Chcę Kupić Outlandera - Mazda cx-7 lepasza od Outka????
lexus - 02-02-2011, 23:50
http://www.tok.fm/TOKFM/0,94256.html?str=2.Tutaj goście z tok fm gadają o samochodach ,jest cx i outlander, oba chwalą.Co do ceny to dał 110tyś(brutto) +3 za dodatkowe alusy z oponami zimowymi .Kupił autko w Bydgoszczy(koniec grudnia-10r) bo mieli najtaniej a jest z W-wy,.auto w lisingu z kratą ,7 miejsc,ksenon,rocford,bezkluczykowe,itp,lakier metalic brąz,2,0 did.Co do wyciszenia ,to mam(bliżniaka)1,6 partnera i nie ma porównania z OII jest dużo głośniej ,Każdy słyszy to co chce usłyszeć ,jeszcze raz proszę poczytajcie sobie testy porównujące różne auta. Nie ma tragedii z naszym panc wagenem Jak ktoś się ze mną nie zgadza to 1.patrz na cenę wyżej i kończy się dyskusja
DJ Fazi - 03-02-2011, 01:59
Filmiki na Youtube mówią same za siebie, nie udało mi się niczego powalającego znaleźć z CX-7 w stosunku do Outka
rezon - 03-02-2011, 07:44
| lexus napisał/a: | | że teraz glonojad jest lepiej wyciszony to ciszej chodzi klekot niż VW-ski common rail. | nie wiem jakim cudem osiągnęli wyniki tych pomiarów. Jeździłem Yeti z CR'ką - nie ma porównania z klekotem. 0,3Db różnicy nie byłbym w stanie wychwycić, nawet pomimo tego, że jest to skala logarytmiczna.
Muciek - 03-02-2011, 16:13
| MITSUBISHI_WRC napisał/a: | Rezon Skoda Yeti to brzydal no a Outlander piękna bryka i jeszcze to ''rekinie spojrzenie''.
PS: Zresztą już na innym forum (E-Rajdy) napisałem że samochody z trzema diamentami na masce mają to coś. Tego czegoś (pomimo że też lubię te samochody) nie ma T..... jednym słowem Mitsubishi samochody z duszą a i kobiety podobno lubią Diamenty. |
No wszyscy bardzo lubią diamenty i z dnia na dzień coraz więcej samochodów z pod tego znaku jeździ na naszych drogach, dlatego jak ktoś chce być oryginalny to Mitsubishi mu tego nie da, ale dla mnie to nie jest najważniejsze.
zegar - 03-02-2011, 19:40
dzis byla pierwsza przymiarka do cx-7 wyglada fajnie, w srodku cukierkowaty, ale cholera mmalo miejsca! z tylu, przy moim wzroscie 185, kolana wbijam w fotel bagaznik mniejszy niz w focusie. W sobote bedzie jazda... i to bedzie kluczowe.
mitsu00 - 03-02-2011, 20:14
| zegar napisał/a: | dzis byla pierwsza przymiarka do cx-7 wyglada fajnie, w srodku cukierkowaty, ale cholera mmalo miejsca! z tylu, przy moim wzroscie 185, kolana wbijam w fotel bagaznik mniejszy niz w focusie. W sobote bedzie jazda... i to bedzie kluczowe. | Jaki masz budżet? Bardzo fajna jest też najnowsza KIA Sorrento 4x4 z dizelkiem 197KM i automatem. Jest jeszcze większa od OII zarowno zewnętrznie jak i pod względem bagażnika (1050l i 2200l po zlożeniu tylnej kanapy ) W najbogatszej wersji masz skórę, szyber, xenony i navi. Full wypas innymi słowy. Cenowo podobnie jak za OII Instyle z 2.2 i TC-SST.
Muciek - 03-02-2011, 20:35
| mitsu00 napisał/a: | | zegar napisał/a: | dzis byla pierwsza przymiarka do cx-7 wyglada fajnie, w srodku cukierkowaty, ale cholera mmalo miejsca! z tylu, przy moim wzroscie 185, kolana wbijam w fotel bagaznik mniejszy niz w focusie. W sobote bedzie jazda... i to bedzie kluczowe. | Jaki masz budżet? Bardzo fajna jest też najnowsza KIA Sorrento 4x4 z dizelkiem 197KM i automatem. Jest jeszcze większa od OII zarowno zewnętrznie jak i pod względem bagażnika. W najbogatszej wersji masz skórę, szyber, xenony i navi. Full wypas innymi słowy. Cenowo podobnie jak za OII Instyle z 2.2 i TC-SST. |
No Kia Sorento też jest bardzo fajna, mój tata też ją oglądał, ale jak zobaczył cenę ~180kzł za tą wersję co go interesowała to podziękował Ale oczywiście jak ktoś się zastanawia nad 2.2 TC-SST to Kia jest bardzo dobrym wyborem i rywalem.
mitsu00 - 03-02-2011, 21:11
| Muciek napisał/a: | | No Kia Sorento też jest bardzo fajna, mój tata też ją oglądał, ale jak zobaczył cenę ~180kzł za tą wersję co go interesowała to podziękował Ale oczywiście jak ktoś się zastanawia nad 2.2 TC-SST to Kia jest bardzo dobrym wyborem i rywalem. | U mnie w Szwecji za tą wersję proszą 150kzł w przeliczeniu z SEK. Bagaznik to po prostu potęga i jakbym miał teraz wybierać to wziąłbym ja bez zastanowienia w takim konfigu. ma o wiele wyższy prześwit niz OII no i bajeczny automat. Jeździłem testówką i bardzo ładnie dzialał i silnik z 440Nm miodzio
[ Dodano: 03-02-2011, 21:13 ]
| Cytat: |
Co do Kii to nie wiadomo jak będzie z niezawodnością, Mitsubishi to sprawdzona marka i niezawodna technika. | W tej kwesti mógłbym polemizować...... Przeczytaj opis moich usterek przez pierwsze 3 lata.
mitsu00 - 03-02-2011, 21:22
| MITSUBISHI_WRC napisał/a: | | Mitsu00 no cóż zdarza się (akurat trafiłeś na taki egzemplarz), większość jeździ bezproblemowo. | Może, może i nie. Na niemieckim forum OII użutkownicy misiów z 2.2 HDI opisują niemal identyczne problemy jak moje. Coś w tym zatem jest....
rezon - 03-02-2011, 21:33
| MITSUBISHI_WRC napisał/a: | | Rezon Skoda Yeti to brzydal no a Outlander piękna bryka | tutaj pisałem tylko o silniku i zdziwieniu dot. wyników pomiaru. Ja Yeti też tak określam, ale znam osobę zachwyconą jej "urodą". Co do piękna Outka po liftingu mam raczej umiarkowany zachwyt. Przedlifitngowy bardziej mnie się podoba | MITSUBISHI_WRC napisał/a: | | Mitsubishi to sprawdzona marka i niezawodna technika. | tak, właśnie po 92kkm wymieniam sprzęgło i koło dwumasowe. To jest ta sprawdzona marka? Niezawodna owszem - na oparach sprzęgła wróciłem z Austrii głównie w trybie 2WD, bo 5 osób z bagażami i 4WD wyraźnie sygnalizowały konieczność wymiany. Połowa usterek wymienionych przez mitsu00 dotyczy też mojego Outka - skrzypienie nadwozia, obłażący z farby tłumik i kilka innych drobiazgów, których z uwagi na odległość do uczciwego ASO nie miałem czasu reklamować pod koniec gwarancji. Po sprawdzeniu pierwszego samochodu tej marki satysfakcji z jego posiadania i serwisowania mam aż nadto - nie zamierzam powtarzać błędu przez najbliższe kilkanaście lat.
mitsu00 - 03-02-2011, 22:10
| rezon napisał/a: | | tak, właśnie po 92kkm wymieniam sprzęgło i koło dwumasowe. To jest ta sprawdzona marka? Niezawodna owszem - na oparach sprzęgła wróciłem z Austrii głównie w trybie 2WD, bo 5 osób z bagażami i 4WD wyraźnie sygnalizowały konieczność wymiany. | Zatem to co pisalem wielokrotnie wczesniej ze sprzeglo w OII nie ma jakiegokolwiek zapasu, szczegolnie przy zwiekszaniu mocy, potwierdza sie w 100%. Zakladasz wzmocnione czy standard?
zegar - 03-02-2011, 23:09
| mitsu00 napisał/a: | | Jaki masz budżet? | ok 25-30K EUR
Komandor - 03-02-2011, 23:12
Sorento poprzedniej generacji (salonowe full wypas diesel - 180 kpln, rok 2004) obecnie 100 kkm:
-tempomat źle działał od początku (kolejne serwisy nie dały rady)
-automatyczna skrzynia biegów wymieniona przy 35 kkm (akcja serwisowa)
-burchle na błotnikach i klapie bagażnika po 5 latach użytkowania
-pęknięty wał napędowy przy 90 kkm
-skóra siedzeń wytarta do żywego (ale to już drobiazg)
-wiele innych drobnych usterek (też drobiazg)
-radio bez rds, zmieniarki
-słabieńkie hamulce (O2 w porównaniu to rewelka)
Nawet nie myślę o następnej generacji.
Pozdro
Muciek - 03-02-2011, 23:42
| Komandor napisał/a: | Sorento poprzedniej generacji (salonowe full wypas diesel - 180 kpln, rok 2004) obecnie 100 kkm:
Pozdro |
Outek to jednak złote auto.
mitsu00 - 04-02-2011, 00:38
| Komandor napisał/a: | Sorento poprzedniej generacji (salonowe full wypas diesel - 180 kpln, rok 2004) obecnie 100 kkm:
Pozdro | Ten nowy automat 6-biegowy to rewelka. W tym konfigu co jeździłem miał fabrycznie montowane NAVI z DVD, kamerą cofania i BT KENWOODA najnowszej generacji, więc nie ma co porównywać z jakąś "UNITRĄ" bez RDS-u . Co do reszty twoich uwag: no cuż, 7 lat gwarancji na auto, więc wszystko oprócz przetarcia skóry naprawi serwis w ramach gwarancji. Ale pod względem pojemności bagażnika - BAJKA, 1050l plus 2200l po złożeniu tylnej kanapy. Do tego równa podłoga. Toż to jak Transporter.....
[ Dodano: 04-02-2011, 00:41 ]
| zegar napisał/a: | | mitsu00 napisał/a: | | Jaki masz budżet? | ok 25-30K EUR | Za 30k ojro masz nowe Sorrento 2,2 CRD 197 KM w wersji EX z manualem ale bez skóry, xenonów i innych bajerów. Albo poszukaj jakiegoś DEMO z małym przebiegiem w wyższym konfigu.... Bujnij się i oceń sam.
|
|
|