To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Nasze Miśki - Rekin Seichan

Krzyzak - 10-06-2011, 06:33

Derpin napisał/a:
na masce jeszcze się nie spotkałem

u mnie też jest i widziałem jeszcze conajmniej 2 rekiny z pordzewiałą maską...

stary alfer - 10-06-2011, 07:31

Przedwczoraj widziałem Gala z pordzewiała maską wzdłuż dolnej krawędzi.

Maska to już przesada ;)

robertdg - 10-06-2011, 08:48

A te śrubki od listewek to nie wyglądają na oryginalne :P
_Slawek_ - 05-07-2011, 21:25

Dzisiaj misiek dzielnie przeszedł przegląd rejestracyjnych - żadnych uwag :) Kilka tygodni wcześniej zabrałem go też pierwszy raz :oops: na sprawdzenie zbieżności i obyło się bez żadnych regulacji, wszystko w granicach normy :thumbright:

Przed przeglądem zabrałem się za wymianę żarówek od podświetlenia tablicy rejestracyjnej, z czym zwlekałem prawie rok po tym jak przeczytałem co mnie może czekać... No i niestety najgorszy scenariusz się spełnił - żadna z 4 śrubek nie dała się w żaden sposób ruszyć :? :enforcer: Pozostało rozbieranie tylnej klapy. Po odklejeniu folii okazało się, że do tej pory woziliśmy trupa w bagażniku... a raczej trupka ;) chociaż patrząc na jego rozmiary to lepiej, że się znalazł martwy a nie nagle wyfrunął podczas jazdy :?

A blaszki, do których są/były przykręcone lampki wyglądały tak:

Wszystkie śrubki trzeba było przewiercić i co by bardzo operacji nie przedłużać, bez zbytniej dbałości o szczegóły na szybko dociąłem :chain: nowe blaszki z jakiejś blacho-dachówki 8) :P
Pomalowałem podkładem, prysnąłem kolorem... i zobaczę czy to w ogóle najbliższą zimę przetrwa ;)

robertdg napisał/a:
A te śrubki od listewek to nie wyglądają na oryginalne :P

True... tylko po co miały by być wszystkie wymieniane? :roll: A właściwie, to chyba nie chcę wiedzieć ;)

_Slawek_ - 13-07-2011, 15:25

Dzisiaj po niecałym tygodniu stania rekin pozostawił po sobie 2 plamy oleju :evil: Przód jest na tyle nisko, że nijak się tam nie wcisnę, aby cokolwiek podejrzeć, od góry też nic nie widać, aby się lało... Za to widać na bagnecie, poziom oleju max milimetr powyżej minimum, a jeszcze niedawno było go powyżej połowy między min a max :roll: Druga nowinka to klima - zamiast mroźnego wichru wieje ledwo chłodnawym wiaterkiem :(
Dobrze, że akurat mam urlop, także jutro o 9-tej mechanik i wstępnie o 16-tej spec od klimy. Mam nadzieję, że to nic poważnego.. wystarczy, że już złomek kiedyś miał inne plany urlopowe od nas...

Andrew - 13-07-2011, 15:28

_Slawek_ napisał/a:
Druga nowinka to klima - zamiast mroźnego wichru wieje ledwo chłodnawym wiaterkiem :(
U mnie to samo się dzieje, chyba za mało czynnika...
A z olejem pewnie jakiś wyciek :roll:

_Slawek_ - 13-07-2011, 15:37

andrew84 napisał/a:
_Slawek_ napisał/a:
Druga nowinka to klima - zamiast mroźnego wichru wieje ledwo chłodnawym wiaterkiem :(
U mnie to samo się dzieje, chyba za mało czynnika...
A z olejem pewnie jakiś wyciek :roll:

Tylko, że u nas czynnik był rok temu uzupełniany, a z klimy korzystamy w niewielkim stopniu, także obawiam się, że jego brak nie wynika ze zużycia tylko może mieć związek z tą drugą plamą oleju :?

Andrew - 13-07-2011, 15:40

_Slawek_ napisał/a:
Tylko, że u nas czynnik był rok temu uzupełniany
Ja tak samo uzupełniałem i odgrzybiałem rok temu, tylko, że serwis, w którym robiłem nie bardzo chyba się do tego nadaje :evil:
U mnie plam nie ma, ewentualnie kałuża wody jak klima chodzi, ale to normalny objaw.

Sławek być może gdzieś jest nieszczelność... Niestety to może serwis sprawdzić :wink:

robertdg - 13-07-2011, 17:04

_Slawek_ napisał/a:
Tylko, że u nas czynnik był rok temu uzupełniany, a z klimy korzystamy w niewielkim stopniu, także obawiam się, że jego brak nie wynika ze zużycia tylko może mieć związek z tą drugą plamą oleju :?
Eeee tam, wyparowałby niezauważalnie, jedyne co być zobaczył to jaskrawo zielony olejek - wtedy na 100% od klimy :P
Psikus - 13-07-2011, 18:36

robertdg napisał/a:
jedyne co być zobaczył to jaskrawo zielony olejek
oczywiście po d warunkiem, że miał ten wspomniany olejek dodany kontrast. Ostatnio koledze w vectrze B pękł przewód ok klimy z tyłu za silnikiem to pod autem była plama i cała belka pod silnikiem zachlapana na zielono
Seichan - 13-07-2011, 18:43

Wygląda na to, że rekin potrzebował poczuć rękę właścicielki. Klima działa ;] Co nie zmienia faktu, że jutro i tak pojedzie na przegląd klimy.
No i trzeba zlokalizować wyciek oleju oraz się go skutecznie pozbyć.

Krzyzak - 13-07-2011, 18:56

Seichan napisał/a:
trzeba zlokalizować wyciek oleju

to nie będzie łatwe :)
w rekinie potrafi cieknąć tyle rzeczy, że aż ciężko wszystko znaleźć...
u mnie np. być wyciek oleju na korku wlewu, na uszczelkach głowic, na uszczelnieniu miski olejowej a u kolegi miska olejowa przerdzewiała na wylot; ponadto wyciek płynu wspomagania w 3 miejscach :) , wyciek płynu chłodnicy w 2 miejscach :) , wyciek płynu hamulcowego w 3 miejscach :)
jedynie skrzynia automat się trzyma (odpukać)

Seichan - 13-07-2011, 20:10

Darku, nie strasz :shock: Bo jak nam się rekin rozleci na urlopie, to zgadnij u kogo będziemy mogli najbliżej szukać ratunku :mrgreen:
Hugo - 13-07-2011, 20:39

Krzyzak napisał/a:
u mnie np. być wyciek oleju na korku wlewu, na uszczelkach głowic, na uszczelnieniu miski olejowej a u kolegi miska olejowa przerdzewiała na wylot; ponadto wyciek płynu wspomagania w 3 miejscach , wyciek płynu chłodnicy w 2 miejscach , wyciek płynu hamulcowego w 3 miejscach
jedynie skrzynia automat się trzyma (odpukać)
:mrgreen: To do Ciebie niepodobne.
Krzyzak - 14-07-2011, 08:29

Seichan napisał/a:
to zgadnij u kogo będziemy mogli najbliżej szukać ratunku

i nareszcie powitam Was w moich skromnych progach :) - już nie mogę się doczekać ;)

Hugo napisał/a:
To do Ciebie niepodobne.

ale co? - że auto takie psikusy miało? - raczej nie moja wina
wszystko naprawiłem - ale razem zajęło to rok...