To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Forum ogólne - Samochód do 28 tyś

robertdg - 15-03-2011, 10:42

MITSUBISHI_WRC napisał/a:
Robertdg może jednak napiszesz skąd takie informację zaczerpnąłeś o padających silnikach w Celice i skrzyniach biegów w Corolli?
Z lokalnego warsztatu specjalizującego się w Toyocie
gzesiolek - 15-03-2011, 11:38

Każdy może miec inne doświadczeni z autami...
Nie ma idealnej marki bez skazy, a i określony egzemplarz bardziej determinuje awaryjność niż marka auta...

Wiec nie ma co sie denerwowac, ani pisac w stylu "padaja jak muchy"
Skoro padaja jak muchy to skad powszechna ocena toyot jako aut mdlych i nudnych ale niezawodnych... ktos powie, ze fama i stereotypy... no ale wtedy tak samo mozna oceniac auta VAG... wiec nie przekomarzac sie o wyzszosci swiat Bozego Narodzenia nad Wielkanoca, tylko zamieszczac ciekawe propozycje...

Moj faworyt dla kobiety:
http://otomoto.pl/honda-c...-C17482040.html
Ale trzeba uwazac bo to import z US

vendetta - 15-03-2011, 13:02

Tak jak mówiłam boję się wynalazków, po prostu mnie na nie nie stać jakby się coś stało.
A co myślicie o Peugeot? Nie miałam z nimi nigdy styczności i nawet nikt ze znajomych nie ma.

np taki http://otomoto.pl/peugeot...-C17560653.html

gzesiolek - 15-03-2011, 13:14

vendetta, powiem stereotypem i doswiadczeniem dwoch osob...
masa upierdliwych usterek z elektryka i elektronika jesli chodzi o 206...
nic powaznego, ale ciagle cos trzeba robic, bo to swiatla przestaja swiecic, a to przy kierunkowskazie wlaczaja sie dlugie, a to nawiew padl, a to podswietlenie... i tak w kolko, choc oczywiscie moze te osoby mialy po prostu pecha...

cabaniarz - 15-03-2011, 14:01

vendetta napisał/a:
A co myślicie o Peugeot?

W tamtym roku sprzedałem 307, i nie mogę złego słowa powiedzieć na samochód spod znaku lwa :biggrin: Rocznik 2005 , silnik 1.4 , tylko benzyna i jazda. No może żarówki, chyba ze 2 razy wymieniałem a poza tym nic. Słyszałem dużo gorzkich słów na temat francuzów ale ja osobiście z własnego doświadczenia nie mogę się pod nimi podpisać. Może taki egzemplarz się trafił :D .

Manuela - 15-03-2011, 14:59

Krzyzak napisał/a:
bo ich 3 auta: audi q7 3.0 tdi za 400 000 zł, seat leon i terenowy ford nie odpaliły
zazdroszczę, ich miny musiały być BEZCENNE :lol:
Krzyzak - 15-03-2011, 15:42

wśród znajomych jest kilka peżotów - każdy mówi, że ciągle coś... i to właśnie usterki elektryki najczęściej
jedna koleżanka ma 307 i min. raz w miesiącu jakaś żarówka pada; w dalekiej rodzinie jest partner - wieczne problemy z alarmem i odcięciem zapłonu (fabrycznym)
jest to marka, która - poza ładnym i w miarę udanym modelem 406 - jest na ostatnim miejscu w mojej ew. liście zakupowej :)

vendetta - 15-03-2011, 17:32

Najbardziej do mnie przemawiają Leon i Corolla, ale Leon bardziej. Jeszcze się rozglądam.
emilio_09 - 15-03-2011, 18:28

A może Opelek :wink:

Tu benzynka

http://moto.allegro.pl/op...1508822245.html

a tu diselek

http://otomoto.pl/opel-as...-C15866239.html

:mrgreen:
:mrgreen:

Fragu - 15-03-2011, 20:59

vendetta, kupuj to co Ci się najbardziej podoba! :) Każda marka, każdy model ma jakieś wady...jak wybierzesz takie auto, które najbardziej Ci się podoba - łatwiej będzie Ci przymknąć oko jak już odkryjesz wady :wink:
Marcin-Krak - 15-03-2011, 21:00

Najprościej to kup to w najlepszym stanie :wink:
vendetta - 15-03-2011, 21:21

Fragu napisał/a:
jak wybierzesz takie auto, które najbardziej Ci się podoba

Marcin-Krak napisał/a:
Najprościej to kup to w najlepszym stanie

taaa i za małe pieniądze :)

Coś mam na oku, trwa sprawdzanie vin, nie pokażę bo zapeszę :P

gzesiolek - 16-03-2011, 08:18

vendetta napisał/a:
Coś mam na oku, trwa sprawdzanie vin, nie pokażę bo zapeszę

To nie pokazuj, ale choc podaj marke i moc :twisted:

gzesiolek - 17-03-2011, 07:40

MITSUBISHI_WRC, niewazne co byle dobrze sluzylo...

i jaki to pomykacz? :D

vendetta - 17-03-2011, 08:18
Temat postu: Re: Samochód do 28 tyś
Jak się uda, to będzie spełniał wszystkie moje założenia z pierwszego posta

vendetta napisał/a:

Założenie są takie:
Cena max 28 tyś chyba, że będzie to naprawdę super okazja wtedy biorę pod uwagę małą dopłatę.
Moc minimum 120 KM
Małe auto, najlepiej 3 drzwiowe - nie lubię wozić powietrza :)
Silnik najlepiej diesel raczej 1.9 niż 2.0 (te roczniki na które patrzę najczęściej mają już spore przebiegi więc chyba diesel bezpieczniejszy?)
... Aha przede wszystkim musi mi się podobać :)

W sobotę będę wiedziała, czy mam czy szukam dalej. :D