To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Nasze Miśki - Czarnuch GTI dalsza historia

mkm - 23-03-2012, 19:49

Sprawdźcie Brembo i Zimmerman-a.
vendetta - 06-04-2012, 19:03

Ostateczna konfiguracja wypadła jak poniżej

Było kilka problemów przy wymianie, bo się ostro zapiekły tylne zaciski. Teraz podobno kosa :)
Co najważniejsze !! ABS naprawiony !! Uważam, że to piękna wygrana z usterką, z którą Łukasz walczył od zakupu. Pomogła wymiana pierścienia ABSu. Nie mogliśmy znaleźć przegubu do GTI z ABS, ale przypasował przegub od Space Star'a/Carismy . Teoretycznie miał pasować plug and play, ale jednak nie. Na szczęście udało się podmienić pierścień ABSu, który był problematyczny - 3 "zęby" były "przygniecione".

Przy okazji wizyty w warsztacie i rozmowy na temat ciężkiego dostępu do części Łukasz usłyszał "trzeba być Mitsumaniakiem, żeby mieć takie auto". Ja to odbieram jako komplement :D

mkm - 06-04-2012, 19:29

A płyn hamulcowy wymieniony?
vendetta - 06-04-2012, 19:32

mkm napisał/a:
A płyn hamulcowy wymieniony?

Uzupełniony, po ostatniej wymianie w zeszłym roku. :)

mkm - 06-04-2012, 19:37

Trzeba było juz cały wymienić :wink:
Dotrzyjcie komplecik i zmieńcie.
Jak "nówka to nówka" :D

vendetta - 06-04-2012, 19:41

mkm napisał/a:
Trzeba było juz cały wymienić :wink:
Dotrzyjcie komplecik i zmieńcie.
Jak "nówka to nówka" :D

W sumie koszta małe, przekażę właścicielowi :) Ale jak to cieszy .... jejku :) Wszystko działa :)

mystek - 06-04-2012, 22:54

#Vendetta - co szybsze - Colt GTi, czy Ibi Cupra? :)
vendetta - 08-04-2012, 20:19

mystek napisał/a:
#Vendetta - co szybsze - Colt GTi, czy Ibi Cupra?

Każde z nas obstawia przy swoim :) Nie ustawialiśmy się, nie ma co sobie robić przykrości :twisted:
Z wyglądu bardziej podoba mi się Colt, ale jeździ mi się lepiej Cuprą. Łukasz woli Czarnucha.

macia - 08-04-2012, 22:03

Super! Naprawdę tęsknię za tym autem, ale jestem mega zadowolony, że trafiło we właściwe ręce :!: Dobry zestaw do hamowania i działający abs niestety odbiją się na średnim zużyciu paliwa :finga: Vendetta powiedz przy okazji, bo mnie to ciekawi - jak blacha? korozja jakaś gdzieś się pokazuje, czy szatan się nie daje?
Aha, wiadomo, że czarnuch bije ibizę i urodą i wnętrzem :P

vendetta - 08-04-2012, 22:14

macia napisał/a:
Aha, wiadomo, że czarnuch bije ibizę i urodą i wnętrzem :P

hmm..... no urodą bije :) aż mam uśmiech, jak go widzę :)

macia napisał/a:
Vendetta powiedz przy okazji, bo mnie to ciekawi - jak blacha? korozja jakaś gdzieś się pokazuje, czy szatan się nie daje?

Tylko dach, czyli to co było. Reszta bez zarzutu, a i dach ogarniemy :) Teraz jednak ważniejsza będzie wymiana opon letnich na coś fajnego pod te mega fele :D

macia - 08-04-2012, 22:21

Łał, to już Łukasz gumy zajeździł??????? Poważnie, to na takie koła należą się porządne ciapy:) Co do dachu, to możecie zrobić jak bardzo razi. Mnie też raziło, ale obawiam się, że chwilę po robocie znowu wyjdą te gejzery i żaden spirytus nie pomoże, no chyba, że macie jakiś patent. Serdecznie Was pozdrawiam i życzę Ci przy okazji wiaderka wody na głowę jutro :P
vendetta - 08-04-2012, 22:25

macia napisał/a:
Serdecznie Was pozdrawiam i życzę Ci przy okazji wiaderka wody na głowę jutro

Ja Ci dam wiaderko :D Wanny życzę :P Pozdrawiamy!
Co do opon, czy zajeździł ciężko stwierdzić. Colt ma być perfect i już :)

Misiek :) - 09-04-2012, 00:08

Ja miałem robiony dach przy szyberdachu, i po roku pokazały się pierwsze purchelki... jak powiedział lakiernik jest to bardzo niewdzięczne mijesce
vendetta - 20-04-2012, 19:32

aaa kotki dwa :) taka zabawa na wiosnę :P

mystek - 20-04-2012, 20:43

Colt bije na głowę Ibizę :) ale muszę przyznać, że Ibiza jest bardzo komfortowa mimo dość twardych foteli :)