Nasze Miśki - customowy EA5W SE 99- CustomWagon
stary alfer - 31-08-2011, 21:25
custom napisał/a: | Puki co tylko zdjęcie nie zapeszam |
A już myślałem, że odkryłem jakąś tajemnicę
Mimo wszytko trzymam kciuki za dalsze pomysły w tej kwestii
custom - 26-10-2011, 20:09
Więc tak zaczynam renowacje swojego samochodu.
Zawsze dążę aby każdy samochód miał swoje życie i nastała pora na Galanta.
W dniu dzisiejszym dzięki wolej chwili z Bartkiem ( ma chłop smykałkę )wyrzuciliśmy skrzynie do wymiany łożysk i sprzęgła ( tarcza grzechotka podobnie jak łożysko ) kilka problemów przy odkręcaniu tylnej poduszki skrzyni ale się udało.
Zdjęliśmy kolektor ssący do czyszczenia i wymiany świec i przewodów WN oraz zderzak przedni do lakierowania oraz do oględzin czołówki udało sie nam w 2:30 minut jeszcze raz dzięki Bartek
Plan jest taki
- Lakierowanie całego samochodu bez dachu łącznie z elementami takimi jak wzmocnienie czołowe fartuch lewy i prawy itp.
- usunięcie kpl korozji nawet powierzchniowej
- świece przewody WN i czyszczenie kolektora ssącego i przepustnicy.
- możliwe że tarcze i klocki ( do weryfikacji zegarem coś tam lekko bije )
- skrzynia wymiana łożysk ( huczą ) i kpl sprzegła
- nowe płyny przed zima
- możliwe że płyta pod silnikowa
- pomalowanie felg na jakiś kolor - czekam na propozycję np w kolorze nadwozia w pełnym macie
- układ wydechowy
- wygłuszenie drzwi
- może jakieś lepsze audio
- i coś tam jeszcze
Postaram się zrobić pełne fotostory z zabiegów na pacjencie
Pierwsze
deejay - 26-10-2011, 20:27
custom napisał/a: | tarcza grzechotka podobnie jak łożysko |
Ale pamietaj oryginał , przejechał ponad 160 tkm i wytrzymał prawie 12 lat , więc moim zdaniem ładny wynik nie to co "nasze" Renault
Anonymous - 27-10-2011, 01:29
custom napisał/a: | - pomalowanie felg na jakiś kolor - czekam na propozycję np w kolorze nadwozia w pełnym macie |
ma się rzucać w oczy czy tylko delikatnie podkreślać ? jak to pierwsze to jakiś pstrokaty jak to drugie to coś takiego jak Bartek ma na zimówkach
custom - 27-10-2011, 10:23
[quote="deejay"] custom napisał/a: | tarcza grzechotka podobnie jak łożysko |
Ale pamietaj oryginał , przejechał ponad 160 tkm i wytrzymał prawie 12 lat , więc moim zdaniem ładny wynik nie to co "nasze" Renault [/quote
Ach te nasze Renault Fakt wynik całkiem niezły tym bardziej, że pewnie bym pojeździł gdyby nie skrzynia
custom - 27-10-2011, 10:25
Derpin napisał/a: | - pomalowanie felg na jakiś kolor - czekam na propozycję np w kolorze nadwozia w pełnym macie
ma się rzucać w oczy czy tylko delikatnie podkreślać ? jak to pierwsze to jakiś pstrokaty jak to drugie to coś takiego jak Bartek ma na zimówkach |
Samochód ma być w stylu shadow line jakie jest w Bmw
Ciemna felga itp
luckyluck - 27-10-2011, 11:14
custom napisał/a: | pomalowanie felg na jakiś kolor - czekam na propozycję np w kolorze nadwozia w pełnym macie |
Gdybym miał swój lakierować to tylko czarny mat z takimi samymi felgami.
custom - 04-11-2011, 16:04
Skrzynia rozebrana
Ogólnie wszystko prawie jak nówka tylko pierwsze łożysko powiedziało pa pa.
Teraz poszukiwanie części i składanie do kupy na nowym sprzęgle itp
SPIDER-ek - 04-11-2011, 16:12
Jak widze koła zębate np. ze skrzyni to zawrotów głowy dostaję To całkowicie nie mój świat:) Pamiętam jak kiedyś naprawiałem video, i zchrzaniony był mechanizm, jak zobaczyłem te zebatki, to odechciało mi się.
robertdg - 04-11-2011, 21:35
Psuje
deejay - 04-11-2011, 21:37
robertdg napisał/a: | Psuje |
My tylko rozkręcamy
robertdg - 04-11-2011, 21:44
Żeby naprawić trzeba popsuć
custom - 05-11-2011, 09:11
robertdg napisał/a: | Psuje |
dopiero poczatek
teraz tak - dzień wstepnych zakupów nadszedł
- dzisiaj jadę w poszukiwaniu łożysk i zabezpieczenia na wałek
- kupuję sprzęgło http://moto.allegro.pl/54...1883433230.html
- zastanawiam się nad świecami czy kupić platynę PK20PR-P11 czy ik20 ? jakieś odczucia ????
- Polecacie jakieś uszczelki pod pokrywy zaworów ?
sveno - 05-11-2011, 09:47
dobry wybor bedziesz Pan zadowolony custom napisał/a: | zastanawiam się nad świecami | bierz Pan Iryd albo lepiej iryd-tytan czyli VK20 a jak do gazu to VK22
custom - 05-11-2011, 13:00
łozyska zamówione u Malika + uszczelniacze mają być podobno na wtorek trzymam za słowo.
Okazuje się, że we wrocławiu nie zamówi sie niczego a bo to sobota, a bo kolegi nie ma itp
świece wezmę chyba ik22 lub ik 20 ale to już chyba w pobliskim IC
|
|
|