To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Forum ogólne - No, nie wiem, czy mogę...

Anonymous - 04-03-2011, 22:43

sruba napisał/a:
BMW E46 2.0 D

Fajny samochód, aczkolwiek IMO mały i ciasny. ;)

Aczkolwiek z silnikiem 3.0D jest to coś pięknego... ;)

Anonymous - 05-03-2011, 06:47

kuzi napisał/a:
sruba napisał/a:
BMW E46 2.0 D

ma do wyboru civica corole, golfa wiec nie taki maly

Anonymous - 05-03-2011, 12:10

deenbe napisał/a:
kuzi napisał/a:
sruba napisał/a:
BMW E46 2.0 D

ma do wyboru civica corole, golfa wiec nie taki maly

Ale ma też Carismę. ;) Z przodu więcej miejsca jest w Carismie, z tyłu minimalna przewaga E46. Bagażnik znowu większy ma Mitsubishi. Kilka razy miałem okazję jeździć E46 kumpla jeszcze jak miałem dwie Carismy i szczerze powiedziawszy narzekałem na mało miejsca dla kierowcy.

mlun - 05-03-2011, 13:31

Tylko że porównując prowadzenie i wygłuszenie między cari a bmw to niebo a ziemia w moim mniemaniu. Tylko że ja mam porównanie między benzynami także nie wiem jak sie to odnosi do diesla.
sruba - 05-03-2011, 14:09

mlun napisał/a:
wygłuszenie między cari a bmw to niebo a ziemia

na czyją korzyść ?

Cari odpada. są słabo wyposażone.

Marcin-Krak - 05-03-2011, 14:11

sruba, no jak nic musi to być Mazda :mrgreen:
Tak wiem - monomazdatematyczny jestem :twisted:

Anonymous - 05-03-2011, 18:40

kuzi napisał/a:
Kilka razy miałem okazję jeździć E46 kumpla jeszcze jak miałem dwie Carismy i szczerze powiedziawszy narzekałem na mało miejsca dla kierowcy.

nie wiem jak w recznie ustawianych fotelach, ale w elektrycznych mozna ustawic fotel w kazdym kierunku, dla mnie jest miejsca spoko:)

e46 ma wiekszy rozstaw osi o 185 mm

mlun napisał/a:
Tylko że ja mam porównanie między benzynami także nie wiem jak sie to odnosi do diesla.

w dieslu to samo:)

jaca71 - 05-03-2011, 18:44

deenbe napisał/a:
nie wiem jak w recznie ustawianych fotelach, ale w elektrycznych mozna ustawic fotel w kazdym kierunku, dla mnie jest miejsca spoko:)

W e46 jest wrażenie opatulenia i otocznia samochodem - niektórzy tego nie lubią. I dla nich równoznaczne jest to z ciasnotą :)

Anonymous - 05-03-2011, 18:51

jaca71 napisał/a:
W e46 jest wrażenie opatulenia i otocznia samochodem - niektórzy tego nie lubią. I dla nich równoznaczne jest to z ciasnotą :)

bo tak chyba powinno byc:) przeciez to samochod a nie VAN ! :)

Krzyzak - 05-03-2011, 19:45

deenbe napisał/a:
ale w elektrycznych mozna ustawic fotel w kazdym kierunku, dla mnie jest miejsca spoko

Daniel - tak jak Ci mówiłem ostatnio - w Twoim 320 jest wąsko w sensie na boki.
Pamiętasz, że jechałem jako pasażer i jako kierowca, więc miałem porównanie - pasażer czuje się tak, jak opisał Jaca - opatulony autem :) - można dostać klaustrofobii :P

poza tym, to bmw to naprawdę świetne auta - jedyny atut dla którego kupiłem Galanta, to że znam go na wylot i wszystko potrafię w nim sam zrobić + ponadczasowy design, którego tylko bmw potrafi gonić...

Anonymous - 06-03-2011, 02:46

sruba napisał/a:
Cari odpada. są słabo wyposażone.

No co Ty. :shock: Nie zgadzam się z tą tezą.

Są Carismy wyposażone w kolorowy wyświetlacz z GPS, 4 poduszki, pełną elektrykę, klimatyzację automatyczną, skórzane siedzenia, tempomat, ESP, skrzynię tiptronic...

Czego więcej potrzeba? Doświetlania zakrętów...? Czujników deszczu...?

sebekColt97 - 06-03-2011, 07:57

jeśli BMW e46 jest za ciasne, można pomysleć o Avensisie, tam miejsca w środku niczym w mercuS klasse, podobnie mazda 626, przestronne, dobrze wyposażone auto, chyba Carisma oraz Avensis i 626, to naprawde udane propozycje wygodnych, dobrze wyposażonych i przestronnych aut
sruba - 06-03-2011, 08:37

kuzi napisał/a:
Nie zgadzam się z tą tezą.

kuzi - ale ile takich jest w obrocie ?
czujniki są niepotrzebne :wink:
wystarczy pełna elektryka, jaśki, klimatronik, komputer, ABSy i te inne ew.

sebekColt97 napisał/a:
jeśli BMW e46 jest za ciasne

Sebek - ale ja nie twierdze, że jest za ciasne !
w swoich rozważaniach o zakupie wyszedłem od Corolli i Civica, a przeskoczyłem na E46 (chyba klasę wyżej ?) z tego samochodu będzie korzystała głównie moja żona, na pewno nie będzie jej ciasno (swego czasu miałem okazję przejechać się BMW Deenbego - jestem gruby i duży, miejsca mi stykało).
poza konkursem - Avensis i 626 do mnie nie przemawiają...

Anonymous - 06-03-2011, 11:58

sruba napisał/a:
kuzi napisał/a:
Nie zgadzam się z tą tezą.
kuzi - ale ile takich jest w obrocie ?
czujniki są niepotrzebne :wink:
wystarczy pełna elektryka, jaśki, klimatronik, komputer, ABSy i te inne ew.

Tak, jest ich mało niestety. Wynika to z tego, że słabo wyposażona Carisma była bardzo tania w porównaniu do bezpośrednich konkurentów: Accorda, 626 i Avensisa, stąd bardzo dużo ich na rynku.

Jeszcze kilka miesięcy temu było pełno Carism wyposażonych w wymienione przeze mnie wcześniej bajery, teraz jednak na moto allegro chyba nadeszła moda na słabo wyposażone modele. ;)

Szkoda, że szukasz diesla, bo poleciłbym Ci swoją, dobrze wyposażoną Carismę. :mrgreen: :roll:

Owczar - 06-03-2011, 12:19

sruba, bierz carismię Kuzi-ego.

ON coraz droższy, w przyszłym roku ma być droższy od PB. W benzynie przyszłość, a takiego spalania to nawet diesel pozazdrośći:

Jak będziesz wolno jeździł to podejrzewam, że będzie produkować paliwo ;) W końcu ona przeczy prawom fizyki :D