To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Nasze Miśki - Sportowa Elegancja

Torp12 - 06-07-2011, 23:03

Cytat:

Brat mi kupił w jakimś sklepie w Wawie gdzieś na ul. Patryiotów, żadnej walki z grzybkami, wsadzasz cały maszt z Dajewooo tylko, że pierwszy segment wchodzi na duży wcisk i przez to sie nie wysuwa, ale to nie problem, antena działa, radio odbiera, mozna powiedzieć że pasuje P&P tyle ze jest krótsza po wysunięciu :)

Ale zeby wsadzic z dajewoo to trzeba wyjac stary, czyli zdjac grzybek :]

sveno - 06-07-2011, 23:22

Torp12 napisał/a:
czyli zdjac grzybek :]
tak, najlepiej i najszybciej obcęgami lub kombinerkami :)
Torp12 - 07-07-2011, 19:53

Tak sie zastanawiam oczekujac na bacik ze z tego nowego to i tak trzeba zdjac grzybek bo jak inaczej go wsadze do tej rurki??
sveno - 07-07-2011, 20:38

a wlasnie ze nie trzeba :) bo jest mniejszy i wchodzi w ta rurkę, a opór przy końcu zwijania/składania daje ten pierwszy segment zamontowany na wcisk :)
Torp12 - 08-07-2011, 23:54

Narazie efekt walki z antena jest marny... Grzybek nie przeszedl przez rurke wiec zdjolem i przelozylem. Potem okazalo sie ze bat za dlugi to skrocilem... No i wlozenie tego ciegna... Jakos sie udalo, troche na pale. Schodze na dol , podlanczam i dupa stoi w miejscu:/ Trzeba znow rozbierac:/
sveno - 09-07-2011, 00:08

Torp12 napisał/a:
Grzybek nie przeszedl przez rurke
to chyba kupiłeś coś innego niż ja. U mnie nie było problemu.
Torp12 napisał/a:
Potem okazalo sie ze bat za dlugi
jak to za długi? Żyłki zabrakło?
Torp12 napisał/a:
No i wlozenie tego ciegna
weź sobie do pomocy drugą osobę, ja sam męczyłem się 20min i wiele łąciny podwórkowej przy tym poleciało, przyszła moja dziewczyna i zmontowaliśmy to w dosłownie 15 sekund :)
Torp12 - 09-07-2011, 00:18

Sveno kupilem taki Wprawdzie jak teraz patrze na to zdjecie to chyba przyszlo co innego bo na koncu byla plastikowa zaslepka podobna jak u nas tylko ze 6 cm dluga. Dlatego wlasnie bylo za dlugie. Skrocilem ile sie dalo ale i tak nie schowa sie do konca... Grzybek to byl pikus, zszedl latwiej niz nasz...

Co do skladania.... Masakra... Ja skladalem tak:
najpierw dolna czesc zebatki
wsadzenie zylki i trzymadla zebatek
gorna zebatka
i zabawa w zwiniecie zylki i wsadzenie w gorna pokrywe...

Moze jest jakis lepszy sposob?:)

sveno - 09-07-2011, 06:36

Torp12, nie pomogę, bo już nie pamiętam kolejności części :( wiem, że we dwie osoby poszło to bardzo sprawni i działa jak fabryka chciała :) kupiliśmy chyba to samo, choć u mnie nie było tego plastikowego dinksa na końcu.
Tomii - 09-07-2011, 11:54

u mnie też antena z Daewoo była za długa ale tylko 1cm i mi to nie przeszkadza że wystaje po złożeniu. Co do składania tego wszystkiego do kupy to ja nie męczyłem się ze zwijaniem tej linki do magazynka tylko po podłączeniu mechanizmu pod kostkę bacik ładnie się schował :) i można było przykręcić antenę.
Tak jak sveno napisał, ten najgrubszy element bata anteny nie wysuwa się, jest na sztywno w obudowie i o tyle m.w. skróciłem linkę

Torp12 - 10-07-2011, 21:50

Kurde niestety ale antena chyba bierze gore.... Silniczek cos nie kreci... Myslalem ze to przez to ze cos zle zlozone bylo wiec wyjolem caly silniczek i podlaczylem go i jest tylko jakies takie trykniecie, terkniecie i nic... Mysliscie ze padl ? Czy cos w module go blokuje??
Torp12 - 13-07-2011, 22:46

Dzisiaj kolejny projekt zostal zrealizowany:)
Mianowicie zafundowałem Rekinowi polerke mechaniczna:) Efekt piorunujacy. Zniknely praktycznie wszystkie ryski po poprzednich wlascicielach:] Zdjecia moze jutro bo dzis juz bylo za ciemno i nie wychodzilo. Chociaz na zdjeciach to tak bardzo nie widac. Z bliska widac bylo rysy i mnie wkurzalo wiec sie ich pozbylem:)

Jeszcze 3 projekty i mozna jechac na urlop :D

Torp12 - 14-07-2011, 22:22

Obiecane fotki:

Ale tak jak mowie w sumie fotki nie oddaja takiej roznicy:)

dawidoski13 - 15-07-2011, 18:34

Na pewno super to w rzeczywistości wygląda... można wiedzieć jaki koszt i co dokładnie zostało zrobione z lakierem :?:
Torp12 - 09-08-2011, 22:46

Ostatnio troche znowu zaczelo sie dziac przy rekinie wiec krotki opis:

-pomalowalem noxudolem 3100 caly bagaznik, tylne nadkola od strony bagaznika oraz boczkami tylnej kanapy, jak rowniez pod tylna kanapa zostalo zapackane;)
-dzisiaj prace przenioslem na przod auta:) Wymylem silnik (sorki ale fotka z komorki poki co):

Niestety ale jak widac na fotkach ruda zaatakowala pokrywe zaworow.... Poki co jakies drobne skorobanko tylko i zaprawka... Tutaj uszczelki pod deklem chyba nie puszczaja wiec jakos okazji nie bedzie by cala odnowic, a czy sie specjlanie za to zabiore to nie wiem...
Jeszcze pare detali trzeba doszorwac oddzielnie, a niektore odskrobac i pomalowac:)
-zalozylem filterek K&N , co zreszta widac po naklejeczce
-zalozylem tez centralna oslone pod silnik... Myslalem ze tylko jej brakuje ale okazuje sie ze brakuje jeszcze 2 elementow... Jutro postaram sie dokupic je i zamontowac co by juz sie nie brudzilo.

Dalsze dzialania i fotki niebawem:)

pozdr.

fj_mike - 09-08-2011, 22:57

Torp12, odpicowany jak na handel :P :wink:
Pomaluj jeszcze ramiona wycieraczek :wink: