To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

MMC Car Poland & Dilerzy Mitsubishi - ASO Germaz

Alfik76 - 18-04-2015, 18:27

Rok temu szukaliśmy z żoną auta. Na początku miałobyć używane, po miesięcznych poszukiwaniach padło że kupimy Lancera. Niestey kolega z pracy nie chiał odsprzedać nam swojego lancera :( , wiec postanowiliśmy pojechać do salonu, żeby sprawdzić "jak to jest z nowymi autami i ofertą". Do tej pory jeździliśmy 22 letnią Audi 80 :) . Trafiło na GERMAZ, z uwagi na wspaniały dojazd w sobotę :) i opinie, które również przeczytalem na forum.
Trafiliśmy na Pana Bartka, który wyjaśnił wszystkie zawiłości i moje pytania technicznie i nie techniczne. Żona wsiadła do Lancerka i koniec, stało się - już nie chciała dalej szukać. Podpisaliśmy więć umowę - zamówienie. Dostawa miała być za 3 miesiące, jednak okazało się ze dokłądnie 2 miesiące po wizycie odbierałem autko. Dostałem również kilka gratisów, np chlapacze czy dywaniki :) .
Przez te dwa miesiące kontaktowałem się z salonem kilka razy i za każdym razem dostałem konkretną odpowiedź.
Autko śmignęło ponad 9 tyś w 5 miesięcy. Przyszedł czas na zmianę opon na zimowe. Po krótkich poszukiwaniach w sieci wytypowałem 3 firmy. Zadzwoniłem także do serwisu się spytać czy mają i w jakich cenach. Okazało się, że nie mieli ale się dowiedzą i w ten sam dzień miałem telefon od działu części zamiennych, że sprowdzą. Cenowo wyszło 4 złote drożej niż w sieci, ale po rabatach (dzięki Mitsumaniakom) :) wyszła robocizna darmo.:). Dodatkowo hotel opon mi zaproponowano. Skorzystałem - 1 zł za pierwszy sezon. To był październik.
Zgłosiłem również zacinający się przycisk otweirania jednej z szyb. Został naprawiony, do dziś nie ma z tym problemu. Powiedzieli, że jak się temat powtórzy to wymienią na nowy.
Dziś byłem na kolejnej wymianie opon. Zgłosiłem również słyszany pisk z kół przy ruszaniu po nocce lub długim postoju. Pan Dawid powiedział, że przesmarował mechanik i zobaczymy czy pomoże. Oponki przełożone, płyn chłodniczy dolany 0,5 litra (bo ubyło) w 1,5 h miałem autko spowrotem. Hotel opon kosztował mnie niecałe 53 zł.(po rabacie dzięki karcie)
Jako, że niedługo mam przegląd pierwszy gwarancyjny wypytałem się o koszty i również o olej. Dzwoniłem po różnych serwisach dowiedziałem się, że chyba nie mają "odgórnie" nakazanego jedynego słusznego oleju MM. Często słyszałem o Shellu, Castrolu a tu Eneos Premium Hyper. (5w30).
Oczywiście jeśli ktoś chce użyć innego, swojego nie ma z tym problemu.
Koszt przeglądu usłyszałem będzie około 770 zł wraz z materiałami i około 300 zł z własnymi materiałami. Dokładną cenę podam po 6 czerwca.
Podsumowując. Nie mam, żadnych uwag negatywnych. Może to wynikać z racji nowego auta i braku większych usterek jednak obsługa i podejście do klienta jak dla mnie na 5.

Dodatkowo zagadałem Pana Tomasza (pozdrawiam serdecznie!!) z działu części o zloty dolnośląskie. Powiedział, że nic nie obiecuje, ale jeśli będzie możliwość to pojawi się kiedyś. Myślę, że byłoby to dla nas dobre, można by się dowiedzieć ciekawych rzeczy, a i może przyjedzie jakimś Miśkiem z salonu :)

Mam nadzieję, że przydadzą się komuś powyższe informacje.
Pozdrawiam
Alfik76

bjpol - 25-04-2016, 22:34

.... ktoś podpowie jaka jest cena za drugi przegląd i czy można liczyć na jakieś zniżki (darmowe czyszczenie klimy, itp.)? Dodam, że jako "świeżak" nie mam jeszcze karty, a jedynie numer z forum :(

J.

[ Dodano: 06-05-2016, 22:17 ]
... już po przeglądzie, jak mówili w jednej z reklam "tu też pracują ludzie, można się dogadać" .... polecam :)

[ Dodano: 18-05-2017, 10:57 ]
Przegląd po trzech latach, cena ok. 900 zł (zawiera dodatkowe czyszczenie klimatyzacji). Wszystkie materiały serwisu. Super obsługa, samochód wymyty.
J.