To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Nasze Miśki - Wymarzony misiek juz pod domem !!! :)

coolluk - 09-03-2011, 11:20

Misiek juz po wymianie rozrzadu :) ( stary byl w lepiej niz bdb stanie na bardzo dobrych czesciach pasek sun rolki koyo itd.- może ktos chce jako uzywke :) ???) opony juz letnie a co tam ;) olej wymieniony na Valvoline SynPower 5W40 po uprzedniej płukance silnika środkiem marki Midland - Błoga cisza nie słychać żadnych popychaczy i mam nadzieje ze taki stan pozostanie hehe. We wtorek misiek jedzie na zalozenie LPG marka KME wtryski Matrix tyle wiem narazie ma byc dobra jak za cene 2300 zl oczywiscie sekwencja troche po znajomosci :)
Napisze jak wrażenia po założeniu :) niestety cena 5,05 za Pb mowi wiele...

coolluk - 09-03-2011, 11:41

Panowie potrzebuje podczas zakładania instalacji uszczelke kolektora ssącego z tego co widze sa 2 szt. czy to jest poprawna uszczelka ? :

AJU13135600
Uszczelka kolektora ssącego papierowa

Producent:
AJUSA

Opis:
USZCZELKA KOLEKTORA SSĄCEGO MITSUBISHI GALANT 2.5I 24V DOHC (6G73)

Informacje procudenta - AJUSA:
13135600
Uszczelka kolektora dolotowego

Dodatkowe informacje katalogowe:
Szerokość [mm]:
50

Długość [mm]:
295

Grubość [mm]:
0,35

Co ciekawe w ofercie intercarsu nie występuje w innym sklepie okokło 40 zł za szt ? czy to aby nie za drogo ? ze specyfikacji wynika ze jest papierowa heh...

Odpowiem sobie sam :) tak to jest prawidlowa uszczelka znalazlem z innej firmy za 28 zl za szt.

Jogurt - 09-03-2011, 21:56

coolluk napisał/a:
Jogurt napisał/a:
coolluk, masz końcówkę blach 242 ?

zgadza sie :) Pozdro
widziałem Cie na oś L pare razy. Gal sie świecił jak niepowiem co :)
a pod kolektorami nie ma czasem metalowej uszczelki ?

Arturro-86 - 09-03-2011, 22:07

Jogurt napisał/a:
coolluk napisał/a:
Jogurt napisał/a:
coolluk, masz końcówkę blach 242 ?

zgadza sie :) Pozdro
widziałem Cie na oś L pare razy. Gal sie świecił jak niepowiem co :)
a pod kolektorami nie ma czasem metalowej uszczelki ?

Ja dzisiaj widziałem coolluk, ale akurat wtedy jechałem MZK, więc nic poza zgrabnie umykającym tyłem Twojego kombiaka nie widziałem 8)

Po południu widziałem też jakiegoś srebrnego Galanta w kombiaku na Tychach w okolicy osiedla O, ale to raczej nie był Jogurt - już kiedyś takiego kombiaka widziałem na Tychach (no chyba, że Ty Jogurt masz już tego miśka dłużej niż od czasu, jak się nim pochwaliłeś na forum :?: :mrgreen: )

coolluk - 09-03-2011, 23:08

Jogurt napisał/a:
pod kolektorami nie ma czasem metalowej uszczelki

taka jest pod wydechowym na pewno co do tej na ssącym po prostu nie wiem bo tego nie rozbieralem :) stad moje pytanie czy bedzie pasowala jak cos to zamowie najwyzej oddam ;P co do miska to rzeczywiscie byl myty na szczotkowej i co sie okazalo puszcza mi gdzie lampa na klapie i sie dostaje woda :/ musze to rozkrecic i jakos skleic albo kupic nowa, po otwarciu klapy woda prawie ciurkiem na glowe :/ teraz juz czekam na cieplejsze dni i pania wiosne :)

coolluk - 09-03-2011, 23:10

Jogurt napisał/a:
widziałem Cie na oś L pare razy

tam mieszkam i misiek tam stacjonuje :)

coolluk - 19-03-2011, 16:45

Misiek zagazowany wszystko super :) teraz jestem ekologiczny ;P tylko po litrazowaniu troche na wiecej liczylem tzn na mniejsze zuzycie :) wyszlo po miescie 15l/100 czy to sporo ? chcialbym tak zejsc do 13 ale nie wiem czy to wogole mozliwe jeszcze z automatem
Arturro-86 - 19-03-2011, 17:48

coolluk napisał/a:
Misiek zagazowany wszystko super :) teraz jestem ekologiczny ;P tylko po litrazowaniu troche na wiecej liczylem tzn na mniejsze zuzycie :) wyszlo po miescie 15l/100 czy to sporo ? chcialbym tak zejsc do 13 ale nie wiem czy to wogole mozliwe jeszcze z automatem

Może masz źle ustawioną instalację...
Ale ja też muszę przyznać, że mi pali za dużo, bo tak ok. 12litrów to norma w jeździe mieszanej, a nie jest to jazda specjalnie szybka :doubt:

coolluk - 19-03-2011, 17:56

Arturro-86 napisał/a:
Może masz źle ustawioną instalację

sprawdze jeszcze raz jak bedzie na trasie teraz sporo stalem w korkach i to na zimnym silniku potem ewentualnie bede sie dobijal :)

robertdg - 19-03-2011, 18:00

Hehe, pierwsze pomaru spalania i już narzekania, że dużo pali, dajcie na luz i pozwólcie instalacji trochę popracować, a nie poprawiać coś co nie daje jeszcze pewnych wyników.
Arturro-86 - 19-03-2011, 18:02

robertdg napisał/a:
Hehe, pierwsze pomaru spalania i już narzekania, że dużo pali, dajcie na luz i pozwólcie instalacji trochę popracować, a nie poprawiać coś co nie daje jeszcze pewnych wyników.

Też prawda :wink:
Swoją drogą - gdzie tankujesz LPG :?: Jakość gazu też ma wpływ na spalanie :biggrin:

coolluk - 19-03-2011, 18:06

na BP w Tychach ale tak jak pisze robertdg sprawdze jak sie troche przegoni na wielkanoc wybieram sie na mazury wiec bedzie nie jeden zbiornik do testowania :)
coolluk - 19-03-2011, 18:09

nawiasem mowiac moj kolega robi sobie takie statystyki ze zuzyciem LPG i mu najelepiej auto jezdzi na gazie z LOTOS-u tez przetestuje :)
Saqu - 19-03-2011, 18:27

Pamiętaj, że dobrze wyregulowana instalacja LPG powinna palić 20% więcej gazu niż benzyny. to przy 10l spalania benzyny masz 12l gazu.
Owszem można ustawić, że będzie mniej spalała gazu ale wtedy odbija się to o wiele bardziej na silniku...

pitbu77 - 19-03-2011, 18:51

Dokładnie, nie ma co panikować. Mój Gal pali jak widać w stopce około 12,60 L/100km w automacie. Ja też dużo tankowałem na BP a teraz jeżdżę na Power Shell Gas. Różnica w spalaniu odczuwalna i jakość gazu lepsza niż BP czy Orlen. Nie przejmuj się, jedź za jakiś czas na regulację a będzie dobrze :)