Komputery, RTV, AGD, Komorki - Cyfrowy Polsat vs n
Anonymous - 19-02-2011, 12:27
Krzyzak napisał/a: | proszę Was - już dawno pisałem, że nie mam telewizora HD - żaden argument dla mnie |
nawet na zwyklym kineskopie widac roznice
Krzyzak napisał/a: | ale sprawdzę czy mają ten CB.... w ofercie czy już nie... |
juz nie, bo polsat stracil cala paczke BBC
Krzyzak - 30-04-2011, 22:36
kupiłem dziś dekoder, na szybko podłączyłem, z 30 minut poprzeglądałem - kanały, EPG, obsługę i ergonomię
powiem tak - n-ka to pisofszit do cyfrowego polsatu
tu jest 100x więcej rzeczy do oglądania za 60% ceny n-ki
ta zmiana była bardzo korzystna
ze swoją polityką cenową n-ka przegrywa sromotnie - kup pakiet za 17 zł/mies. a oglądasz z tego i tak 1 kanał
w cp jest tylko to, co naprawdę warto mieć
sieegurd - 30-04-2011, 22:54
Krzyzak napisał/a: | w cp jest tylko to, co naprawdę warto mieć |
Mi brakuje tylko Orange Sport, CANAL+ Sport i nSport Chociaż i tak nie miałbym czasu na oglądanie
Andrew - 30-04-2011, 23:06
CP robi zmiany w umowach ludziom, którzy np. 1,5 roku temu zawarli umowę na 29 miesięcy o abonamencie 9,99, czyli tym najmniejszym, a od 1 lipca podnoszą stawkę do 14,90. Czy tak można jak myślicie?
krzychu - 30-04-2011, 23:36
Krzyzak napisał/a: |
w cp jest tylko to, co naprawdę warto mieć |
A ja zawsze myślałem że o gustach się nie dyskutuje. Druga sprawa jak by jakiś kanał miał oglądalność na poziomie ~0 to by już dawno upadł (oprócz TVP).
[ Dodano: 30-04-2011, 23:36 ]
andrew84 napisał/a: | Czy tak można jak myślicie? |
Chyba nie. Trzeba by wgłębić się w temat, ale z tego co wiem każda zmiana regulaminu uprawnia do zerwania umowy.
szpala85 - 30-04-2011, 23:50
jeżeli chodzi o "n" -ke to dodam coś od siebie ( taka ciekawostka) ..... tydzień temu moi rodzice dostali list "wezwanie do zapłaty" od tv "n" na kwotę 1400 zł .......
- 1000 zł dekoder
- 300 zł zerwanie umowy
- 100 zł przygotowanie wezwania
po interwencji okazało się że na jednej fakturze kiedyś tam nie było dopłacone 13 zł .... tak 13 zł !
i że przez 4 miesiące nie używaliśmy dekodera ( był odpiety od zasilania jakoś nikt nie ogladał TV i tak wyszło ) .... i teraz najlepsze .... TV "n" uznała to za zerwanie umowy bo przecież wszelkie informacje sa wysyłane na dekoder ( w tym nie dopłata 13 zł ) .... taki niebieski ekran jak sie go włącza .... a że my po prostu go nie włączaliśmy .... ..... cyrk
Firebee - 01-05-2011, 09:13
wtrącę się jako posiadacz cyfry+ (z której nie zamierzam póki co rezygnować):
- Wszystkie programy, których mi tu brakowało jakiś czas temu doszły (prawie kompletny polsat, bbc knowledge)
- Strasznie awaryjne dekodery z nagrywarką (tak już podobno jest.. na szczęście wystarczy przejść się do C+ i wymieniają na miejscu, ale z czystym dyskiem - mam juz 3 czy 4 dekoder:))
- Multiroom miałem, ale zrezygnowałem..Małej nie chciało się chodzić ładować..
- w Vobisie zaproponowano mi ciekawostkę - nie wiem czy ktoś z Was ma - jakaś specjalna maszynka za 500zł, do tego dodatkowe karty po 100zł i wtedy wystarczy kupić osobne dekodery i C+ można mieć rozgałęzione na 5 (lub 7 nie pamiętam) telewizorów.. Chyba ciekawa ale nie do końca legalna inwestycja..
[edit] na allegro wszystko się znajdzie.. http://allegro.pl/clone-b...1571799136.html
krzychu - 01-05-2011, 10:19
Firebee napisał/a: |
- w Vobisie zaproponowano mi ciekawostkę - nie wiem czy ktoś z Was ma - jakaś specjalna maszynka za 500zł, do tego dodatkowe karty po 100zł i wtedy wystarczy kupić osobne dekodery i C+ można mieć rozgałęzione na 5 (lub 7 nie pamiętam) telewizorów.. Chyba ciekawa ale nie do końca legalna inwestycja..
|
Mam od dawna (spliter to się nazywa) tylko taki najtańszy... Czasem go trzeba czasem z prądu wyciągnąć. W każdym razie weź coś firmowego i najlepiej żeby można było soft zmieniać. Ja polecam kablowe może trochę mniej praktycznie, ale ostatnio wszystko działa na 2,4GHz i czasem ciężko mieć stabilne Wi-Fi w domu, a o szybkim transferze po Wi-Fi można zapomnieć.
A co do legalności jak robisz to we własnym domu Cyfra, ani policja nic z tym nie robi. Jak dasz sąsiadowi to już problem.
Marcin-Krak - 01-05-2011, 11:55
Firebee napisał/a: | Strasznie awaryjne dekodery z nagrywarką (tak już podobno jest.. na szczęście wystarczy przejść się do C+ i wymieniają na miejscu, ale z czystym dyskiem - mam juz 3 czy 4 dekoder:)) |
Ja już mam od ok 3 lat i na razie odpukać nic się nie dzieje.
Niebawem zapewne umowa w C+ zostanie przedłużona. No chyba, że namieszają coś z pokazywaniem Ligii Polskiej w skopanej
Krzyzak - 01-05-2011, 12:49
sieegurd, a mi discovery historia...
ale ktoś w końcu pomyślał o tym, co chce mieć większość ludzi i w pakiecie familijnym zawarł wszystko to, co się "normalnie" ogląda
pewnie robili jakieś badania
do tego 3 miesiące nie płacę za abonament a przez miech mam gratis jakieśtam kanały HD i jakieśtam filmowe
Anonymous - 01-05-2011, 20:03
Dziś w sieci znalazłem takiego oto niusa
http://media2.pl/media/77...-od-5-maja.html
Pieraś - 01-05-2011, 20:11
a to prawda .... a widziales reklame, jak przejsc punktu C do punktu N ? jest niezla
jaca71 - 28-05-2011, 11:30
Krzyzak napisał/a: | kupiłem dziś dekoder, na szybko podłączyłem, z 30 minut poprzeglądałem - kanały, EPG, obsługę i ergonomię
powiem tak - n-ka to pisofszit do cyfrowego polsatu
tu jest 100x więcej rzeczy do oglądania za 60% ceny n-ki
ta zmiana była bardzo korzystna |
Wrzucili do N-ki polsaty itp. Polsatu z natury nie oglądałem bo nie miałem. Ale gdy włączyłem Polsat HD to się przeraziłem. Ani HD ani DD. Co to jest do...
Krzyzak napisał/a: | ale ktoś w końcu pomyślał o tym, co chce mieć większość ludzi i w pakiecie familijnym zawarł wszystko to, co się "normalnie" ogląda
pewnie robili jakieś badania |
Jednak sprawdza się stare porzekadło: "Nie ważne co ważne żeby sponiewierało". Czyli Cyfrowy Polsat pozyskał następnego zadowolonego klienta, który ceni ilość nad jakość.
Marcin-Krak - 28-05-2011, 12:21
Darku i będziesz sobie mógl teraz dodatkowo część polskiej skopanej piłki oglądać
mitring - 31-05-2011, 21:39
Mam pytanie czy CP można podpisać umowę na okres 12 / 18 m-cy? Czy muszę podpisać pakt z diabłem na 3 lata
Chodzi o pakiet familijny HD.
|
|
|