Carisma - Techniczne - Carisma padła - tylko co ?
kochajj - 18-11-2006, 08:08
sprawdz bezpiecznik pompy gazu... w szeregu któryś skrajny... jeśli jest ok to najprawdopodobniej umarła pompa gazu... jest to jedyny element który ulega uszkodzeniu w tej instalacji... sprawdz czy przy odpalaniu pompa działa tzn. czy słychać buczenie!!!...
Anonymous - 18-11-2006, 09:02
kochajj napisał/a: | sprawdz czy przy odpalaniu pompa działa tzn. czy słychać buczenie!!!... |
Właśnie zawsze było słychać charakterystyczne buczenie za tylnym siedzeniem. Teraz go nie ma.
Postaram się zerknąć na bezpieczniki i od razu zapytam na przyszłosć gdzie naprawiaja pompy oraz jak z kosztami ?
Boję się, że mógł sie spalic też sterownik pompy. Bo widziałem wcześniej 3 bezpieczniki 15A i jeden (skrajny) 20A.
Jakiś cwaniaczek wsadził za duży bezpiecznik. A nie wiedziałem co to oznacza...
edit:
sprawdziłem bezpieczniki - są OK
pompki nie słychać, więc pewnie ona padła lub jej sterownik...
zbychu 37 - 11-05-2008, 21:19
leser, i jak rozwiązałeś problemz tym szarpaniem i lpi???? bo wlasnie mnie dopadL identyczny problem
turek61 - 11-05-2008, 23:08
zbychu 37, a może kiepskiej jakości gaz ? Mi też czasami sie to zdarza ale nie robie z tego problemu.Wypalam gaz z butli i napełniam na innej stacji i w większości pomaga.
Anonymous - 11-05-2008, 23:24
pompa LPi zregenerowana, autko lata
zbychu 37 - 12-05-2008, 06:48
a możesz dać jakieś namiary gdzie to robiłes i jaki jest koszt regeneracjii???? z góry dzieki
Anonymous - 12-05-2008, 10:09
regenerację przeprowadził profesjonalnie user "kenoip" za przyzwoitą kasę.
kontakt znajdziesz na priw na naszym forum lub na http://www.v40.pl/forum/
zbychu 37 - 12-05-2008, 19:15
Problem z lpi jak narazie rozwiązany, : bezpiecznik spalony chociaz zapewne nie oz
nacza to nic dobrego i zapewne kiedys cos padnie:(
Dodatkowo wymrugałem błędy i pokazalo mi:
12. Mass air flow (MAF) sensor, karman vortex airflow meter
13. sensor temperatury pobieranego powietrza (IAT), za duże lub za małe napiecie na sensorze
25. Barometric pressure (BARO) sensor ciśnienia
Czy może ktoś mogłby mi wyjasnic co one oznaczaja tzn.i gdzie mam szukac tych sensorów(przepływomierz czy inne ustrojstwo)???
saphire - 12-05-2008, 19:31
Wszystkie te trzy sensory są zaszyte w przepływomierz więc albo ci się coś rozłączyło i niekontakci albo ktoś go odpinał i nie podpiął albo padł no ale żeby tak wszystkie naraz...
zbychu 37 - 12-05-2008, 19:35
a czy może to byc przyczyną że w trakcie przyspieszania delikatnie autko przerywa bo mam takie objawy??????
Ps.ooczywiscie przerywa na benzynie jak i na gazie:(
saphire - 12-05-2008, 19:50
Owszem.
|
|
|