To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

[97-04]Galant EAxA/W - Podwójne halogeny w galancie

5eba - 03-07-2013, 07:53

cerber napisał/a:
carbon11 napisał/a:
Niestety do podłączenia podwójnego halogenu potrzebna Ci będzie dodatkowa wiązka z przekaźnikiem (przynajmniej w moim EA tak jest ). Przeciągnięta jest wzdłuż zderzaka w niej są wtyczki do halogenów i zwykły rozgałęźnik do lampy światła drogowego + nasadka do wspomnianego przekaźnika .
Prąd zwyczajnie jest wzięty z aku .
Nic skomplikowanego montaż banalnie prosty jak się wszystko ma :wink:

Wiązkę powinienem mieć :wink:
U mnie przekaźnik jest przykręcony obok aku wolny otwór fabrycznie nagwintowany :)

No tak jedyny sensowny mail w tym temacie to ten cytowany. Z tym że zależy mi na rysunku z manuala lub jakiegokolwiek materiału z manuala. Nie jestem przekonany czy rozwiązanie cytowane wyżej jest oryginalnym rozwiązaniem.

Jest, bo dokladnie mam tak samo

ALEX-77 - 04-08-2013, 00:16

No i jednak nie mam podwójnej instalacji pod podwójne halogeny ,jak się okazało to były przewody z wtyczką pod inny zderzak ,i mam pytanie ,czy instalacja z wersji podwójnej (soczewkowej )podejdzie do mnie ? czy muszę szukać z VR-4 ? chciałbym zrobić sobie na tych zewnętrznych np. doświetlanie zakrętów ,pomóżcie co będzie mi potrzebne ? jaka wiązka ,jaki moduł,jaki przekaznik no i jak to wszystko podłączyć ?
tresorex - 05-08-2013, 19:23

Ma ktoś z was rysunek z japancars albo manuala jak zamontowane są podwójne halogeny takie jak te:

piotrkor1 - 05-08-2013, 19:58

[quote="tresorex"]Ma ktoś z was rysunek z japancars albo manuala jak zamontowane są podwójne halogeny takie jak te:

Szukaj i pytaj o taką wiązkę z przekaźnikiem:

tresorex - 05-08-2013, 20:00

Chodzi mi o to jak one są zamocowane do zderzaka.
sveno - 05-08-2013, 20:18

tresorex napisał/a:
Cały "halogen" składa się z 4 elementów: lampa przeciwmgielna, lampa dalekosiężna, "rusztowanie" i okular/maskownica. Ta/ten ostatni mocowany jest na dwa wkręty do zderzaka i wychodzi do przodu, lampy mocowane są na 3 śruby każda do rusztowania, a samo rusztowanie na 3 śruby do zderzaka. Tyle moge pomóc, nie mam zdjęć, ani skanów manuala :(
piotrkor1 - 05-08-2013, 20:48

tresorex napisał/a:

Proszę oto fotka:

tresorex - 05-08-2013, 20:57

Dzięki ale nadal nie widać jak są przykręcane do zderzaka. Po co są te dodatkowe blachy które zapostowałeś wcześniej?
piotrkor1 - 05-08-2013, 21:01

ALEX-77 napisał/a:
przewody z wtyczką

[ Dodano: 05-08-2013, 21:10 ]
tresorex napisał/a:
Dzięki ale nadal nie widać jak są przykręcane do zderzaka. Po co są te dodatkowe blachy które zapostowałeś wcześniej?

Spójrz na mocowanie 2 halogenów w VR-4 i dopasuj mocowania tych dalekosiężnych.Zderzak od Avance i VR-4 oraz ten z dalosięgami jest ten sam czyli punkty mocowań tego stelarza masz na zderzaku.
Prawa strona:

Lewa strona:

sveno - 05-08-2013, 21:19

tresorex napisał/a:
Dzięki ale nadal nie widać jak są przykręcane do zderzaka
proszę, w czerwonych owalach:

Uploaded with ImageShack.us

piotrkor1 - 05-08-2013, 21:45

sveno napisał/a:
tresorex napisał/a:
Dzięki ale nadal nie widać jak są przykręcane do zderzaka
proszę, w czerwonych owalach:
[url=http://img199.images...67n.jpg]Obrazek[/URL]

Uploaded with ImageShack.us
To już wiadomo Teraz już wiadomo po co ta druga łapka od dołu :)
Foto samego stelaża:

tresorex - 06-08-2013, 08:48

piotrkor1, Twoje zdjęcia najwięcej wyjaśniły :)

Ale co robi się z zaznaczonymi blachami?

Hugo - 06-08-2013, 09:10

tresorex napisał/a:
Ale co robi się z zaznaczonymi blachami?
Blachy te służą do mocowania halogenów. Ten otwór u góry jest na śrubę (klucz 12 mm), którą przykręca się je do auta, natomiast to wygięcie z nacięciem na dole służy do przykręcenia uchwytu halogenu.
ALEX-77 - 06-08-2013, 12:41

A ja mam pytanie ,mam podwójne halogeny z VR-4 ,chciałbym zrobić sobie doświetlanie zakrętów tymi zewnętrznymi lampami ,nie mam ich nigdzie podłączonych ,chcę zastosować taki moduł :

Gdzie w komorze silnika znajdę wyjście sygnału VSS bo chciałbym podłączyć ten biały przewód i ustawić doświetlanie dopiero poniżej 40km/h

tresorex - 22-09-2013, 12:02

Mam już założone podwójne halogeny. Soczewki podłączyłem p2p pod stare wtyczki od halogenów. Wiązek do dalekosiężnych nie miałem więc padł pomysł żeby dolutować je do długich. Jednak tak nie może być ponieważ tak podłączone spowodowały że długie świeciły cały czas i nie dało się ich nawet wyłączyć. Wyczytałem że gdzieś są wplecione wtyczki do dalekosiężnych. Możecie podpowiedzieć gdzie dokładnie ich szukać?
Czy wiązkę z tego zdjecia:

Trzeba podpiąć pod wspomniane wcześniej wtyczki?