dwie zalety:
- mniej słychać wydech w środku auta, tylko czysty, fajny pomruk przy wyższych obrotach
- lepszy dźwięk audio
Wygłuszałem matami bitumicznymi oraz tymi "wełnistymi" do audio.

m6riano - 12-09-2011, 14:50

wrzuć fotki z tymi ledami na przedzie