To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

[97-04]Galant EAxA/W - [EA3A/W 2.4] obcieranie przy skręcaniu

m6riano - 01-09-2011, 00:11

To wstaw SRLy i poczekaj do przyszłego roku na lepsze czasy...;-)
wasiu89 - 01-09-2011, 00:44

auto już jutro do odbioru będzie (yamato kopiłem...)
Hugo - 01-09-2011, 08:29

wasiu89 napisał/a:
(yamato kopiłem...)
To na samym początku powymieniaj gumy osłonowe sworzni, bo roku nie wytrzymają.
wasiu89 - 01-09-2011, 09:54

Hugo napisał/a:
To na samym początku powymieniaj gumy osłonowe sworzni, bo roku nie wytrzymają.

a możesz mi powiedzieć czy mogę je wymienić za jakiś czas? dwa, trzy miesiące? obecnie jestem na - jeśli chodzi o kasę. czy jak one się popsują to już przysłowiowa dupa i znów wahacze będę musiał wymieniać?? (nie znam się na tym dlatego pytam:) )

i może wiesz jaki to koszt mniej więcej?

z góry dzięki za sugestie:)

Hugo - 01-09-2011, 11:12

wasiu89 napisał/a:
możesz mi powiedzieć czy mogę je wymienić za jakiś czas? dwa, trzy miesiące?
Moze być już za późno. U mnie popękały po 2 miesiącach.
wasiu89 napisał/a:
czy jak one się popsują to już przysłowiowa dupa i znów wahacze będę musiał wymieniać??
Jak szybko nie zadziałasz to tak.
wasiu89 napisał/a:
i może wiesz jaki to koszt mniej więcej?
Oryginalne w salonie Hyundai-a po kilka pln.
M_A_V - 01-09-2011, 16:23

ja polecam wahacze 555 bardzo dobra jakość i na allegro idzie nawet tanio wyrwać zakładałem do mojego poprzedniego EA6W i nic się z nimi niedobrego nie działo, co do wymiany nie ma reguły żeby wymieniać parami po prostu wymienia się te które wykazują oznaki zużycia
Marcino - 01-12-2011, 23:08

A u mnie obcierała osłona o tarcze.. skorodowana jest i krzywa, a ze ma luz na wachczu, to jak skrecałem w prawo chyba to lekko przycierało. Odgiołem osłone i jest git, Wymana wahacza w przyszłym tyg, ja wrócą z regeneracji.
Pozdrawiam

M_A_V - 18-12-2011, 22:09

Marcino napisał/a:
A u mnie obcierała osłona o tarcze.. skorodowana jest i krzywa, a ze ma luz na wachczu, to jak skrecałem w prawo chyba to lekko przycierało. Odgiołem osłone i jest git, Wymana wahacza w przyszłym tyg, ja wrócą z regeneracji.
Pozdrawiam

a gdzie kolega regeneruje wahacze o ile można zapytać ? :D

grzech_olsztyn - 16-01-2012, 14:33

a ja myślę, że trzeszczał górny sworzeń wahacza, często nawet po wymianie jak się nie nasmaruje podkładek tych od góry to później trzeszczy, wystarczy wtedy WD40, a jak nie widać zniszczenia sworznia to wystarczy strzykawka z olejem, wstrzyknąć za gumę i zobaczyć czy coś jeszcze piszczy, pozdrawiam