Forum ogólne - Samochód do 28 tyś
robertdg - 15-03-2011, 10:42
MITSUBISHI_WRC napisał/a: | Robertdg może jednak napiszesz skąd takie informację zaczerpnąłeś o padających silnikach w Celice i skrzyniach biegów w Corolli? | Z lokalnego warsztatu specjalizującego się w Toyocie
gzesiolek - 15-03-2011, 11:38
Każdy może miec inne doświadczeni z autami...
Nie ma idealnej marki bez skazy, a i określony egzemplarz bardziej determinuje awaryjność niż marka auta...
Wiec nie ma co sie denerwowac, ani pisac w stylu "padaja jak muchy"
Skoro padaja jak muchy to skad powszechna ocena toyot jako aut mdlych i nudnych ale niezawodnych... ktos powie, ze fama i stereotypy... no ale wtedy tak samo mozna oceniac auta VAG... wiec nie przekomarzac sie o wyzszosci swiat Bozego Narodzenia nad Wielkanoca, tylko zamieszczac ciekawe propozycje...
Moj faworyt dla kobiety:
http://otomoto.pl/honda-c...-C17482040.html
Ale trzeba uwazac bo to import z US
vendetta - 15-03-2011, 13:02
Tak jak mówiłam boję się wynalazków, po prostu mnie na nie nie stać jakby się coś stało.
A co myślicie o Peugeot? Nie miałam z nimi nigdy styczności i nawet nikt ze znajomych nie ma.
np taki http://otomoto.pl/peugeot...-C17560653.html
gzesiolek - 15-03-2011, 13:14
vendetta, powiem stereotypem i doswiadczeniem dwoch osob...
masa upierdliwych usterek z elektryka i elektronika jesli chodzi o 206...
nic powaznego, ale ciagle cos trzeba robic, bo to swiatla przestaja swiecic, a to przy kierunkowskazie wlaczaja sie dlugie, a to nawiew padl, a to podswietlenie... i tak w kolko, choc oczywiscie moze te osoby mialy po prostu pecha...
cabaniarz - 15-03-2011, 14:01
vendetta napisał/a: | A co myślicie o Peugeot? |
W tamtym roku sprzedałem 307, i nie mogę złego słowa powiedzieć na samochód spod znaku lwa Rocznik 2005 , silnik 1.4 , tylko benzyna i jazda. No może żarówki, chyba ze 2 razy wymieniałem a poza tym nic. Słyszałem dużo gorzkich słów na temat francuzów ale ja osobiście z własnego doświadczenia nie mogę się pod nimi podpisać. Może taki egzemplarz się trafił .
Manuela - 15-03-2011, 14:59
Krzyzak napisał/a: | bo ich 3 auta: audi q7 3.0 tdi za 400 000 zł, seat leon i terenowy ford nie odpaliły | zazdroszczę, ich miny musiały być BEZCENNE
Krzyzak - 15-03-2011, 15:42
wśród znajomych jest kilka peżotów - każdy mówi, że ciągle coś... i to właśnie usterki elektryki najczęściej
jedna koleżanka ma 307 i min. raz w miesiącu jakaś żarówka pada; w dalekiej rodzinie jest partner - wieczne problemy z alarmem i odcięciem zapłonu (fabrycznym)
jest to marka, która - poza ładnym i w miarę udanym modelem 406 - jest na ostatnim miejscu w mojej ew. liście zakupowej
vendetta - 15-03-2011, 17:32
Najbardziej do mnie przemawiają Leon i Corolla, ale Leon bardziej. Jeszcze się rozglądam.
emilio_09 - 15-03-2011, 18:28
A może Opelek
Tu benzynka
http://moto.allegro.pl/op...1508822245.html
a tu diselek
http://otomoto.pl/opel-as...-C15866239.html
Fragu - 15-03-2011, 20:59
vendetta, kupuj to co Ci się najbardziej podoba! Każda marka, każdy model ma jakieś wady...jak wybierzesz takie auto, które najbardziej Ci się podoba - łatwiej będzie Ci przymknąć oko jak już odkryjesz wady
Marcin-Krak - 15-03-2011, 21:00
Najprościej to kup to w najlepszym stanie
vendetta - 15-03-2011, 21:21
Fragu napisał/a: | jak wybierzesz takie auto, które najbardziej Ci się podoba |
Marcin-Krak napisał/a: | Najprościej to kup to w najlepszym stanie |
taaa i za małe pieniądze
Coś mam na oku, trwa sprawdzanie vin, nie pokażę bo zapeszę
gzesiolek - 16-03-2011, 08:18
vendetta napisał/a: | Coś mam na oku, trwa sprawdzanie vin, nie pokażę bo zapeszę |
To nie pokazuj, ale choc podaj marke i moc
gzesiolek - 17-03-2011, 07:40
MITSUBISHI_WRC, niewazne co byle dobrze sluzylo...
i jaki to pomykacz?
vendetta - 17-03-2011, 08:18 Temat postu: Re: Samochód do 28 tyś Jak się uda, to będzie spełniał wszystkie moje założenia z pierwszego posta
vendetta napisał/a: |
Założenie są takie:
Cena max 28 tyś chyba, że będzie to naprawdę super okazja wtedy biorę pod uwagę małą dopłatę.
Moc minimum 120 KM
Małe auto, najlepiej 3 drzwiowe - nie lubię wozić powietrza
Silnik najlepiej diesel raczej 1.9 niż 2.0 (te roczniki na które patrzę najczęściej mają już spore przebiegi więc chyba diesel bezpieczniejszy?)
... Aha przede wszystkim musi mi się podobać |
W sobotę będę wiedziała, czy mam czy szukam dalej.
|
|
|