Space Star Techniczne - [MSS 1.3] KLIMATYZACJA - Filtr przeciwpyłkowy
Bizi78 - 18-05-2014, 02:31
Powietrze leci pewnie od prawej do lewej .
agatuso426 - 18-05-2014, 08:00
Ok, czyli strzałki skierowane w lewo.
Dzięki za pomoc
cakp - 18-05-2014, 17:10
Ja ostatnio kupiłem z wkładem węglowym ale nie potrafiłem znależć strzałek. Zauważyłem że filtr ma prowadnicę i po nich patrzymy który filtr idzie na dół a który do góry. Wcięcia na prowadnice są widoczne w schowku ( na dole i na górze). Z tego co pamiętam jedna na filtrze jest po srodku i ten chyba idzie na górę a na drugim filtrze z lewej czy z prawej. Zwróćcie na to uwagę przy montażu.
Żeby sprawdzić którędy leci powietrze to można włączyć nawiew bez filtrów. Ja w ten sposób chciałem wyczyścic schowek filtrów ze śmieci. Dmuchawa ma taką siłę w tym schowku że potem po całym samochodzie zbierałem resztki owadów.
RaVciO - 18-05-2014, 21:48
Prowadnice są jeśli kupiłeś filtr który ma plastikowe ścianki - ten który ja miałem ścianki widoczne po instalacji filtra są z gąbki i nie rozróżnisz
cakp - 22-05-2014, 00:07
Zgadza się, góra i dół to plastik. Mówisz że są jeszcze wersje z gąbką? Hmm, nie wiedziałem. Po prostu wpisałem w alledrogo "filtr pyłkowy z węglem aktywnym SS". Na mieście w sklepach moto nie posiadali z węglem a mi na tym akurat zależało by był aktywny węgiel gdyż widzę ze z praktyki jest róznica. Poprzednio posiadałem plastikowy zwykły bez wkładu węglowego.
http://allegro.pl/mitsubi...4189265247.html
Fizycznie coś takiego (plastik) tylko że ja z pół roku temu kupowałem. A Jak wyglądają z samą gąbką?
RaVciO - 22-05-2014, 19:11
Ja mam taki filtr, że te "ramki" które widać po ściągnięciu schowka u mnie nie są plastikowe, tylko są z wykonane z gęstej gąbki w kształcie prostokątów i nie można po tym stwierdzić w jakiej kolejności mają zostać założone.
Filtr który mam wygląda tak: http://www.iparts.pl/czes...-34-la296s.html
tomiś - 18-02-2017, 14:56
Czytam i czytam i oglądam obrazki a tu nic nie pasuje. Doszedłem sam o co chodzi u mnie więc napiszę jak było - w moim aucie z 2004 r.
Jeżeli ściągamy schowek i widzimy tam tylko kanał wentylacyjny, nie ma już czego wycinać w obudowie i nie ma dostępu do filtra od przodu (tak właśnie było u mnie) to trzeba wtedy zanurkować pod spód i tam filtr wyciąga się jak na załączonym obrazku.
Po ściągnięciu manuala (o którym pisał irekmiecz), w katalogu SpaceStar9903 znajduje się plik aaa55+heater,+air+conditioner+and+ventilation+.pdf
Na stronie 53 przedstawione jest rozwiązanie.
|
|
|